Fajitabuffé extra allt!

3 juli, 2017
VINTIPS i Samarbete med CARNEVAL

Goooood morgon!
Usch somnade knall fall i soffan i går och sen gjorde jag misstaget som jag i princip ALDRG gör när jag ska gå och lägga mig: Jag kikade på mobilen!
Det är ett BIG NO-NO som jag har som regel för mig själv. Om jag somnat på soffan eller är jättetrött, aldrig kika på mobilen!
Men sonen var i väg och jag messade för att efterlysa honom och det dröjde ett tag innan jag fick svar så jag började kika i sociala medier och surfa… och….
Ja sen dröjde det minst 2 timmar innan jag somnade och hann lyssna på mycket ljudbok under tiden!
Hur som haver, jag vaknade 8.30 av mig själv och hade absolut kunnat somna om men jag har dels jobb som väntar och sedan gymmet! 
I lördags hade vi gäster, min fina vän Sara, hennes sambo Andreas, hans två döttrar Amanda och Nathalie som är jämngamla med Alice och Juni och så deras lilla Ella! Ella är dessutom född samma datum som mina tre barn och vår ene Cavalier så 4 barn och en hund 4 november, haha inte illa pinkat!
Vi passade på att prova ett vin som jag provar i samarbete: CARNEVAL – Ett Riojavin och i en supersnygg flaska! Så bara det gör att den är kul att servera när man har fest tycker jag!
Mindre än 3 gram socker per liter (alltid en måttstock när jag väljer vin!) och så här står det om den:

Fruktig smak med inslag av smultron, persika, granatäpple, blodapelsin och körsbär. Serveras vid 8-10°C till fiskrätter, sallader eller till kyckling, eller som sällskapsdryck.

Flaskan kostar 89:- och var ett mycket trevligt rosévin! Passar bäst till fågel, fisk, grönsaker eller som sällskapsdryck och jag tycker att vår mat matchade fint!
Detta kommer köpas fler gånger!



Sgroppino till fördrink – YUM
Vi körde på Fajitabuffé, brukar lltid vara uppskattat när man är många!
Kycklingen gör jag alltid så här:
2 kilo kycklinglårfilé
1/2 dl soja
Fajitakrydda efter smak (färdiga påsar: 4 st, men jag gör egen krydda
Marinera och grilla sedan kycklingen. Jag grillar alltid kycklingen för det ger en helt annan smak!
Låt vila under bakplåtspapper och skär sedan upp i strimlor.

På vår buffé hade vi:
Isbergssallad, koriander, mangosalsa (skippade avokadon i), guacamole, tomat, gurka, vindruvor, majs, svarta oliver, tacosåser, röd paprika, chilimajonnäs, stekt svamp, banan, ananas, jalapenos, skal och tortillas.
Vad brukar ni ha på er fajita/tacobuffé? Något ni inte kan vara utan? 


Elli-Belli bus!




Gullisarna ❤️
En så himla mysig kväll! Förstår inte var tiden tog vägen för de kom 17 och gick kl 2! Haha! Tjejerna hörde vi knappast under hela kvällen! De lekte, hoppade studsmatta och myste!
Och jag glömde typ att ta bilder mer än detta i inlägget! Haha, jag har svårt att kombinera värdinneskapet med bloggjobbet hehe

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Birgitta 6 juli, 2017 - 18:47

Åh så gott det ser ut! Både maten o drycken. Dina bilder är alltid så välkomponerade o snygga. En fråga: Fajitakryddan, din egen, är den laddningen lagom till 2kg kyckling? Ha en fin torsdagkväll!

Svara
Carina-Maria Möller Caur 6 juli, 2017 - 09:50

Hej Åse,
tack för en väldigt inspirerande blogg med värdefull info. om kost och hälsa.
Uppskattar den och dig mycket!
Tycker att du är oerhört generös med din tid och kunskap.
Det är fint!
Läser det du skriver om bloggtorka och tänker att kreativiteten nästan alltid rör sig i naturliga cykler.
Att ständigt leverera är nog inte möjligt för någon.
Tror att det är oerhört viktigt att då och då helt släppa taget och skapa utrymme för återhämtning och vila.
Få kontakt med sig själv och sitt inre, och där hitta ny kraft och inspiration.
Önskar dig en fin sommar!
Varma hälsningar,
Carina-Maria

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 11:00

Tack Carina, vad fint summerat! tack för det och dina snälla ord! Ha en fin sommar du också! KRAM <3

Svara
Nina 5 juli, 2017 - 17:48

Dina bilder är verkligen jättefina. Både på människor, ditt fina hem och såklart maten!!! Man blir så sugen att laga din mat! Vilken inspirationskälla du är.
Fajitaskryddan har jag gjort och använt en gång tidigare – förra veckan. Den ihop med din tacokryddblandning kommer att bli de vi använder allra mest härhemma numera.
Vinet måste testas 😊.
Ha det riktigt gott!

Svara
Åse 5 juli, 2017 - 20:04

Tack Nina! Härligt att det smakade, detgör mig glad! =)

Svara
Cecilia Rosenbaum 4 juli, 2017 - 15:36

Supergott, en ny favoriträtt!

Svara
Åse 5 juli, 2017 - 20:05

Kul att höra Cecilia! =)

Svara
Cecilia Rosenbaum 4 juli, 2017 - 15:34

Supergott, en ny favorit!

Svara
Rosa Woltersdorf 3 juli, 2017 - 17:56

Naaaw vilken underbar mysbild <3 Älskar att ha mitt eget lilla barnbarn så nära – inte mycket som kan mätas med den känslan 🙂
Kul med lite nytt tips på rosé vin får testa det men är annars svag för de där ljusa ljusa.
Ikväll blir det din din kycklingrätt med curry och kanel….men helst vill man ju bara packa picnic korgen och ligga på stranden efter jobb. Men snart snart så kommer sommaren <3
Kramelikramen
Rosa

Svara
Åse 4 juli, 2017 - 19:33

KRAMEN till dig!! <3 Så mys med barnbarn! Detta är ganska ljuuuuust inte jätte men absolut inte mörkrosa! Kramelikraaaam

Svara
Ann-Sofie 3 juli, 2017 - 15:55

Åh det ser gott ut – måste testas ♥
Kram på dig ♥

Svara
Åse 5 juli, 2017 - 20:05

KRAM tillbaka! <3

Svara
ÅsaS 3 juli, 2017 - 10:44

Så härliga bilder! Sista bilden andas så mycket kärlek och harmoni. Helt underbar!
Och buffén verkar inte gå av för hackor, den heller. Och vinet blev jag sugen på att testa. Såg det även hos Matplatsen häromkvällen.
Njut dagen!
/ÅsaS

Svara
Åse 3 juli, 2017 - 10:46

Jaaaaa så himla fina! ❤️
Testa, supergott var det! (Yes vi har båda samarbete kring det vinet just nu) Kraaaaam

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.