Esther Blum

24 augusti, 2009

Om ni läst nya Amelia eller Amelia Kropp & skönhet så har ni säkert läst mkt om ”fettdieterna” – intressant att allt fler inser födelarna med att inte vara fettskrämd, sedan hur mkt fett man äter är en smaksak. Jag anser inte att jag ätit LCHF ens när jag var som allra striktast, och en metod som jag tycker överensstämmer med min ”matstil” är den som Hollywood dietgurun Esther Blum förespråkar. Den tycker jag känns ”lagom” och är inte extrem åt något håll! Som jag tidigare sagt så vägrar jag gå från Fettskrämd till Kolhydratskrämd!!!

Är ni nyfikna på vad hon förespråkar så finns det ett uppslag i nya Amelia. Synd att hennes bok ”Eat, Drink, and Be Gorgeous” inte finns översatt till svenska än men tror nog ändå att jag ska beställa boken, den blir ju inte riktigt lika lättläst på engelska dock men det går ju =)

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Ullis 24 augusti, 2009 - 20:10

Spanade också in Amelia under helgen o kan bara hålla med om att det känns sunt. Skönt att höra helgen var bra. Jag vet inte vad jag gör för fel men kan inte längre logga in på din sida????? Ha det bra. Kram

Svara
B-M 24 augusti, 2009 - 19:03

Ja, jag läste också om detta i nya Kropp & Hälsa. Jag tycker absolut att det verkar vara en mer sund inställning, varken fett- eller kolisrädd. Jag ska nog också beställa boken tror jag. Kram kram

Svara
Marie 24 augusti, 2009 - 14:56

Jag håller med dig… gillade också de som jag läste om hollywooddieten!

Svara
jennyh 24 augusti, 2009 - 14:30

Då blir det till att gå ut och köpa den tidningen idag!

Svara
Rockermom, Anneli 24 augusti, 2009 - 12:55

Jag läste också det! jag kände likadant, det känns mer lago för mig med! Men jag tror att jag kör på min egna stil. jag har ju varit och gjort en ”kroppstypsbenämning” och då får man verkligen veta vad som passar just MIG.

Ha en skön måndag!

Svara
Caroline 24 augusti, 2009 - 11:48

Jag har oxå nya Amelia och har läst om båda dieterna. Den där Esther Blum ska jag nog prova sen när jag är målviktig. Om jag nånsin blir det *suck* Jag har tappat så mkt motivation dom senaste dagarna att jag inte vet hur jag ska ta mig upp 🙁 Hela festivalveckan + denna helgen har varit KATASTROF! Ja, jag ville bara gnälla av mig lite hehe. Tror jag ska gå till Let’s Eat och göra det 😉 Men jag vägrar oxå att bli kolhydratsskrämd.

Kram!!

Svara
Anna-Lena 24 augusti, 2009 - 11:27

Hej Åse!
Jag kör för fullt med VV, men funderar mer och mer på LCHF, men jag känner att jag inte kan tillräckligt om detta. Vad gjorde du innan du började. Kan du tipsa om vad man kan läsa så att man blir mer påläst……… Vill inte ge mig in i nått förrän jag vet hur jag skall gå till väga till 100%.

Nu går jag hem för dagen och åker till Gekås med svärmor, inte mitt favoritställe, men minstingen behöver lite dagiskläder, då är det alltid bra att åka dit.

Ha en bra dag!

Kram A-L

Svara
Åse 24 augusti, 2009 - 12:16

A-L Man behöver egentligen inte läsa på för att kunna dra nytta av fördelarna med en lågkolhydratkost utan här är några genrella råd som man kommer långt på!

1.Dra ner på kolhydrater, framförallt socker, pasta, ris, potatis och bröd. Du behöver inte utesluta men dra kraftigt ner på det.

2. Ät inte smalprodukter, utan hellre helfeta – man äter mindre av dem för de mättar mer.

3. Undvik allt socker! Läs innehålsförteckningarna och jämför kolhydratvärdena. Produkter som har ca 5 kolh/100 g kan du i princip äta obegränsat av.

4. När du lägger upp mat, lägg en normal portion protein (knytnäve), och en knytnäve varma grönsaker tex och sedan lagom med sås (fet sås)
Kolhydrater från pasta, ris och potatis ersätts med fett (tex att man gör en fetare sås, har aromsmör etc). Man överäter sällan när man tar bort kolhuydraterna så var inte orolig över att du ska få i dig för mkt energi.

5. Ät så rent som möjligt! Dvs korv med hög köttmängd, riktigt smör istället för margariner eller Lätta. Bregott och Smör, olivolja och rapsolja är bra fetter!

Svara
Louice 24 augusti, 2009 - 13:03

Jag är glad att du är så sund i din kost, inga överdrifter åt nått håll. Du kanske ska skriva en bok o få tjäna lite pengar på ”din kost -plan”.

Tänker kopiera dessa punkter ovan om det är ok. Kan nog anamma några av dem om än inte lika strikt. Rör inte min potatis! 😀 Men en knytnäve är lagom! Brukar jag oxå säga då jag ger några råd…Ta en knytnäve av de olika delarna på tallriken o du får en portion anpassad efter just dej själv. Anv alltså inte make/sambos knytnäve… 😀

Jag ska ju inte ”banta” alls just nu el dieta nu då det är så mkt stök & skit omkring mej i mitt liv. Men ner i vikt ska jag ju men jag tar det långsamt o några av dina råd här passar utmärkt att anamma i en livsstilsförändring i långsam takt.
Kram!

Svara
Åse 24 augusti, 2009 - 13:07

Det bästa resultate får man nog när man slutar att dieta utan håller sig till några få riktlinjer – det kommer man faktiskt långt på!

Lycka till!!

Svara
Margitha 24 augusti, 2009 - 11:08

Dina inlägg ligger på vänster sida längre ner på sidan..Men när jag skriver in kommentar lägger sig ”sidan rätt”???
Kramzi

Svara
Jenjo 24 augusti, 2009 - 11:01

Vad intressant att du skrivet att du vägrar gå från fettskrämd till kolhydratskrämd. För precis det upptäckte jag igår att jag höll på med. Vågar nästan inte ta några grönsaker ens, för jag är rädd att det blir för stort totalintag av kolhydrater…
Men så ska det inte bli! Så idag har jag med grönsaker till min lunch… 🙂
Önskar dig en trevlig dag!
KRAMIS

Svara
ulrica 24 augusti, 2009 - 10:53

Jag försöker köra LC/LCHF men f*n vad det är svårt att hålla rätt på allt. Ibland önskar jag att det fanns som ett Viktväktarna för GI-kosten, där man fick träffas, få material och info.. på nätet blir det så utspritt och med många personliga aspekter om vad som är bra och mindre bra.

Jag är oerhört glad åt din blogg för du kommer alltid med matnyttig info, inspiration, recept osv. Jag är tacksam så länge du kör på i den här farten 🙂

Kram Ulrica

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.