Falsk het pastagratäng

6 oktober, 2009

Som sagt, har varit lite pastasugen idag :))
Det fick bli en pastagratäng utan pasta idag men ojsan gojsan så smaskig den blev! Pastan saknades INTE. Hela familjen, även barnen gillade den fast det var lite sting i.
Äter man ren LCHF kan man öka fettet genom att ha vispgrädde i, jag hade matlagninsggrädde eftersom jag äter lite mer blandad kost nu. Tyvärr finns inte fraichen i en fetare variant än 13%.

4 personer (9 pts per pers)

400 g nötfärs
1 gul lök
2 dl Paprika & chilifraiche 13%
1 dl matlagninsggrädde
Lite Santa Maria chili flakes
3 vitlöksklyftor
Ca 4 dl strimlad vitkål
salt/peppar
2 dl riven västerbottensost 31% (ska vara en smakrik ost! detta är mina abs. favorit – finns färdigriven)
kinesisk soja

Sätt ugnen på 250 g.
Stek lök och nötfärs och blanda sedan i resterande ingredienser till en köttfärssås.
Häll i gratängform och strö osten på och gratinera i 8-10 min! Servera med en sallad och lite jalapenos.

IMG_3074

IMG_3072

Print Friendly, PDF & Email

43 kommentarer
0

Du kanske också gillar

43 kommentarer

~ Maria ~ 19 augusti, 2013 - 10:43

Whoop! Inne å inhämtar ingredienserna till denna supergoda gratäng <3

Svara
~ Maria ~ 20 december, 2010 - 17:46

Hallå fina 😀
Är här för att återigen laga detta underbara recept :mrgreen:
Kan inte nog säga, thx for sharing :luv:

Svara
ulor 15 december, 2010 - 16:37

Detta måste jag testa. 🙂

Svara
turmalin 9 augusti, 2010 - 11:10

Detta låter mums. Jag är jättelycklig över att ha hittat din sida med alla goda uträknade recept. Tack tack tack!!

Svara
camilla 12 januari, 2010 - 19:10

Jag testade en variant av denna ikväll. MUMS!

Svara
ak74 27 oktober, 2009 - 23:46

Åhhh va gott det blev Både barnen och vi vuxna åt med god aptit. Och som du skrev pastan saknade inte…

Svara
Kristina 26 oktober, 2009 - 16:02

Du är underbar som ger mig så mycket inspiration från dina pointsberäknade recept!!

Provade även detta recept o vart supernöjd- så gott samtidigt som man håller kolhydraterna nere!!

Go Girl!!

KRAM

Svara
Pernilla G 18 oktober, 2009 - 14:46

Det här var supergott. Tom den 14-åriga dottern var nöjd!!!

Svara
Liz 16 oktober, 2009 - 11:14

Detta blir kvällens käk 😀

Svara
Maria 9 oktober, 2009 - 21:57

Mycket gott!!!

Svara
Liz 7 oktober, 2009 - 19:11

Åh vad gott detta lät!!..måste testas i helgen 😀

Kraam

Svara
Kristina 7 oktober, 2009 - 15:44

Hejsan tjejen!! Ville bara vara lite ego o säga att jag är glad att du skriver ut points igen=) Det hjäpler mig mycket! TACK!!trevlig dag!!

Svara
Eva 7 oktober, 2009 - 13:40

hej!
Låter jättegott, ska provas.
Jag tycker du ska göra en kokbok, Vi är nog många
som skulle köpa den.

kram eva

Svara
Jajja 7 oktober, 2009 - 13:30

Hallå.

Åhh låter ljuvligt, denna ska jag absolut testa. Ska bli spännande å se vad kidsen tycker med vitkål, undrar om dem märker det?

Jajja.

Svara
Yvonne 7 oktober, 2009 - 12:17

Åhh vad det ser gott ut. Det ska jag prova till helgen.
Skönt att höra att operationen gick fint och att du mår så bra. Kram

Svara
Pusen 7 oktober, 2009 - 11:34

OH det ser så gott ut. tror jag ska bjuda min väninna på det på fredag. 🙂

Svara
Ina 7 oktober, 2009 - 10:41

Det verkar gott! Jag saknar faktiskt aldrig pasta, däremot saknar jag frukostmackan.

Svara
~ Maria ~ 7 oktober, 2009 - 09:36

Tack Snuttan, detta blir dagens middag 🙂

Svara
Ida 7 oktober, 2009 - 08:49

Åh vad mumsigt det lät, det måste jag minsann göra en dag. Men du, jag tänker om man vill göra med pasta…ska man ta bort vitkålen då å ersätta med pasta eller är det bara att ösa i pasta som den är?? Kanske är en smaksak iofs men tänkte mest om du hade ngt originalrecept som innehöll pasta.

Kram

Svara
Åse 7 oktober, 2009 - 09:17

Nej ersätt inte vitkålen! Lägg till lite pasta men då behöver du inte lika mkt pasta som annars!

Svara
Jenjo 7 oktober, 2009 - 08:41

Åh… Precis i min smak. Ska försöka få plats med detta i nästa veckas matplanering!
KRAMIS

Svara
Maud 7 oktober, 2009 - 08:10

Mumsfilibabban, finns det nåt annat att säga…..
Köttfärs måste ju bara vara en ingrediens som man verkligen kan variera i det oändliga.
Måste absolut prova ”Salamigojs” och kanske det då även får slinka med ett pitabröd *s*

Känns skönt att alltid hitta BRA och SPÄNNANDE recept här – Tack!!!

Svara
Agneta 7 oktober, 2009 - 07:55

Hej Åse. Skrev till dig igår kväll. Tänkte berätta för dig om min lilla ”viktresa”. Började på 72,9 kilo och är idag nere 61. Känns lagom till mina 166 cm. Men framförallt mår man ju så bra, äter supergott, inget sötsug, är piggare, ja överhuvudtaget toppen. Tänker fortsätta på denna linje. I helgen blir det din falska heta pastagratäng. Hur gjorde du salamigojs? Lät också jättegott. Ha en bra dag. //Kram Agneta

Svara
Åse 7 oktober, 2009 - 09:40

Bra jobbat!! Aikas salamigojs finns bland recepten! Använd sökfunktionen på tex salamigojs

Kram

Svara
AnnicaP 7 oktober, 2009 - 05:53

mmm… det låter gott! Ska testas i helgen.

Jag har ätit lågkolhydratkost i 5½ vecka nu och de första 4 veckorna gick jag ner 6,1 kg. Sen gick jag bara ner 0,3 kg och den här veckan ser inte så ljus ut (ner ett par, tre hekto hittills – väger mig på fredagar). Fattar inte vad jag gör för fel!

Igår åt jag några skinkskivor+ostskivor till frukost, fylld kycklingfilé (soltorkade tomater+ost i) och broccoli och ca 1½ msk bearnaisesås på flaska till lunch. Till middag blev det en omelett på två ägg och knappt en chorizokorv (guldgrytans) och lite riven ost på till middag. Ca 50 g cashewnötter blev det (brukar inte äta mer än max 30 g).

Har du tid & lust att se om du tycker att jag har missat något?

Kan tillägga att jag har mycket övervikt – började på 103 kg och vägde alltså idag 96,4 kg till mina 167 cm.

Svara
Åse 7 oktober, 2009 - 09:44

Svårt att säga. Ser bra ut, nötterna ska man ju vara försiktig med. 50 g cashew innehåller 12 kolhydrater!
Prova att lägga in din mat en vecka i matdagboken.se och se vad du hamnar på kolhydrat o kalorimässigt. Kan finnas en del bovar som du inte är medveten om.
KRAM!

Svara
AnnicaP 7 oktober, 2009 - 16:28

Åh, vad gullig du är som tog dit tid att hjälpa mig! Ska ta det lugnt med nötterna, de är ju säkert boven. Dock tycker jag att jag borde ”rasa” i vikt trots dessa för jag har ju justerat så mycket annat och som du såg har jag ju mycket övervikt. Men, nötterna får bli vid extrema tillfällen när jag är jättesugen!

På fredag kväll blir det falsk het pastagratäng 😉

Tack & varm kram

Svara
Anna-karin 7 oktober, 2009 - 01:51

Åhh va gott det lät och ser ut.Har haft så ide torka när det gäller mat… ingen lust att laga nått, men så tittar jag in här och lust är tillbaks 🙂 Tack underbara du!!! Va skulle jag göra utan dig och dina fina sidor… 🙂

Svara
Madeleine Pileklev 6 oktober, 2009 - 22:07

Hej!
Har följt din blogg ganska länge nu, men inte skrivit här någon gång, så detta är ”premiär” för mig…
Vill bara tacka för att du lägger ut recept. Har provat flera st o det har varit så himla gott. Bjuder jag på dina rätter så frågar folk alltid vad jag fått receptet ifrån. O jag hänvisar till denna sida.. TACK!
Mvh. Madeleine

Svara
Åse 7 oktober, 2009 - 09:44

Tack själv för att du vill läsa här! 🙂 Vad roligt att höra av dig!

Svara
Hanna 6 oktober, 2009 - 21:49

Smaskens! Alltid lika kul med recept 🙂 tack snälla rara du!

Svara
Malin J 6 oktober, 2009 - 21:23

Detta skall provas, vi började i går (igen)och det känns ju redan så bra nu är jag taggad och hoppas på en fin viktminskning, var faktiskt precis ute och powerwalkade också. Kram

Svara
Åse 6 oktober, 2009 - 21:25

Duktiga DU! Lycka till nu! Kramis

Svara
Aika 6 oktober, 2009 - 21:17

Åh vad gott gott! Gojsgratäng och gojsröror is the shit!

Svara
Åse 6 oktober, 2009 - 21:26

Vet du vad jag åt förra veckan (nej förrförra blir det), jo din salamigojsröra i pitabröd!!! supergott! bjöd stefan på när han hjälpte oss med skjutdörrrana och han var helt salig 🙂

Svara
jennyh 6 oktober, 2009 - 21:16

Det lät jätte smarrigt. Kul, då blir det något nytt att prova på.

Svara
cecilia 6 oktober, 2009 - 20:50

Det lät supergott!!Mums för jalapenos….:)

Svara
bibi 6 oktober, 2009 - 20:49

Kul med nytt recept:) Tack!!
Man blir så inspirerad av dig, blir nog denna till middag imorgon istället för färs och vitkålssoppa, har ju ändå alla ingredienser hemma:)

Svara
Ina 6 oktober, 2009 - 20:28

Hej Åse! Har en fråga till dig angående din presentation ”Den här viktminskningen har jag ätit mestadels kolhydratkost och börjar nu introducera lite bra kolhydrater igen.” Antar att det fattas ett ”låg”-framför kolhydratskost? Eller har jag missat något? Stoooor kram!!

Svara
Åse 6 oktober, 2009 - 20:34

Ja du har så rätt 🙂 det har fallit bort ska ändra 😉

Svara
jenny 6 oktober, 2009 - 20:27

tack för receptet!! Har köpt hem färs och satt och funderade vad jag skulle hitta på för gott och det vet jag nu!!:)

Svara
Agneta 6 oktober, 2009 - 19:33

Hej Åse. Detta é min första kommentar på din fantastiska sida. Jag tycker du är fantastisk. Sporrar verkligen. Har själv sedan sept i fjol gått ner 12 kilo och mår superbra på framförallt GI men har nu också börjat läsa lite om LCHF. Varit på en föreläsning med Annika Dahlkvist. Är inne på din sida varje dag, uppskattar den verkligen. Massor av goa recept. Krya på dig och sköt om dig. //Agneta

Svara
Åse 6 oktober, 2009 - 19:42

Vad rolitgt att höra ifrån dig Agneta! Välkommen som kommenterare ;))
GRATTIS till dina minuskilon!

Svara

Lämna en kommentar