Fiberfranska LCHF

16 december, 2014

Hej!
Det doftar såååå gott av nybakat bröd i mitt kök.
Det var dags att fylla på frysen med bröd så jag satte igång brödet direkt efter det att jag fått i väg barnen till skolan.
Jag gillar generellt bröd med textur så därför så tänkte jag anpassa mitt populära Fomfranska lite! Och det blev riktigt bra!

012A4278

I bakgrunden syns min nya Stelton brödburk! 
Materialet är melamin och locket är i bambu! Det roliga är att man kan använda locket som skärbräda också.

012A4282

012A4279

012A4283

012A4286

Skriv ut

Fiberfranska LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 125 gram smör
  • 2,5 dl fet yoghurt
  • 250 g keso *
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt/keso i äggen och för att undvika kesokornen så körde jag med stavmixern ett tag. Rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Lägg bakpapper i en brödform, klicka ut degen. Pensla med ägg och strö sesamfrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

Notering

  • * Det går att ta sammanlagt 5 dl fet yoghurt också.
  • Per skiva: 172 kcal, 6.8 g protein, 2.8 g kolhydrater, 14.6 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20

Jag åt min skiva bröd med julskinka, majjo och skånsk senap *hooked* =)
012A4290

18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Protein-och fiberrikt LCHF bröd Glutenfritt | Healthcreator 29 januari, 2016 - 21:06

[…] protein-och fiberrika LCHF bröd är både glutenfritt och laktosfritt och är en snarlik kopia av 56kilos supergoda fiberfranska som jag bakat många många gånger. Jag har bara addat lite frön i stort […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.