Förra veckan provade vi ERNST KIRCHSTEIGERS nya röda och vita vin som lanserades 1 juli. Vilken fullträff! Båda vinerna är toppengoda och min favorit blev det vita!

Ernst röda 99:-

Land: Italien

Distrikt: Toscana

Druvor: Syrah, merlot samt sangiovese.

Smak: Vinet är kryddigt med inslag av fat, solmogna körsbär, plommon, örter och choklad. Avslutningen är lång och balanserad utan strama tanniner med härlig eftersmak av solmogen frukt.

”Landskapet, naturen, kulturen, maten, dofterna och vännerna. Till Toscana återvänder jag ofta för att hämta inspiration. I västra Toscana nära den underbara historiska staden Grosetto växer sangiovese och syrah druvor under perfekta förhållanden med närhet till havet. Sex månaders fatlagring ger vinet exakt den karaktär som jag förknippar med Toscana; solmogna körsbär, färska örter och mycket värme som får munnen att le, länge.

Vinet avnjuts lika bra i mina bästa vänners sällskap som till min favoritmat; en rosmarindoftande lammstek med grillade grönsaker och örter. Jag ville skapa ett vin med bredd, ett vin som man kan njuta av i sin enkelhet men som även skall passa till det bästa från det Italienska och Svenska köket, både till vardags och till fest. Varför göra det krångligt?”

 

Ett riktigt trevligt vin! Stor doft och vi smuttade på vårt vin till grillad ryggbiff, sötpotatis med vitlökssmör och lite knipplök & grillade champinjoner.
Supergott!!

 

yx59va87zttasthzjudx

IMG_0847

IMG_0867

 

 

Ernst vita 99:-

Land: Österrike

Distrikt: Niederösterreich

Druvor: Grüner veltliner, chardonnay samt pinot blanc

Smak: Vinet är torrt och friskt med inslag av mogna päron, stenfrukter och kryddiga inslag med en lång och frisk avslutning samt en krispig syra i modern Österrikisk stil

Jag är så glad att få presentera detta vin för dig. Det är till stor del skapat av mina favoritdruvor Grüner Veltliner och Chardonnay, vilka odlas på vackra soldränkta sluttningar i Österrike – min familjs hemland! En av Österrikes skickligaste vinmakare, Franz Leth, har hjälp mig att ta fram ett vin av hög kvalité som är underbart att dricka i sin enkelhet, men som även är ett brett matvin eftersom allsidighet var en viktig del när vi skapade vinet tillsammans.

Vinet avnjuts med fördel till fisk och skaldjur med fräscha tillbehör, som en yoghurtsås och sparris, men även till en buffé med många intryck och smaker och självklart till en frasig Wienerschnitzel!

Allra godast smakar vinet i sällskap med någon man tycker mycket om. Det är helt enkelt ett vin som passar livets alla tillfällen.”

 

Vi provade vinet tillsammans med syster och svåger och ett stort fat med kräftor, räkor, goda ostar, makrill och varmrökt lax och ojoj så gott det var! Chardonnay är en favorit och detta vinet kommer bli en favorit här hemma. Riktigt trevligt och vi gav den alla toppbetyg!

IMG_0907

IMG_0912

IMG_0915

IMG_0922

IMG_0931

IMG_0934

 

 

[button color=”lightgray” size=”large” link=http://utskick.vinguiden.com/ernst-kirchsteigers-utvalda-viner/ target=””]Kan beställas här[/button]

I samarbete med Vinguiden, omdömet är mitt personliga

LOADING..