Falska surdegsfrallor LCHF

2 oktober, 2017

Nej detta är ju inte surdeg i den bemärkelsen men de stora hålen i brödet påminner verkligen om surdeg!
Brödet har jag lagt upp här tidigare och det är Maria Emmerich som är upphovsmakerskan till originalreceptet.
Jag hittade lite andra mått i Expressens LCHF receptbok och provade det, enkelt och bra!

Så här kommer receptet! PS! Fantastiska att rosta! Eller att göra vitlöksbröd av – eller bruschetta!



Skriv ut

Falska surdegsfrallor LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 10 1x

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalayasalt
  • 3,5 dl kokande vatten
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 3 äggvitor
  • 1 msk brödkryddor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Vispa äggvitorna hårt.
  4. Blanda vatten och äppelcidervinäger och häll över de torra ingredienserna. Vispa med elvisp och vispa sedan ner äggvitorna.
  5. Ta upp degen och forma till en smal limpa, dela i 10 delar och forma till bullar. Lägg på bakålåtspapper och grädda längst ner i ugnen i 50-55 minuter. Låt dem svalna ordentligt innan de skärs upp.

Skön måndag på er!
Det är tyst om er, hade varit så roligt att få lite mer feedback på allt jag lägger ut här på bloggen. Det blir lite monologt stundtals.
😊

90 kommentarer
17

Du kanske också gillar

90 kommentarer

Lisa Eriksson 5 oktober, 2017 - 20:44

Idag bakade jag surdegsfrallorna. Vilken skön känsla att knåda den varma degen och forma bullarna! Det gick så lätt och blev så bra. De ska jag göra fler gånger. Och ja, de blev ännu godare i brödrosten. Tack för receptet 😋

Svara
Åse 6 oktober, 2017 - 11:46

Härligt! Ja visst är de goda! Speciellt som du säger rostade med smör och ost! Yuuuum!

Svara
Margareta 5 oktober, 2017 - 19:08

Hej Åsa. Har kört Lchf förut O min mage mådde bra. Men så fick jag kärlkramp O vart O sprängt några gånger. Läkarn tycker att man inte ska köra Lchf mer Utan ska gå över till medelhavsmat istället. Skulle du rekommendera att äta Lchf ialla fall. Jag har alla dina böcker O tycker du är en inperations källa. Margareta

Svara
Emma på berget 5 oktober, 2017 - 18:40

Hej!
Dessa verkar supergoda. Är det något speciellt med just Himalayasalt eller funkar det med vanligt?
Tack för alla goda recept!

Svara
Sabina 5 oktober, 2017 - 11:51

Hej Åse!
Bröden va supergoda trots att jag insåg att jag glömt ha i brödkryddor när de va i ugnen 🙈
Hur förvaras dessa bäst? Kan man ha dem i rumstemperatur eller är det kylen som gäller?

Svara
Åse 5 oktober, 2017 - 12:21

Kul att höra! Jag förvarar mina i frys! Enkelt att ta fram och alltid färskt då!

Svara
Jane 3 oktober, 2017 - 08:07

Hej!
Dessa frallor ser supergoda ut! Går de bra att frysa?
Kan du ge oss lite mer info om hur du äter just nu? För mig funkar knappt LCHF längre, trots att det funkat innan. Tänker om jag bör göra någon ändring av kosten som kan kickstarta igen.
Kram

Svara
Åse 3 oktober, 2017 - 12:22

Yes! Går jättebra! jag tinade själv ett gäng igår, kan tipsa om att de är ÄNNU godare att rosta!
Det kommer info på måndag, tänkte köra lite uppdatering då!

Svara
Carina 2 oktober, 2017 - 23:47

Hej
Frallorna ser ju fantastiska ut, men om man inte kan äta mandelmjöl, har du något bra tips på vad man kan byta ut det mot?

Svara
Åse 3 oktober, 2017 - 12:37

Tyvärr finns det inget substitut som jag kan rekommendera till det här brödet istället för mandelmjöl.

Svara
ÅsaS 2 oktober, 2017 - 22:13

Läser allt och kommenterar ibland. Lagar en del efter dina recept, men får lov att modifiera ibland, då vi har petiga tonåringar hemma (åtminstone EN som är petig och kinkig med maten). Törs sällan tala om vad den innehåller, för då tvärvägrar hon äta. *suck* Lök är livsfarligt, bl a…
Läste jag rätt?! Att en ny kokbok är på gång. Jippi! Den ska jag ha! Har redan 5 st i hyllan.
Brödet ovan, är det ’riktig’ brödkonsistens på det? Tar mandelsmaken över, eller anas den bara? Jag vill gärna ha det där brödtugget, men inte mycket mandelsmak då jag förknippar det med sötbröd.
Njut kvällen!
Kram ÅsaS

Svara
Åse 3 oktober, 2017 - 12:40

Med dina 450 kommentarer så tycker jag nog att du klassas som en frekvent kommenterare, dummerjöns! Haha!
Yeeeeees ny kokbok har precis påbörjats 😉 Tyvärr lång förläggartid så den kommer inte förrän i augusti NÄSTA år.
Det är riktig brödkonsistens speciellt om det rostas! mandelmjölet smakas absolut inte. KRAM

Svara
ÅsaS 3 oktober, 2017 - 15:06

Oops.. Skriver jag såå mycket?! Kanske dags att lugna ner mig då.. 😜
Puss på dig!
Kram!

Svara
Åse 3 oktober, 2017 - 15:07

Haha nääääää ska du inte 😂❤️

Svara
Jenny 2 oktober, 2017 - 21:56

Wow vilket bröd👍🏼 Måste testas någon dag här framöver… vi har typ ruggigt väder och då passar det bra att baka! Tack för inspiration😍😍

Svara
Iris 2 oktober, 2017 - 21:47

Jag har läst igenom kommentarerna för i dag, och förstår att jag är i ”gott” sällskap, det är svårt att komma sig för med att uttrycka förtjusningen och glädjen över alla recept från dig! Jag har provat många, i synnerhet bröd, senast förra veckan bakade jag en mjuk kaka ”från dig”. Den blev mycket uppskattad i min släktforskningsgrupp. Och dessa surdegsfrallorna måste jag absolut prova, men det blir nog inte den här veckan, tyvärr.
Tack igen och stor kram!!

Svara
Åse 3 oktober, 2017 - 12:43

KRAM tillbaka! 🤗

Svara
Maria 2 oktober, 2017 - 21:17

Hej Åse jag läser varenda inlägg och testar recepten ganska ofta och gjorde kycklingsallad igår/idag så gott. Är dålig på att kommentera men det beror bara på att jag jobbar dubbla skift nu (nästan jämt) så då blir det inte av att kommentera alla dagar. ❤

Svara
1 2 3 4 5 6

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.