Färskpotatis i folie

20 maj, 2010

I går grillade vi igen, jag äääääälskar vår nya Weber Gasolgrill!!!
Jag gjorde potatisen i folie på grillen, blev jättegott! Fräscht och enkelt.

4 portioner

600 gram  färskpotatisar
50 gram  smör
1 st  citron
2 st  vitlöksklyftor
1 dl  bladpersilja, hackad
1 tsk  gourmetsalt

Förkoka potatisen i 5 minuter i saltat vatten.
Vik en låda av foliepapper. Det behöver vara tre lager folie i botten.
Lägg i potatisen och klicka över smöret.
Riv skalet av citronen, finhacka vitlök och persilja.
Blanda samman citronskal, vitlök, persilja och salt.
Blanda med potatisen.
Placera ”lådan” på grillen. Stäng den nästan helt.
Grilla potatisen i c:a 30 minuter.
Skaka om och servera.

Recept från Recept.nu

Jag serverade kycklingspett som var strykta med Santa maria Kentucky Whiskey och en vanlig sallad till – Mums!
Jordgubbar till efterätt!

För dig som räknar Pro Points:
5 PP per portion för färskpotatisen, lägg till för kycklingfilén.

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Bettan 6 februari, 2012 - 12:52

Hejsan ! måste börja med att säga tack för en super blogg ! med stöd av den och alla matförslag,inlägg..mm..känner jag att min viktminsknings resa kommer gå galant ! nu till min fråga : får man äta potatis ? eller är det nått man kan göra då och då när man nått sitt mål ?

Svara
Lotta A 23 maj, 2010 - 11:06

Det ser så gott ut, detta måste testas!

Svara
Jessica 21 maj, 2010 - 15:09

Grilla alltså..så gott! ag är tokigt i färskpotatis från grillen eller ugnen. Mumma:))

Trevlig helg gumman!
KRAM

Svara
mari 21 maj, 2010 - 00:05

Å detta måste provas! Blir nog i morgon redan!

Svara
Åsa 20 maj, 2010 - 20:57

Färskpotatis -mmmm… så gott. Stod och packade påsar i 300-500 grams storlek på jobbet och blev såklart sugen på just färskpotatis. Det blir nog en påse imorgon – sedan äts den nykokt med SMÖÖÖR! Yummie!

Kram och ha det gott!

ÅsaS

Svara
Aika 20 maj, 2010 - 19:14

Åh yummi, det levde vi på när vi var på Öland, måste var väldigt näringsrikt för då och där blev ju lillan till, hehe

men gumman, glömde du lägga pinnarna i blöt, kolsvarta ju =)

Svara
Åse 20 maj, 2010 - 19:40

Haha jag veeeeet, kom på det när jag pratade med Pia i telefonen under tiden jag grillade, det luktade litta bränt hihi

Svara
Pernilla A 20 maj, 2010 - 14:31

Potatis i folie är så gott =) Jag brukar tärna ner potatisen i mindre bitar och lägger dem råa i folie. Hackar purjolök och dill som jag strör över potatisen. Flytande milda och salt ovanpå. Smaskens!!!!

Svara
Åse 20 maj, 2010 - 19:41

Mums!!!

Svara
mallan 20 maj, 2010 - 12:43

Åååååå gott! Du får inte göra så goda saker, jag blir tokig 😉

Svara
anna-lena 20 maj, 2010 - 11:53

Tack för tipset, det är perfekt med såna här paket, brukar med göra det för då sköter det sig själv. Själv brukar jag skiva rå potatis, purjolök, kryddor, lite god riven ost och kanske en skvätt grädde ; ). Gör små portionspaket och lägg på grillen, kanon gott och smidigt.

Kram A-L

Svara
Kristina 20 maj, 2010 - 10:57

Färskpotatis- mums!:) Finns tyvärr inte här i Dalarna ännu:(
Men åker på semester 1 juni och efter den återgår jag till att räkna propoints o då ska här ätas färskpotatis:)
Tur att jag har dig som ständigt uppdaterar mitt receptföråd!:)
Kram

Svara
Cat 20 maj, 2010 - 10:23

Åhh, suktare där ;O)
Vi har ingen färskpotatis än och jag längtar så efter alla smarriga saker man kan göra med FP.
Kram

Svara
jennyh 20 maj, 2010 - 10:20

Den potatisen måste jag göra, låter ju ur gott!!!!

Svara
Lurpan 20 maj, 2010 - 10:07

Å va gott det lät, och va enkelt.
Jag älskar att göra foliepaket på grillen.
Vi gör ofta våra efterrätter så.
Massa färsk frukt och riven vit choklad i ett paket och serveras det med vaniljglass. Så underbart gott och somrigt.

Svara
Åse 20 maj, 2010 - 22:46

Åhhhhh men du, det där lät ju fantastiskt!!! En Gino på grillen =)) Mmmmmm tack för ”påminnelsen”!!

Svara
Linruz 20 maj, 2010 - 09:56

Åhhh vad sugen jag blev på färskpotatis. Undrar om det har kommit hit till Östergötland ännu?
Får kollas upp och kanske kan grillen tändas i kväll.
Kram du goa och tack för inspertionen som alltid

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.