Fikonmarmelad och äggtoddy

26 december, 2012

Lite gott i julen måste det få vara! Sen hur mycket och i vilket format är ju så olika!
Här kommer två toppenrecept, för det är ju fortfarande jul!
Fikonmarmelad
75 g torkade fikon
2 dl vinglögg (jag använde Åkessons sockerfria)
Låt allt koka ihop i fem minuter och mixa sedan med stavmixer, häll upp i burk och förvara i kylskåp
Från Buffée nr 12


Äggtoddy
2 äggulor
2 msk Sukrin gold eller motsvarande
4-6 cl konjak eller mörk rom
1,5 dl standardmjölk
vispgrädde
Vispa äggulor med socker i hög vispskål.
Rör ner konjaken/romen.
Häll upp i glas och häll varm mjölk över.
Toppa med vispad grädde.

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Påskafton 2017 - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 16 april, 2017 - 19:32

[…] God Äggtoddy till fördrink (mitt recept här) […]

Svara
Decembertankar | Womens Wellness 1 december, 2016 - 19:12

[…] Fikonmarmelad och äggtoddy (56 kilo) […]

Svara

Lämna en kommentar