Fat Head Pizza – Kebabpizza

28 september, 2017

Fat Head!?
En del av er vet precis vad jag menar och en del av er har aldrig hört talas om det!
Fat Head är en dokumentär från 2009 regisserad av Tom Naughton som också är huvudrollsinnehavare.
Den här pizzadegen har gått viral efter det. Jag har inte provat receptet förrän nu och jag är nu hooked! En perfekt LCHF / Keto / Lågkolhydrat pizzabotten!
Så god att mina barn och en klasskompis inte förstod att det inte var vanlig brödbotten 😉
För någon som jag, som varit mjölknarkare så känner jag ju skillnaden – inte smakmässigt eller direkt konsistensmässigt utan mjölkicken i min hjärna uteblir. Tur det! 😉 Annars hade jag ätit tredubbelt mer.
Receptet varierar lite men så här gör jag!
Riven mozzarella (i påse)


Färskost
Ägg
Mandelmjöl
Naturellt ekologiskt proteinpulver
vitlökssalt
Riven mozzarella i påse blandas med naturell färskost och smälts i mikron. Man kan givetvis smälta i kastrull på spisen också.


Sedan blandas 1 ägg ner i ostsmeten tills det blir en smidig deg. Blanda noga.

Jag använder min Kitchen Aid (flatblandaren) men det går bra för hand också.
Sedan är det dags att blanda ner mandelmjöl, proteinpulver och vitlökssalt.
Proteinpulver? (annonslänk till det jag använder) Ni hittar naturellt proteinpulver i hälsokost eller hos Bodystore.com.
Behövs det?
Nej det ingår inte i originalreceptet men jag har provat att göra pizzan både med och utan och det blir definitivt en mer brödliknande konsistens med, så det rekommenderar jag!
Om inget proteinpulver används så halvera färskosten.


Degen är supersmidig att arbeta med. Den ska inte vara för klibbig utan lättarbetat.

Degen kan med fördel vila i kylskåpet en stund.
Jag formar en klump med händerna. Kavla metodiskt ut till en rund platta. Vill man ha en extra vacker rundel kan man lägga på en oljad tallrik och skära efter!


Pricka hål i degen innan den gräddas i ugnen.

Efter 8 minuter i 220 gr så är den gyllenbrun!




På med vald topping!
Mitt recept på kebabpizza följer nedan! YUM! (Jag tycker Coops kebab är bra! Gör din egen om du hellre vill det!)






Skriv ut

Fat Head Pizza – Kebabpizza

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

145 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
4 msk färskost (ca 56 g) *
1 ägg
2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
2 msk naturellt proteinpulver *
lite salt eller gärna vitlökssalt! (godast!)

Topping:

Fryst kebabkött
1 skivad lök
150 g riven ost
1 dl tomatsås
strimlad isbergssallad
tomat, gurka, pfefferoni

Vitlökssås:

2 dl creme fraiche
ca 1 dl majonnäs
2-3 vitlöksklyftor
smaka av med salt och peppar!


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 gr.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
Rör ihop med en gaffel.
Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Använd gärna en matberedare, det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Pudra ner lite mer proteinpulver om degen är för kladdig.
Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper)
Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta. Nagga med gaffel.
Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
Stek kebaben med lök i stekpanna, låt fettet rinna av. Fördela tomatsås och riven ost på bottnen, sedan kebabkött. Grädda längre ner i ugnen tills osten smält.
Lägg på strimlad isberg, hackad tomat, gurka, pfeferoni och vitlökssås vid servering

Botten per portion: 308 kcal, 17.7 g protein, 3-9 g kolhydrater, 24.1 g fett (lägg till för topping)
Prova gärna Pepperonipizzan på samma botten också!
SparaSpara

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Fat Head Pepperoni Pizza - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 10 november, 2018 - 13:26

[…] kommer ytterligare ett pizzarecept på Fat Head pizzabottenreceptet som jag skrev om HÄR Pepperonipizza, kan vara en av mina favoriter! Och med den här pizzabottnen kan det inte bli […]

Svara
Minna 24 augusti, 2018 - 19:04

Jag gör denna botten men tar pofiber istället för proteinpulver, det blir jättebra.
Sen tar vi den fyllning vi är sugna på.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.