Fetaostgratinerad chorizo med tomatvitkål

20 september, 2011

I bland överträffar jag mig själv 😉 😉
Var så sugen på något fräscht och smakrikt. Och detta blev fantastiskt gott!!

6 personer

6 stycken chorizos med högt köttinnehåll
150 g Fontana fetaost original eller annan fetaost
1 rågad matsked strimlad soltorkade tomater
salt, peppar
4 msk creme fraiche
4-500 g krossade tomater
En näve färsk basilika
1/2 tsk salt
1/2 tsk honung
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
0,5 finhackad gul lök
0,5 vitkålshuvud

Sätt ugnen på 200 g.
Blanda fetaost, creme fraiche, hackad basilika med soltorkade tomater, salt och peppar.
Skär skåror i chorizon (fickor) och fyll med cremen. Lägg  form och sätt in i ugnen för att gratineras i 30 minuter.
Hacka löken och fräs mjuk i olivoljan på medelstark värme. Lägg i krossade tomater, tomatpuré, salt, agavesirap och vitkål och koka mjuk på medelstark värme i ca 10 minuter.
Servera tillsammans! =)

 

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Fetaostgratinerad chorizo | Nilma.se 12 juni, 2012 - 19:58

[…] kommer från 56kilo.se Share this:TwitterFacebookGillaGillaBli först att gilla Postat i Mat och bak | Tagged […]

Svara
Ellen - LCHF och mycket annat 29 oktober, 2011 - 20:21

Ska absolut testa den ostgratinerade chorizon 🙂

Svara
Else-Britt 10 oktober, 2011 - 18:06

Ett riktigt gott recept. Vi hade tyvärr ingen fetaost hemma. Det gick bra med annan ost istället. Säkert godare med fetaost. Ska prova det nästa gång. Sedan hade vi ingen agavesirap heller. Vi hällde i ett par dl creme fraiche i vitkålsröran och det blev riktigt bra. Läste om dig i Hemmets Journal. Det finns många tilltalande recept på din sida som vi kommer prova den närmaste tiden. Tack för att du delar med dig.

Svara
Åse 10 oktober, 2011 - 20:05

Kul att du provade! Det är fritt fram att prova med det man ha hemma 🙂 Recept är levande och kan alltid förbättras och förändras 🙂

Svara
Miranda 29 september, 2011 - 11:49

Detta var supergott,en ny favorit!!
Tack för tipset 🙂

Svara
Åse 29 september, 2011 - 12:09

Härligt att höra!!

Svara
Miranda 29 september, 2011 - 12:34

Förresten, jag bor i Tjeckien och här är det ingen som känner till LCHF så det är omöjligt att hitta fiberhusk, bakepro osv. Har du några bra tips på lättillgängliga produkter? T.ex går det ju att göra eget mandelmjöl men några andra ”mjölprodukter”?

Svara
Åse 29 september, 2011 - 12:37

Här finns många olika recept och inte alla recept innehåller samma livsmedel, så titta dig omkring och se vad som finns hos er. Mandelmjöl kan man göra av mandlar man själv maler tex.

Svara
ÅsaS 21 september, 2011 - 17:15

Detta ska testas nån dag. Men idag blir det rotmos och fläskkorv. Inte det mest rätta, när det gäller lchf, men grymt gott ändå! 😉

Kram ÅsaS

Svara
rebecca 21 september, 2011 - 08:18

Hej Åse. Har ett antal gånger bakåt ditt valnötsbröd och sprang i efterhand på informationen att för mycket linfrö är farligt. Vet du om det gäller även frön som varit upphettade? /Rebecca

Svara
Åse 21 september, 2011 - 08:28

Hej! Nej det gäller inte frön som är upphettade! =)

Svara
monika 21 september, 2011 - 08:07

Riktigt bra korv slår det mesta! När det finns korv med kötthalt på över 90 % varför köpa sorter på runt 40 %? Fy för att tänka på vad resterande % är!
Fetaost är gott! Ska själv koka lite rödbetor idag och smula fetaost över, mums! Gäller bara att komma ihåg vid morgontoan nästa dag att det är rödbetor jag ätit så jag inte blir hypokondriker!

vh
Mamma Monika

Svara
Åse 21 september, 2011 - 08:29

Haha! Nej det kan ju vara bra att ha i åtanke ;)) Smaklig spis!!

Svara
I min Lilla lilla värld 20 september, 2011 - 23:12

Hur gott såg inte det ut på en skala?? Tack för bra recept. Jag har fastnat o lagar samma mat vecka in o vecka ut. Det måste bli ändring på det och set NU

Svara
miia 20 september, 2011 - 22:25

Va sägs om att ge ut en kokbok med alla dina underbara recept! Du är grymt bra!

Svara
Åse 21 september, 2011 - 08:31

Haha jaaaa fast det finns ju såååå många lchf kokböcker 😉

Svara
Anita 20 september, 2011 - 22:10

Det såg jättegott ut, handlade igår köpte Chorizo med högt köttinnehåll igår. Men hade inte planerat maten men nuuuu vet jag vad det blir. Tack för receptet! 🙂

Svara
Anna-Karin 20 september, 2011 - 20:05

Åhh gu va gott de lät, måste provas! 🙂

Svara
CamillaP 20 september, 2011 - 20:04

Gogge sa kan du skicka lite till honom, han ville haaaa ;))

Svara
Åse 20 september, 2011 - 20:09

Sluuuuuuuuuuuut! =)))))

Svara
CamillaP 23 september, 2011 - 10:16

Jaha jag skrev här igår från ajfååånen, men det kom visst inte med!
Gjorde i alla fall detta igår eftersom ditt tog sluuuuut ;))) SUPERGOTT var det!! Tomatkålen var såååå god, lär jag göra fler gånger, hade lite fetaoströra över från korven som jag la sidan om och doppade extra i…MUMS
Kram

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.