Fat Head Pepperoni Pizza

28 september, 2017

Här kommer ytterligare ett pizzarecept på Fat Head pizzabottenreceptet som jag skrev om HÄR
Pepperonipizza, kan vara en av mina favoriter!
Och med den här pizzabottnen kan det inte bli bättre!
Godaste pizzan jag ätit! tyckte Alice kompis Ofelia 😉






Jag använder alltid Ica’s mandelmjöl för jag vet att många som använder Risentas mandelmjöl inte får samma resultat som jag får i olika bakverk, jag misstänker att det beror på att det är väldigt finmalet.
Jag rekommenderar proteinpulver i men om det utesluts så halvera mängden färskost.
Skriv ut

Fat Head Pepperoni Pizza

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 145 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
  • 
4 msk färskost (ca 56 g) *
  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
  • 2 msk naturellt proteinpulver *
  • lite salt eller gärna vitlökssalt! (godast!)
  • Topping:
  • 1 dl tomatsås
  • 150 g mozzarella/Cheddar
  • 1/2 grön hackad paprika
  • 10-12 Pepperoni salami

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
  4. Rör ihop med en gaffel.
  5. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  6. Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Använd gärna en matberedare, det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Pudra ner lite mer proteinpulver om degen är för kladdig.
  7. Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta. Nagga med gaffel.
  8. Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
  9. Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.

SparaSpara





14 kommentarer
0

14 kommentarer

Fat Head Pizza - Kebabpizza - 56kilo - LCHF, Glutenfritt och Sockerfritt 28 oktober, 2017 - 17:35

[…] gärna Pepperonipizzan på samma botten […]

Svara
Annika 13 oktober, 2017 - 13:45

..bara för att vara säker.. visst är det en halv (1/2) grön paprika du menar..? 😉

Svara
Åse 13 oktober, 2017 - 14:02

Haha yes =)

Svara
Helena 10 oktober, 2017 - 14:14

Vilken tomatsås använder du? Tänkte laga ikväll. Mums

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 14:25

Hemmgjord eller Muttis Pizzasås =)

Svara
Frida 8 oktober, 2017 - 20:12

Ser helt amazing ut! Älskar pepperonipizza! Provarde fathead för länge sen men var inte helt såld. Men nu måste jag såklart prova ditt recept, brukar alltid vara så bra!

Svara
Åsa 29 september, 2017 - 08:28

Hej Åse och Tack för alla goda recept!
Använder du varmluftsugn eller vanlig? jag får inte min botten krispig.

Svara
Åse 29 september, 2017 - 08:38

Hej! Vanlig ugn! och jag bakar ut den riktigt tunt, gärna tunnare än på bilden.

Svara
Camilla Elmblad 28 september, 2017 - 16:38

Hej. Tips på andra rätter du använder protein pulvret?

Svara
Åse 28 september, 2017 - 16:39

Jag använder alltid vaniljproteinpulver i Kesoplättar (proteinplättar)

Svara
Marie 28 september, 2017 - 12:44

var hittar jag proteinpulver?

Svara
Åse 28 september, 2017 - 13:11

Har länkat det jag använder i inlägget. Finns på många olika ställen tex i hälsokost. Men det ska vara en icke smaksatt.

Svara
Anna 28 september, 2017 - 12:37

Hej Åse! Varför är det så noga med märket på mandelmjölet? Funkar inte alla på lika sätt eller??

Svara
Åse 28 september, 2017 - 12:39

Nej just Risentas är väldigt finmalet och det är ofta som resultatet inte blir så bra med det. Men prova och se om du bara har Risenta!
jag köper alltid Icas eget, tycker det är bäst.

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.