Fetaostbiffar i medelhavssås

22 april, 2009

Goda biffar som passar till det mesta!

4 personer á 7,5 pts

Biffar:
600 g 10% nötfärs
100 g 23% feta
Halv kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 ägg


En skvätt matgrädde
Salt, peppar, Knorr Pizza och Pastskrydda

Sås:
1 burk Creme Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter
2 dl matgrädde
1/2 dl vitt vin
salt, peppar
1 köttbuljong
2 finhackade scharlottenlökar stekta i samma fett som biffarna.

Gör biffarna och stek dem i smör. Tag upp biffarna och stek löken, låt löken rinna av på hushållspapper och torka av pannan. Lägg tillbaka löken och lägg i ingredienserna till såsen, koka upp och lägg sedan i biffarna igen och låt puttra under lock ett tag.

010

011

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Maria 11 oktober, 2009 - 21:28

Rättelse: i stället för Creme Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter blev det Creme Fraiche gourmet soltorkad tomat & fetaost, mycket god!!!

Svara
Maria 11 oktober, 2009 - 21:27

Åh, så gott detta var, vi åt det till middag idag!!! Tyvärr fanns inte Creme Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter så det fick bli med Creme Bonjour Cuisine tomat & fetaost i stället, mycket gott!!!

Svara
Mia 24 maj, 2009 - 20:07

Dessa biffar lagade vi häromdagen och de var helt otroligt goda! Hela familjen älskade dem och de kommer nog att lagas ofta här hemma. Ska prova med lammfärs nästa gång, måste bli himmelskt. Tack för alla dina härliga recept, man blir så inspirerad!!!
Hälsningar Mia i Rydebäck

Svara
Åse 25 maj, 2009 - 10:06

Vad roligt att höra!!
Jag är just nu inne i en nötfärsbiffs period ;))) Tycker dte är så enkelt och gott att ta lite 10% färs, krydda med lite olika kryddor, ostar etc. Man kan göra så mkt ju!!

Svara
Camilla Paleologou 11 maj, 2009 - 09:01

ÅÅÅhh vad goda dessa blev, gjorde i och för sig bara ”vanliga” biffar men såsen var WOW…maken typ slickade tallriken…:) Jag har börjat göra broccolimos oxå till många måltider istället för pasta och potatis! Poppis det med, Izabelle (min äldsta dotter) ÄLSKAR det.
Detta lär vi göra fler gånger!
Tack för alla GODA recept..
Kramiz
Camilla (Joannas mamma) 🙂 kanske fjantigt att skriva det varje gång, men bara så du vet vem jag är!!!

Svara
Åse 11 maj, 2009 - 09:17

Haha nejdå, jag vet vem du är vännen =))
Vad roligt att ni gillade framförallt såsen!! :)) KRAM

Svara
ak74 2 maj, 2009 - 07:29

Det fanns inte Creme Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter när jag skulle handla, så det fick bli den med vitlök och örter istället oxå super gott.Tack än en gång för alla fina mat tips går in här mest varje dag och blir så inspirerad varje gång.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.