Fat Head Pizzadeg 56kilo

10 oktober, 2017

Fat Head Pizzadeg
Hej på er!
Jag har ju använt min variant på den populära Fat Head pizzadegen i några recept nu och jag tänkte bara ge själva degen ett eget inlägg.
En kommentar jag ofta får är ”Behöver man verkligen proteinpulvret?”
Nej det behöver man inte.
Pizzadegen kommer bli god men resultatet blir inte det här brödiga som ni ser i mina recept. Men det blir bra ändå! =)
Jag tycker att det är en bra investering att köpa proteinpulver när man bakar lågkolhydrat för det ger allt från pannkakor till plättar till bröd bättre bakegenskaper.
Jag använder ett ekologiskt helmjölksprotein från frigående kossor som ätit obesprutat och icke genmanipulerat foder. Dvs inget konstigare än att använda vilket mejeri som helst!
Jag tycker att detta proteinpulvret är ett bra livsmedel (om man som jag äter mejeri ibland) som hjälper mig att få bättre konsistens på mina brödrecept.
Bakprotein fungerar också, det och andra naturella proteinpulver finns på Hälsokost eller i matvarubutiken bland hälsokost och sportbarer etc.





Recepten med degen hittar ni i min Pajer & Pizza kategori

Skriv ut

Fat Head Pizzadeg 56kilo

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 145 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
  • 
4 msk färskost (ca 56 g) *
  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
  • 2 msk naturellt proteinpulver *
  • lite salt eller gärna vitlökssalt! (godast!)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
  4. Rör ihop med en gaffel.
  5. Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
  6. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  7. Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Använd gärna en köksmaskin (gärna flatblandare), det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
  8. Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
  9. Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta. (Tunt är godast!)
  10. Vill man ha perfekta rundlar kan man använda en tallrik och skära runt. Rulla in kanterna lite.
  11. Nagga med gaffel.
  12. Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
  13. Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.
  14. ** Om inget proteinpulver används, halvera mängden färskost.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

SparaSpara

31 kommentarer
0

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Robert 16 mars, 2018 - 18:59

Det här receptet va inte ens nära att fungera. Tillsatte 2 dl extra mandelmjöl utan att det blev till en deg. Blev bara en rinnig sörja. Kommer aldrig testa dina recept igen.

Svara
Åse 16 mars, 2018 - 19:04

Hej, då har du gjort något galet 🙂 så många kan inte ha fel, eller hur? Synd det inte fungerade för dig! Detta är ett av de mest populäraste pizzadegrecepten i världen, det är ju inte jag som skapat det 😉

Svara
Grått och Rosa - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 25 februari, 2018 - 12:19

[…] go’vänner! Nu ska jag sätta igång med Fat Head pizzorna! KRAM på […]

Svara
Susanne 26 januari, 2018 - 14:00

Kan jag byta ut mandelmjölet mot något annat då jag är mandelintolerant.

Svara
Åse 26 januari, 2018 - 14:13

Då rek jag att du provar ett annat pizzadeg recept här från bloggen som inte innehåller Mandelmjöl då det behövs i detta receptet.

Svara
Johanna 30 oktober, 2017 - 15:23

Jag har ingen bakmaskin utan bara en matberedare men den har ingen flatvisp med sig som tillbehör. Tips på vilken av de tillbehör man ska använda istället? Jag har den här!
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_philips-daily-collection-matberedare-hr7628-00-1178713.html?rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=Cj0KCQjwm9vPBRCQARIsABAIQYfV4BCKl06A8Y9pxKzziqw4RdHkk3ywVQopQBP3nEBCnTnzzRJgVaoaApxhEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CKm5tYDGmNcCFZPWGAodVUkNBw

Svara
Åse 31 oktober, 2017 - 09:19

nvänd vispen, dvs den som inte är en kniv utan bara i plast!

Svara
Kent 17 oktober, 2017 - 10:12

Är utomlands just nu och vet inte var jag kan hitta ekologiskt proteinpulver. Tror du det går att köpa sådant proteinpulver som man hittar på gym?

Svara
Åse 17 oktober, 2017 - 10:13

Prova utan! Det går! Men halvera färskosten.

Svara
Jennie-Ann 14 oktober, 2017 - 15:32

Har nu testat, använde dock färsk mozzarella & inte färdigriven. Fick tillsätta lite fh för att få degen lagom i konsistensen! OMG Vad bra det blev! Tom kidzen tyckte Pizzabotten blev bättre än vanlig/köpt. Blomkålspizza föll dem inte i smaken så de var en aning skeptiska:) Nästa gång kör jag på färdigriven! Tusen tack för den godaste pizzabotten alla kategorier.
Hälsningar
/JennieAnn

Svara
LCHF Pizza - Fnulan 13 oktober, 2017 - 20:13

[…] konsistensen. Nu tar jag tillbaka alla onda tankar och tack Åse ödmjukast för ett otroligt gott recept på pizzadeg.Vi hade inget proteinpulver hemma men det blev bra ändå faktiskt. Och sedan hade vi […]

Svara
Li 13 oktober, 2017 - 17:41

Blev en jättebra pizza! Tack för bra recept😊

Svara
Ann-Louise Cato 13 oktober, 2017 - 11:57

Hej! Har nu provat 2 ggr att göra denna pizzadeg men misslyckas varje gång. Har prövat att lägga till mer proteinpulver, och även mer mandelmjöl men får inte degen att bli smidig utan kladdig och svår. Har också provat att lägga i kylen ett tag utan bättre resultat, förstår inte vad jag gör för fel. Använder också ICA´s mandelmjöl. Igår gjorde jag minicalzone men degen gick bara sönder. Den blir god men inte så fin att titta på.
Förmodligen ett hopplöst fall

Svara
Åse 13 oktober, 2017 - 12:17

Vad tråkigt att du inte får till det!
Även om den är kladdig så går den ju att arbeta med om du lägger ett smort bakpplåtspapper över och kavlar ut – fungerar inte det?
Väger du ingredienserna?

Svara
Ann-Louise Cato 16 oktober, 2017 - 10:49

Hej! Ja jag har vägt ingredienserna för att vara på den säkra sidan….. Har gjort pizza som blivit hyfsad, svår att kavla ut tunt och pappret fastnar på degen men som sagt den blev hyfsad, däremot pirogerna blev en fullständig katastrof fast goda,. degen går sönder och är svårhanterad.

Svara
Åse 17 oktober, 2017 - 09:44

Men du använder bakplåtspapper? Inte smörpapper? Jag sprayar dessutom ofta pappret med smörspray, spec. Om degen är lite kladdigare.

Svara
Therése 11 oktober, 2017 - 08:21

Verkar jättegott! Har beställt hem proteinpulvret nu så nu ska det provas pizza 🙂

Svara
Anchi 11 oktober, 2017 - 08:09

Så där ja! Nu har jag beställt proteinpulver. Passade på att även beställa cocosolja😉Ska bli spännande att testa. Hur mycket skiljer det i kolhydrater jämfört med utan proteinpulver. Något man kan äta ofta? Hoppas det är lång hållbarhet på pulvret. Hur förvarar du det? Många frågor, men detta är helr nytt för mig. Tack för tipset, Kram

Svara
Åse 11 oktober, 2017 - 08:42

Knappt något!0,5 g kh innehåller de 2 msk och då är det ju på en hel sats!
Jag förvarar det torrt i skafferiet, bäst föredatumet står på påsen men det är långt ja =)

Svara
Anchi 11 oktober, 2017 - 17:55

Tack Åse 👌Jag återkommer när jag testat.

Svara
Elisabeth 10 oktober, 2017 - 23:11

Vad är en matberedare med flatvisp? Kan du fota och lägga ut?

Svara
Carin 10 oktober, 2017 - 22:32

Hej, var kan man köpa det proteinpulver som du använder?

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 22:32

Är länkat i inlägget 🙂

Svara
Marei 10 oktober, 2017 - 20:30

Så mycket gott du lägger upp här. Har testat massor recept under sommaren och de sista. Fortsätt fortsätt!!!! Så tacksam 🙂

Svara
Annelue 10 oktober, 2017 - 19:49

Hello!
Vill bara förtydliga att alla mjölkkor i Sverige går på bete 5-6 mån om året. Alla mjölkkor i Sverige äter även foder som inte är genmodifierat. Det är alltså ingen skillnad mellan ekogårdar & konventionella gårdar på de pnunktetna.

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 19:52

På just de punkterna nej, sedn finns det ju så klart många andra anledningar att välja ekologisk produktion 🙂

Svara
Sunny 10 oktober, 2017 - 18:58

Love it 😉

Svara
Jennie-Ann Marie 10 oktober, 2017 - 17:54

Låter smarrigt, ska testa till helgen 🙂
Ha en fin kväll/JennieAnn

Svara
Katarina 10 oktober, 2017 - 17:54

Åh, detta pizzarecept måste jag prova! !😊
Jag har ätit sååå mycket gott sen jag köpte dina böcker och började läsa din blogg för 1,5 år sedan!😋
Tack för all inspiration!
Kram 💕

Svara
Monika 10 oktober, 2017 - 17:32

Är det här receptet för 2 pizzor? 😊

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 17:41

ja det blir 2 pizzor eller 1 större rektangulär pizza.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.