Falska surdegsfrallor LCHF

2 oktober, 2017

Nej detta är ju inte surdeg i den bemärkelsen men de stora hålen i brödet påminner verkligen om surdeg!
Brödet har jag lagt upp här tidigare och det är Maria Emmerich som är upphovsmakerskan till originalreceptet.
Jag hittade lite andra mått i Expressens LCHF receptbok och provade det, enkelt och bra!

Så här kommer receptet! PS! Fantastiska att rosta! Eller att göra vitlöksbröd av – eller bruschetta!



Skriv ut

Falska surdegsfrallor LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 10

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalayasalt
  • 3,5 dl kokande vatten
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 3 äggvitor
  • 1 msk brödkryddor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Vispa äggvitorna hårt.
  4. Blanda vatten och äppelcidervinäger och häll över de torra ingredienserna. Vispa med elvisp och vispa sedan ner äggvitorna.
  5. Ta upp degen och forma till en smal limpa, dela i 10 delar och forma till bullar. Lägg på bakålåtspapper och grädda längst ner i ugnen i 50-55 minuter. Låt dem svalna ordentligt innan de skärs upp.

Skön måndag på er!
Det är tyst om er, hade varit så roligt att få lite mer feedback på allt jag lägger ut här på bloggen. Det blir lite monologt stundtals.
😊

89 kommentarer
17

Du kanske också gillar

89 kommentarer

Veronica 24 juli, 2018 - 08:39

Kan man frysa bröden?

Svara
Åse 24 juli, 2018 - 10:13

Det ska gå bra!

Svara
Camilla 10 juni, 2018 - 13:55

om man är mandel allergiker man man byta ut mandelmjölet mot nå annat?

Svara
Åse 10 juni, 2018 - 13:56

nej det tror jag inte, det är baserat på mandelmjölets bakegenskaper.

Svara
Vitlöksbröd LCHF - Magiskt gott! - 56kilo.se 21 maj, 2018 - 11:27

[…] LCHF bröd […]

Svara
Marie 11 april, 2018 - 14:23

Hej! Dom här bullarna är verkligen goda! Jag undrar vad du tror om att minska lite på fiberhusken och ta med äggulorna i smeten? Gjorde iofs torsk med äggsås där såsen innehöll bara gulor! 🙂

Svara
Birgitta 18 mars, 2018 - 11:11

Hej Åse! Passar det här brödet till att göra korvbröd tror du? Eller har du något annat av dina recept som passar bättre?

Svara
Åse 18 mars, 2018 - 12:04

Hej! Det blir nog jättebra!

Svara
Moa 22 februari, 2018 - 12:12

Tack för ett jättegott recept! Jag provade precis att göra dem på quinoamjöl istället (bara för att testa) och de blev inte lika luftiga som med mandelmjölet utan mer kompakta frallor – men smaken blev lika god! Det är roligt att prova sig fram lite 🙂

Svara
Åse 23 februari, 2018 - 10:03

Kul att höra om att du provat dig fram! Tack för feedback!

Svara
Åsa Lennström 21 februari, 2018 - 19:22

Hej! Har precis börjat med LCHF och gillar din sida skarpt. Skulle testa Falska surdegs frallor LCHF men undrar över om det är rätt med en deciliter fiberhusk? Tyckte det verkar mycket mot vad jag sett i andra recept (oftast någon matsked).
Mvh Åsa

Svara
Åse 21 februari, 2018 - 19:26

Hej, receptet är korrekt =)

Svara
Jennie 3 februari, 2018 - 16:53

Hej! Som LCHF:are och totalt brödgalen så är jag alltid på jakt efter bra brödrecept! Är dock dessutom mandelallergiker och äggallergiker vilket gör allt lite svårare.. men det här receptet tilltalade mig och jag ville gärna prova så jag har experimenterat lite med det och jösses va bra det blev! Böt ägg mot 1 dl iskall aquafaba som jag vispade hårt med hälften av saltet och hälften av äppelcidervinägern. Böt mandelmjölet mot 2 dl finax urkraft mjölmix och 1 dl kokosmjöl samt lade till 1 msk pofiber. I övrigt gjorde jag exakt som det står i ditt recept. Tänkte bara ifall du vill ha lite variation 😁 Det blir 51 kalorier per fralla!

Svara
Jan-Yngve 23 januari, 2018 - 14:35

Jag har gjort dessa ”frallor” flera gånger. De en lite gummiaktiga men ta mig tusan, de är ändå beroendeframkallande. Det funkar att tillsätta lite olika grejor i dem som tex lite riven morot. Utmärkta att rosta och framförallt så är de perfekta att baka när jag gjort majonnäs, då går inget av ägget till spillo. Keep up the good work 🙂

Svara
1 3 4 5 6

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.