Fetaostgratinerad chorizo med tomatvitkål

20 september, 2011

I bland överträffar jag mig själv 😉 😉
Var så sugen på något fräscht och smakrikt. Och detta blev fantastiskt gott!!

6 personer

6 stycken chorizos med högt köttinnehåll
150 g Fontana fetaost original eller annan fetaost
1 rågad matsked strimlad soltorkade tomater
salt, peppar
4 msk creme fraiche


4-500 g krossade tomater
En näve färsk basilika
1/2 tsk salt
1/2 tsk honung
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
0,5 finhackad gul lök
0,5 vitkålshuvud

Sätt ugnen på 200 g.


Blanda fetaost, creme fraiche, hackad basilika med soltorkade tomater, salt och peppar.
Skär skåror i chorizon (fickor) och fyll med cremen. Lägg  form och sätt in i ugnen för att gratineras i 30 minuter.
Hacka löken och fräs mjuk i olivoljan på medelstark värme. Lägg i krossade tomater, tomatpuré, salt, agavesirap och vitkål och koka mjuk på medelstark värme i ca 10 minuter.
Servera tillsammans! =)

 

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Fetaostgratinerad chorizo | Nilma.se 12 juni, 2012 - 19:58

[…] kommer från 56kilo.se Share this:TwitterFacebookGillaGillaBli först att gilla Postat i Mat och bak | Tagged […]

Svara
Ellen - LCHF och mycket annat 29 oktober, 2011 - 20:21

Ska absolut testa den ostgratinerade chorizon 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.