Fat Head Pizzadeg 56kilo

10 oktober, 2017

Fat Head Pizzadeg
Hej på er!
Jag har ju använt min variant på den populära Fat Head pizzadegen i några recept nu och jag tänkte bara ge själva degen ett eget inlägg.
En kommentar jag ofta får är ”Behöver man verkligen proteinpulvret?”
Nej det behöver man inte.
Pizzadegen kommer bli god men resultatet blir inte det här brödiga som ni ser i mina recept. Men det blir bra ändå! =)
Jag tycker att det är en bra investering att köpa proteinpulver när man bakar lågkolhydrat för det ger allt från pannkakor till plättar till bröd bättre bakegenskaper.
Jag använder ett ekologiskt helmjölksprotein från frigående kossor som ätit obesprutat och icke genmanipulerat foder. Dvs inget konstigare än att använda vilket mejeri som helst!
Jag tycker att detta proteinpulvret är ett bra livsmedel (om man som jag äter mejeri ibland) som hjälper mig att få bättre konsistens på mina brödrecept.
Bakprotein fungerar också, det och andra naturella proteinpulver finns på Hälsokost eller i matvarubutiken bland hälsokost och sportbarer etc.





Recepten med degen hittar ni i min Pajer & Pizza kategori

Skriv ut

Fat Head Pizzadeg 56kilo

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 145 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
  • 
4 msk färskost (ca 56 g) *
  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
  • 1-2 msk naturellt proteinpulver *
  • lite salt eller gärna vitlökssalt! (godast!)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
  4. Rör ihop med en gaffel.
  5. Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
  6. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  7. Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Använd gärna en köksmaskin (gärna flatblandare), det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
  8. Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
  9. Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta. (Tunt är godast!)
  10. Vill man ha perfekta rundlar kan man använda en tallrik och skära runt. Rulla in kanterna lite.
  11. Nagga med gaffel.
  12. Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
  13. Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.
  14. ** Om inget proteinpulver används, halvera mängden färskost.

SparaSpara





34 kommentarer
1

34 kommentarer

Anna-Karin 15 augusti, 2018 - 22:03

Verkar spännande! Men jag har ingen micro, kan man smälta samman i kastrull? Tack för alla dina goda recept!

Svara
Åse 15 augusti, 2018 - 22:03

Yes! 🙂

Svara
1 2 3

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.