Fat Head Pepperoni Pizza

28 september, 2017

Här kommer ytterligare ett pizzarecept på Fat Head pizzabottenreceptet som jag skrev om HÄR
Pepperonipizza, kan vara en av mina favoriter!
Och med den här pizzabottnen kan det inte bli bättre!
Godaste pizzan jag ätit! tyckte Alice kompis Ofelia 😉





Skriv ut

Fat Head Pepperoni Pizza

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 180 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
  • 
2 msk färskost (ca 28 g) *
  • 1 ägg
  • 100 g finmalet mandelmjöl
  • 2 krm vitlökssalt
  • 3 tsk torkad oregano

Topping:

  • 1 dl tomatsås
  • 150 g mozzarella/Cheddar
  • 1/2 grön hackad paprika
  • 10-12 Pepperoni salami

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
  4. Rör ihop med en gaffel.
  5. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  6. Vispa ner mandelmjöl,vitlökssalt och oregano. Använd gärna en matberedare, det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna vila i kylskåp ett tag.
  7. Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta, genom att snurra bakplåtspappret under kavling. Nagga med gaffel.
  8. Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
  9. Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.

SparaSpara

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Boksignering och godaste Pizzan - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 15 november, 2018 - 08:06

[…] och min Pepperonipizza är favoriterna! Med massor av grön paprika på […]

Svara
Fat Head Pizza - Kebabpizza - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 9 september, 2018 - 09:17

[…] 308 kcal, 17.7 g protein, 3-9 g kolhydrater, 24.1 g fett (lägg till för topping) Prova gärna Pepperonipizzan på samma botten också! […]

Svara
Fat Head Pizza - Kebabpizza - 56kilo - LCHF, Glutenfritt och Sockerfritt 28 oktober, 2017 - 17:35

[…] gärna Pepperonipizzan på samma botten […]

Svara
Annika 13 oktober, 2017 - 13:45

..bara för att vara säker.. visst är det en halv (1/2) grön paprika du menar..? 😉

Svara
Åse 13 oktober, 2017 - 14:02

Haha yes =)

Svara
Helena 10 oktober, 2017 - 14:14

Vilken tomatsås använder du? Tänkte laga ikväll. Mums

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 14:25

Hemmgjord eller Muttis Pizzasås =)

Svara
Frida 8 oktober, 2017 - 20:12

Ser helt amazing ut! Älskar pepperonipizza! Provarde fathead för länge sen men var inte helt såld. Men nu måste jag såklart prova ditt recept, brukar alltid vara så bra!

Svara
Åsa 29 september, 2017 - 08:28

Hej Åse och Tack för alla goda recept!
Använder du varmluftsugn eller vanlig? jag får inte min botten krispig.

Svara
Åse 29 september, 2017 - 08:38

Hej! Vanlig ugn! och jag bakar ut den riktigt tunt, gärna tunnare än på bilden.

Svara
Camilla Elmblad 28 september, 2017 - 16:38

Hej. Tips på andra rätter du använder protein pulvret?

Svara
Åse 28 september, 2017 - 16:39

Jag använder alltid vaniljproteinpulver i Kesoplättar (proteinplättar)

Svara
Marie 28 september, 2017 - 12:44

var hittar jag proteinpulver?

Svara
Åse 28 september, 2017 - 13:11

Har länkat det jag använder i inlägget. Finns på många olika ställen tex i hälsokost. Men det ska vara en icke smaksatt.

Svara
Anna 28 september, 2017 - 12:37

Hej Åse! Varför är det så noga med märket på mandelmjölet? Funkar inte alla på lika sätt eller??

Svara
Åse 28 september, 2017 - 12:39

Nej just Risentas är väldigt finmalet och det är ofta som resultatet inte blir så bra med det. Men prova och se om du bara har Risenta!
jag köper alltid Icas eget, tycker det är bäst.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.