Falska surdegsfrallor LCHF

2 oktober, 2017

Nej detta är ju inte surdeg i den bemärkelsen men de stora hålen i brödet påminner verkligen om surdeg!
Brödet har jag lagt upp här tidigare och det är Maria Emmerich som är upphovsmakerskan till originalreceptet.
Jag hittade lite andra mått i Expressens LCHF receptbok och provade det, enkelt och bra!

Så här kommer receptet! PS! Fantastiska att rosta! Eller att göra vitlöksbröd av – eller bruschetta!



Skriv ut

Falska surdegsfrallor LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 10

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalayasalt
  • 3,5 dl kokande vatten
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 3 äggvitor
  • 1 msk brödkryddor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Vispa äggvitorna hårt.
  4. Blanda vatten och äppelcidervinäger och häll över de torra ingredienserna. Vispa med elvisp och vispa sedan ner äggvitorna.
  5. Ta upp degen och forma till en smal limpa, dela i 10 delar och forma till bullar. Lägg på bakålåtspapper och grädda längst ner i ugnen i 50-55 minuter. Låt dem svalna ordentligt innan de skärs upp.

Skön måndag på er!
Det är tyst om er, hade varit så roligt att få lite mer feedback på allt jag lägger ut här på bloggen. Det blir lite monologt stundtals.
😊

88 kommentarer
17

88 kommentarer

Regina Bengtsdotter 28 augusti, 2018 - 22:54

Perfekt recept! Ät färska eller frys in direkt.

Svara
1 4 5 6

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.