LCHF Chokladmousse – bästa receptet!

12 mars, 2014

I dag firar vi nioårig bröllopsdag! Kan inte förstå vart tiden tagit vägen! T I O år nästa år och dååååååå vill jag tillbaka till Aruba som vi åkte till på vår bröllopsresa! ♥
Nåja, i kväll blir det skaldjur och bubbel och efterrätten är fixad.
Denna chokladmoussen har jag här på bloggen sedan tidigare. Världens godaste, enklaste och kan göras så gott som sockerfri! Perfekt för LCHF, Low carb eller om man bara vill äta gott men hålla nere på sockret.
Jag använder 70% choklad men man kan använda ännu mörkare för att få ännu mindre socker i.
För en mejerifri variant så kan jag rekommendera den HÄR.

IMG_8102

IMG_8115

IMG_8117

Skriv ut

Bästa Chokladmoussen

  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 240
  • Totaltid: 245

Ingredienser

  • 100 gram mörk choklad, minst 70%
  • 2 äggulor
  • 0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (eller 0,5 tsk vaniljextrakt)
  • 3 cl espresso
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

  1. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Vispa grädden, inte för hårt, vispa ner smaksättning och blanda i äggulorna. Blanda sedan ca 0,5 dl av gräddblandningen i chokladen och sedan ytterligare någon dl. Avsluta sedan med att blanda ihop allt försiktigt. Häll upp i glas.
  2. Låt stå minst 4 timmar i kylskåp.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Petra 24 september, 2016 - 20:40

Jag smäller av vad gott det här var!! 🙂

Sara 10 augusti, 2016 - 18:28

Oh My god!! Detta recept är ju helt klart godast av alla jg provat. Ikväll hittade jag en ny choklad från Marabou (fortf 70%) med smak av kaffe! Shit vad gott! Du måste testa den chokladen 🙂 //lyrisk efter att ha ätit ur skålen 😀

Jennie 1 januari, 2016 - 13:03

Min mousse blir gryning och inte slät. Vad gör jag för fel?

Åse 1 januari, 2016 - 13:46

Kan bero på val av choklad men jagtror främst på att chokladen blivit grynig under smältningen. Smält det i vattenbad nästa gång och välj en annan choklad.

Matilda 2 september, 2015 - 09:43

Hej! Går det att utesluta kaffet eller måste man byta mot nåt annat?:)
Med vänlig hälsning, Matilda

Åse 2 september, 2015 - 10:40

Du kan utesluta!

Malin´s Diner 17 oktober, 2014 - 13:01

Mmmm, den här står nu i kylen och gottar till sig. Ska i kväll serveras med hallon och vispad grädde när lilla familjen firar pappa Lars 41 år. 🙂
Kram kram

Svennefredag :) | det finns alltid ett val 26 september, 2014 - 20:04

[…] också förberett lite smaskigt fredagsmys i form av chokladmousse, men jag uteslöt kaffe och vaniljpulver. Toppar sen när det är dax att äta med bär och grädde […]

1 2

Kommentarer är stängda