Fat Head Frallor (glutenfria, lchf)

av Åse

I går hade vi soppa till middag (recept kommer) och jag ville ha goda bullar till.
Bestämde mig för att använda Fat head degen (lite modifierat) och göra frallor! Alltså de blev sååååååå goda!
T.o.m Noel som dissar alla mina lågkolhydratbröd gillade dem! Vet inte vad som gör dem så goda men tror det är en kombo av smak och konsistens!
De är brödiga och smakrika!


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fat Head Frallor


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 5

Ingredienser

  • 145 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
  • 
4 msk färskost (ca 56 g)
  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
  • 1 msk pofiber
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält osten i 1 minut på 750 W, rör runt och upprepa. Rör ner osten i en matberedare med knivar (köksmaskin med flatvisp fungerar också) tillsammans med 1 ägg. Kör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och kör ner i matberedaren i ca 10 sekunder.
  4. Degen kommer vara kladdig. Stjälp upp degen i en skål och frys in i ca 15 minuter. Ta upp på skärbräda och forma en ca 12 cm lång korv, skär omlott 5 lite sneda bitar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla vallmo elel sesamfrön över. Grädda i 15 minutr tills frallorna fått fin färg.
  5. Går utmärkt att rosta och att frysa in.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

21 kommentarer

Marie 17 februari, 2021 - 18:12

Vad menar du med att skära omlott, sneda bitar? Inte bara helt enkelt skära, rulla till boll och platta till?😃

Svara
Åse 17 februari, 2021 - 18:14

Det kan du göra om du vill ha lite extra jobb =)

Svara
Anna B 9 juli, 2019 - 12:43

Hej! Har en liten undran…varför ska man stoppa den i frysen? Kram Anna

Svara
Åse 9 juli, 2019 - 12:46

För att den snabbt ska kylas ner något.

Svara
Anna B 9 juli, 2019 - 12:52

Åh, tack för snabbt svar! 🤓

Svara
Anna-Lena 11 december, 2018 - 20:13

Tack för inspiration! Är det 4 msk färskost det ska vara i receptet? VIlken typ av färskost använder du? philadelphiaost?

Svara
Åse 11 december, 2018 - 21:25

Hej! Yes 4 msk eller 56 g =)
Jag köper Arlas naturella färskost men philadelphia går bra!

Svara
Veckotipset / meny vecka 20 - 56kilo.se 14 maj, 2018 - 15:03

[…] LCHF bröd […]

Svara
Marcus 3 maj, 2018 - 18:48

Hej. Finns det ett substitut för mandelmjöl då jag är allergisk?

Svara
Åse 3 maj, 2018 - 19:19

Nej då får du välja ett annat av mina pizzarecept.

Svara
Li 2 maj, 2018 - 20:14

Blev jättebra! Och jag hade ingen matberedare, utan använde bara en sked att blanda med.

Svara
Åse 21 mars, 2018 - 11:14

Kul de smakar! Men märkligt att de flyter ihop! Du kan prova att sätta värmen på 250 och när du ska sätta in frallorna så sätter du en plåt under till med ett gäng isbitar alt ett värmetåligt kärl med vatten. Ångan tvingar brödet att resa sig. Sänk omedelbart till temperaturen i receptet. Hur är smeten när du arbetar med den? Den ska vara kompakt! Du kan tillsätta lite mer Mandelmjöl tex

Svara
Annelie 15 mars, 2018 - 11:52

Hej! Har köpt fel mozzarella … köpte hel . Vad tror du om det ?

Svara
Åse 15 mars, 2018 - 11:55

Du kan prova men tror inte det funkar faktiskt. Du kan prova annan riven ost med goda smältegenskaper

Svara
Sunny 14 mars, 2018 - 07:49

Älskar dina recept! Måste absolut testa!

Svara
Åse 14 mars, 2018 - 10:04

Kul! Återkom vad du tyckte! 🙂

Svara
Anchi 13 mars, 2018 - 18:51

Hej Åse. En undran….naturellt pofiber? Är det den ”vanliga” typ Semper?
Sen undrar jag också en annan sak. Fat Head?, trodde den då innehöll Proteinpulver.
Kram

Svara
Åse 13 mars, 2018 - 19:14

Halloj! Råkade finnas kvar ”naturellt” från att jag kopirade från pizzareceptet. Nej dessa bullarna har annan konsistens än pizzan så i dessa ska det vara pofiber + bikarbonat KRAM

Svara
Anchi 13 mars, 2018 - 20:29

Tack snälla för snabbt svar. Blir ett bak imorgon. Kram kram

Svara
Lotta 13 mars, 2018 - 15:45

Tack för inspiration och goda recept! De här måste testas!
Gör det någon skillnad vilken mozzarella man använder, tycker du?

Svara
Åse 13 mars, 2018 - 15:48

Nä bara den är färdigriven i påse 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!