Fat Head Frallor (glutenfria, lchf)

13 mars, 2018

I går hade vi soppa till middag (recept kommer) och jag ville ha goda bullar till.
Bestämde mig för att använda Fat head degen (lite modifierat) och göra frallor! Alltså de blev sååååååå goda!
T.o.m Noel som dissar alla mina lågkolhydratbröd gillade dem! Vet inte vad som gör dem så goda men tror det är en kombo av smak och konsistens!
De är brödiga och smakrika!


Skriv ut

Fat Head Frallor

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 5

Ingredienser

  • 145 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
  • 
4 msk färskost (ca 56 g) *
  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
  • 1 msk pofiber
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält osten i 1 minut på 750 W, rör runt och upprepa. Rör ner osten i en matberedare med knivar (köksmaskin med flatvisp fungerar också) tillsammans med 1 ägg. Kör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och kör ner i matberedaren i ca 10 sekunder.
  4. Degen kommer vara kladdig. Stjälp upp degen i en skål och frys in i ca 15 minuter. Ta upp på skärbräda och forma en ca 12 cm lång korv, skär omlott 5 lite sneda bitar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla vallmo elel sesamfrön över. Grädda i 15 minutr tills frallorna fått fin färg.
  5. Går utmärkt att rosta och att frysa in.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

 

Print Friendly, PDF & Email

14 kommentarer
2

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Veckotipset / meny vecka 20 - 56kilo.se 14 maj, 2018 - 15:03

[…] LCHF bröd […]

Svara
Marcus 3 maj, 2018 - 18:48

Hej. Finns det ett substitut för mandelmjöl då jag är allergisk?

Svara
Åse 3 maj, 2018 - 19:19

Nej då får du välja ett annat av mina pizzarecept.

Svara
Li 2 maj, 2018 - 20:14

Blev jättebra! Och jag hade ingen matberedare, utan använde bara en sked att blanda med.

Svara
Åse 21 mars, 2018 - 11:14

Kul de smakar! Men märkligt att de flyter ihop! Du kan prova att sätta värmen på 250 och när du ska sätta in frallorna så sätter du en plåt under till med ett gäng isbitar alt ett värmetåligt kärl med vatten. Ångan tvingar brödet att resa sig. Sänk omedelbart till temperaturen i receptet. Hur är smeten när du arbetar med den? Den ska vara kompakt! Du kan tillsätta lite mer Mandelmjöl tex

Svara
Annelie 15 mars, 2018 - 11:52

Hej! Har köpt fel mozzarella … köpte hel . Vad tror du om det ?

Svara
Åse 15 mars, 2018 - 11:55

Du kan prova men tror inte det funkar faktiskt. Du kan prova annan riven ost med goda smältegenskaper

Svara
Sunny 14 mars, 2018 - 07:49

Älskar dina recept! Måste absolut testa!

Svara
Åse 14 mars, 2018 - 10:04

Kul! Återkom vad du tyckte! 🙂

Svara
Anchi 13 mars, 2018 - 18:51

Hej Åse. En undran….naturellt pofiber? Är det den ”vanliga” typ Semper?
Sen undrar jag också en annan sak. Fat Head?, trodde den då innehöll Proteinpulver.
Kram

Svara
Åse 13 mars, 2018 - 19:14

Halloj! Råkade finnas kvar ”naturellt” från att jag kopirade från pizzareceptet. Nej dessa bullarna har annan konsistens än pizzan så i dessa ska det vara pofiber + bikarbonat KRAM

Svara
Anchi 13 mars, 2018 - 20:29

Tack snälla för snabbt svar. Blir ett bak imorgon. Kram kram

Svara
Lotta 13 mars, 2018 - 15:45

Tack för inspiration och goda recept! De här måste testas!
Gör det någon skillnad vilken mozzarella man använder, tycker du?

Svara
Åse 13 mars, 2018 - 15:48

Nä bara den är färdigriven i påse 🙂

Svara

Lämna en kommentar