Fantastisk vaniljpannacotta med bär

6 april, 2013

Visst kan man äta pannacotta till frukost!
Jag orkade inte den efter maten i går så det fick bli frulle 😉
En hääääärligt krämig pannacotta med smak av kardemumma, kanel och vanilj! Fantastiskt gott!!
2 portioner
2,5 dl grädde
1,5 gelantinblad
Valfri sötning motsvarande 25 gram socker
0,5 kanelstång


4 mortlade kardemumakärnor
1 vaniljstång
Lägg gelantinbladet i kallt vatten i minst fem minuter.
Gröp ur kärnorna ur vaniljstången och lägg vaniljstång + urgröpta kärnorna, kanelstång, mortlad kardemumma i kastrull med grädde och sötning och koka upp och låt sjuda några minuter.
Dra ifrån kastrullen från plattan och rör ner gelantinbladen.
Häll upp i små Creme bruleeformar och spänn plastfolie över och låt stelna i kylskåp några timmar. När det ska serveras så doppa formen till hälften några sekunder i hett vatten, stjälp sedan upp på tallrik.
Jag serverade med varma hallon som jag smält i kastrull + lite färska hallon och blåbär.
IMG_2283

Min annorlunda frukost
Skön lördag på er!!

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Anne 9 januari, 2016 - 10:20

Ser gott ut men 1.5 dl gelatinblad?

Svara
Åse 9 januari, 2016 - 13:44

Yes!

Svara
Anne 9 januari, 2016 - 14:24

Hur mäter man bladen i dl?

Svara
Åse 9 januari, 2016 - 14:32

Haha men oj nu ser jag ju! Nej 1,5 st ska det ju vara! =)

Svara
Jeima 13 december, 2013 - 23:33

Hej hej!
Snälla söta du skulle du kunna tipsa om vilket lchf tårt recept är bäst för nyårsfest? VIll bevisa för alla att man behöver inte alltid använda socker och vetemjöl för allt ska bli gott. ^^
Ni har så otroligt många goda fina recept,såååå svårt att välja.
Sötningsmedel går bra i receptet.
Barnen= Något choklad aktigt
Vuxna=Inget choklad, en av de gillar inte choklad ( så synd …) Kanske vanlij? Något gott lätt luftigt.
Jag litar på er, tipsa om något, så kommer jag absolut att välja det 😀

Svara
Suzette Nilsson 7 april, 2013 - 08:55

Oj vad gott det såg ut! 🙂

Svara
Anja 6 april, 2013 - 18:33

Den måste jag bara testa du får det att se så gott ut, bakade ditt bröd idag och det blev helt fantastiskt, jag strödde på vallmofrön innan jag gräddade. Jag har en fråga om Pofiber, jag brukar baka med det men finns det olika sorter? kollar man på hur mycket kolhydrater det är så är det en hel del. Är det ok eftersom att man inte använder det i stora mängder? Eller finns det någon speciell som du använder?

Svara
Margareta 6 april, 2013 - 18:32

Hej. Jag undrar oxå vilken sötning man kan använda som alternativ. Är helt ny på lchf och kan ingenting, därför är din sida väldigt inspirerande.

Svara
Sandra 6 april, 2013 - 13:36

Vad använde du för sötning?

Svara
darnia 6 april, 2013 - 13:08

Det händer att jag gör pannacotta helt utan sötning. Tycker det smakar gott faktiskt, men det kanske en behöver vänja sig vid?

Svara
Åse 6 april, 2013 - 13:09

Ja det är ju så olika vad man tycker. Grädde innehåller ju socker så för en del räcker den sötman!

Svara
Johanna 6 april, 2013 - 12:38

0,25 gram socker? Hur mäter man upp så lite?

Svara
Åse 6 april, 2013 - 12:39

Nä du har ju rätt! ska vara 25 gram ;))

Svara
Angelica - Vardagsliv med LCHF 6 april, 2013 - 12:10

Ojoj… ser ut som en fantastiskt god frukost 😉

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.