Enkla Vardagskycklingen Garam Masala

6 november, 2015

När jag har mycket att göra och har mycket i hjärnan så blir maten direkt lidande, inte att jag äter dåligt snarare tvärtom, är inte sugen på någonting.
Det har varit och är en intensiv höst (massa roligt men ändoock) – för intensiv och jag kommer se till att 2016 blir ett lugnare år.
Med det sagt så tryter fantasin och jag har inte ork eller lust att vara nyskapande och inspirerande i köket, som jag annars älskar!
I går var en sådan dag.

012A6934

Jag hittade färdigstrimlad kyckling, efterlängtat i min familj ska jag säga! Ja jag må vara lat och bekväm.
Botaniserade bland kryddorna och hittade goda exotiska kryddor i Santa Marias sortiment som enbart bestod av kryddor, inget socker eller utfyllnad! TACK!!

012A6920

Så… kyckling, philadelphiaost, garam masala, cashewnötter, paprika och smaksättningar som tamarisoja, salt & peppar!
Sååååååååå enkelt men så gott det blev med Garam Masalan! 
012A6924

Skriv ut

Enkla Vardagskycklingen Garam Masala

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo strimlad kyckling
  • 2 tsk salt
  • 3 paprikor
  • 300 g philadelphiaost
  • 0,5-1 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 1 msk tamarisoja
  • 2,5 msk garam masala (Santa marias t.ex.)
  • kokosolja att steka i (använder alltid smaklös)
  • 2 dl cashewnötter

Instruktioner

  1. Strimla kycklingfiléerna och stek i olja, salta.
  2. Strimla paprikorna och låt fräsa med.
  3. Rör ner philadelphiaosten och späd med grädde. Rör ner garam masala och smaka av med tamarisoja och eventuellt mer salt, garam masala.
  4. Strössla cashewnötter över vid servering.
  5. Jag serverade med blomkålsris! ENJOY!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

012A6944

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Kycklinggryta med garam masala | MATPLATSEN 21 november, 2015 - 16:27

[…] på en god kycklinggryta som Stina bjöd på i veckan. Receptet hittade hon hos Åse 🙂 (men gjorde mer sås, så måtten nedan är enligt […]

Svara
Camilla 9 november, 2015 - 13:23

Tack snälla för fabulöst recept! Jag lagade halva receptet och delade upp i fyra lunchlådor med blomkålsris. Sitter på jobbet, mätt och belåten och inte det minsta sötsugen – trots mens haha!

Svara
Anna Eriksson 7 november, 2015 - 17:10

Hahaha! Det du kallar oinspirerat är rena rama festmaten för mig!

Svara
⭐️GE⭐️ 7 november, 2015 - 16:34

Jag tycker att du är rolig och nyskapande även när du inte orkar eller tycker att fantasin tryter så ”Don’t worry”!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.