I går hade vi soppa till middag (recept kommer) och jag ville ha goda bullar till.
Bestämde mig för att använda Fat head degen (lite modifierat) och göra frallor! Alltså de blev sååååååå goda!
T.o.m Noel som dissar alla mina lågkolhydratbröd gillade dem! Vet inte vad som gör dem så goda men tror det är en kombo av smak och konsistens!
De är brödiga och smakrika!

 

Fat Head Frallor

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 5

Ingredienser

  • 145 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
  • 
4 msk färskost (ca 56 g) *
  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
  • 1 msk pofiber
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält osten i 1 minut på 750 W, rör runt och upprepa. Rör ner osten i en matberedare med knivar (köksmaskin med flatvisp fungerar också) tillsammans med 1 ägg. Kör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och kör ner i matberedaren i ca 10 sekunder.
  4. Degen kommer vara kladdig. Stjälp upp degen i en skål och frys in i ca 15 minuter. Ta upp på skärbräda och forma en ca 12 cm lång korv, skär omlott 5 lite sneda bitar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla vallmo elel sesamfrön över. Grädda i 15 minutr tills frallorna fått fin färg.
  5. Går utmärkt att rosta och att frysa in.

 

 

  1. Tack för inspiration och goda recept! De här måste testas!
    Gör det någon skillnad vilken mozzarella man använder, tycker du?

  2. Hej Åse. En undran….naturellt pofiber? Är det den ”vanliga” typ Semper?
    Sen undrar jag också en annan sak. Fat Head?, trodde den då innehöll Proteinpulver.
    Kram

    1. Halloj! Råkade finnas kvar ”naturellt” från att jag kopirade från pizzareceptet. Nej dessa bullarna har annan konsistens än pizzan så i dessa ska det vara pofiber + bikarbonat KRAM

  3. Hej. Har provat två vändor av brödet och det är det godaste LCHF-brödet jag har ätit. Jättegoda! Men… de sjunker ihop och blir platta? Kan man göra dem i nån form kanske? Har du några förslag?

    1. Kul de smakar! Men märkligt att de flyter ihop! Du kan prova att sätta värmen på 250 och när du ska sätta in frallorna så sätter du en plåt under till med ett gäng isbitar alt ett värmetåligt kärl med vatten. Ångan tvingar brödet att resa sig. Sänk omedelbart till temperaturen i receptet. Hur är smeten när du arbetar med den? Den ska vara kompakt! Du kan tillsätta lite mer Mandelmjöl tex

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..