LCHF Chokladmousse – bästa receptet!

12 mars, 2014

I dag firar vi nioårig bröllopsdag! Kan inte förstå vart tiden tagit vägen! T I O år nästa år och dååååååå vill jag tillbaka till Aruba som vi åkte till på vår bröllopsresa! ♥
Nåja, i kväll blir det skaldjur och bubbel och efterrätten är fixad.
Denna chokladmoussen har jag här på bloggen sedan tidigare. Världens godaste, enklaste och kan göras så gott som sockerfri! Perfekt för LCHF, Low carb eller om man bara vill äta gott men hålla nere på sockret.
Jag använder 70% choklad men man kan använda ännu mörkare för att få ännu mindre socker i.
För en mejerifri variant så kan jag rekommendera den HÄR.
IMG_8102
IMG_8115
IMG_8117

Skriv ut

Bästa Chokladmoussen

  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 240
  • Totaltid: 245

Ingredienser

  • 100 gram mörk choklad, minst 70%
  • 2 äggulor
  • 0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (eller 0,5 tsk vaniljextrakt)
  • 3 cl espresso
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

  1. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Vispa grädden, inte för hårt, vispa ner smaksättning och blanda i äggulorna. Blanda sedan ca 0,5 dl av gräddblandningen i chokladen och sedan ytterligare någon dl. Avsluta sedan med att blanda ihop allt försiktigt. Häll upp i glas.
  2. Låt stå minst 4 timmar i kylskåp.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Petra 24 september, 2016 - 20:40

Jag smäller av vad gott det här var!! 🙂

Sara 10 augusti, 2016 - 18:28

Oh My god!! Detta recept är ju helt klart godast av alla jg provat. Ikväll hittade jag en ny choklad från Marabou (fortf 70%) med smak av kaffe! Shit vad gott! Du måste testa den chokladen 🙂 //lyrisk efter att ha ätit ur skålen 😀

Jennie 1 januari, 2016 - 13:03

Min mousse blir gryning och inte slät. Vad gör jag för fel?

Åse 1 januari, 2016 - 13:46

Kan bero på val av choklad men jagtror främst på att chokladen blivit grynig under smältningen. Smält det i vattenbad nästa gång och välj en annan choklad.

Matilda 2 september, 2015 - 09:43

Hej! Går det att utesluta kaffet eller måste man byta mot nåt annat?:)
Med vänlig hälsning, Matilda

Åse 2 september, 2015 - 10:40

Du kan utesluta!

Malin´s Diner 17 oktober, 2014 - 13:01

Mmmm, den här står nu i kylen och gottar till sig. Ska i kväll serveras med hallon och vispad grädde när lilla familjen firar pappa Lars 41 år. 🙂
Kram kram

Svennefredag :) | det finns alltid ett val 26 september, 2014 - 20:04

[…] också förberett lite smaskigt fredagsmys i form av chokladmousse, men jag uteslöt kaffe och vaniljpulver. Toppar sen när det är dax att äta med bär och grädde […]

Midsommar med LCHF | 8 veckor utan socker 23 juni, 2014 - 10:27

[…] med sallad och sås, mums! Sen vill man ju kunna lyxa till det lite extra en sån här dag, gjorde LCHF chokladmousse som blev så jäkla gott att man inte kunde tro att det var LCHF. Blev en fin midsommar tycker jag, […]

Hannah Dahlström 17 mars, 2014 - 19:01

Försökte mig på den här men om det vart grädde med chokladkross ist för mousse blandade jag i chokladen för tidigt i grädden då? Ska jag blanda i mer än hälften grädde i chokladen ist? Med vänlig hälsning, Hannah

Lotta 12 mars, 2014 - 23:54

Dennamåste definitivt testas!!!

Lotta 12 mars, 2014 - 11:56

Grattis på bröllopsdagen! Ha en kanon dag! Kram

rebecca 12 mars, 2014 - 10:38

Oh la la!!! STORT grattis till er finisar!
Kram från oss allihop
ps. hälsa din käre make att vi är grymt impade över inbjudan. Så duktig han är!!

Åse 12 mars, 2014 - 11:50

Puuuiiss gumman o tack! Ska jag hälsa!!

Jeanette 12 mars, 2014 - 10:23

Grattis på bröllopsdagen!!
Hoppas att ni får ett mysigt firande senare<3
Jag och min man firar 8 årig bröllopsdag i juni, och då ska vi fira:))

Åse 12 mars, 2014 - 10:13

Grattis till bröllopsdagen! Linnebröllop 😀 Må ni få fira många många dagar ihop<3
Min man och jag firar 35 år i augusti! Håller med dig om att tiden går fort! Det gör det när man har roligt.
Moussen ser suverän ut! Den ska jag nog laga till, men tänkte att lägga till lite strimlad rostad mandel. Kan vara gott med lite knaprighet.

Åse 12 mars, 2014 - 10:14

Åh vad härligt 35 år!!!!!
Ja mandel är nog grymt gott till!! och något syrligt, som citronmousse/citrongrädde!

LCHF Chokladmousse - 56kilo - inspiration, hälsa och matglädje 12 mars, 2014 - 10:02

[…] Även HÄR! […]

Erikas LCHF till vardag och fest 12 mars, 2014 - 09:59

Grattis på er bröllopsdag!
Chokladmousse är ju aldrig fel och med kaffesmak och en klick grädde till är man ju i himlen.
Ha en toppendag och hoppas att du känner dig kryare.
Kram

Åse 12 mars, 2014 - 10:15

Tack Erika! KRAM!

carina 12 mars, 2014 - 09:29

Gratulerar på er Högtidsdag!!!!

Åse 12 mars, 2014 - 10:15

Tack Carina!

Kommentarer är stängda