Visst kan man äta pannacotta till frukost!
Jag orkade inte den efter maten i går så det fick bli frulle ;)
En hääääärligt krämig pannacotta med smak av kardemumma, kanel och vanilj! Fantastiskt gott!!

2 portioner

2,5 dl grädde
1,5 gelantinblad
Valfri sötning motsvarande 25 gram socker
0,5 kanelstång
4 mortlade kardemumakärnor
1 vaniljstång

Lägg gelantinbladet i kallt vatten i minst fem minuter.
Gröp ur kärnorna ur vaniljstången och lägg vaniljstång + urgröpta kärnorna, kanelstång, mortlad kardemumma i kastrull med grädde och sötning och koka upp och låt sjuda några minuter.
Dra ifrån kastrullen från plattan och rör ner gelantinbladen.
Häll upp i små Creme bruleeformar och spänn plastfolie över och låt stelna i kylskåp några timmar. När det ska serveras så doppa formen till hälften några sekunder i hett vatten, stjälp sedan upp på tallrik.
Jag serverade med varma hallon som jag smält i kastrull + lite färska hallon och blåbär.

IMG_2283

Min annorlunda frukost

Skön lördag på er!!

LOADING..