Enkel Kyckling Curry

22 augusti, 2014

Åh nu börjr det… dessa mörka kvällar när inte dagsljuset räcker till längre och som matbloggare så är det inte kul 🙁
Men bara att gilla läget 🙂
Vi är fortfarande lite inne i sommartid dvs det är svårt att få mat och barnen i säng i tid så jag hann aldrig med någon kålpudding i går! Det får nog bli idag istället alternativt i morgon, för jag är fortfarande så sugen på det!
Istället så gjorde jag en god kycklingcurry gryta! Smarrigt värre!
Enkelt och snabblagat och det behövs nog nu i början av höstsäsongen när vi är många som är lite svårstartade, eller vad tycke ni?
IMG_4757
IMG_4763
IMG_4767
IMG_4777
Skriv ut

Enkel Kyckling Curry

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 25
  • Totaltid: 35

Ingredienser

  • 800 gr kycklingfilé
  • 200 gr champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 4 dl grädde
  • 1 msk curry
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 kycklingbuljong
  • salt, peppar
  • 1 dl riven mozzarella

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Putsa och dela kycklingfilén i mindre bitar.
  3. Finhacka lök och skiva champinjonerna, fräs dessa i smör.
  4. Smält smöret i en kastrull och rör ner curryn. Häll på grädde, hönsbuljong eller fond och grädden. Koka upp och rör ner chilisåsen, låt småputtra i några minuter.
  5. Lägg kycklingen i ugnsform, salta och peppra kycklingen och fördela lök/champinjonfräset ovanpå. Avsluta med att hälla såsen ovanpå och toppa med mozzarella.
  6. Gratinera i ugn i ca 20-25 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Hoppas ni har en bra början på helgen! ja jag säger helgen, för jag tycker att helgen börjar på fredagarna! Tjohej!!
Nu blir det jobb sedan gymmet och så hämtar jag kidsen efter det – kort och härlig dag!

Print Friendly, PDF & Email

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Lisa 26 januari, 2015 - 21:32

Hej!
Gjorde idag.. använde puré och Gouda ost ist för mozarella.. Men currysåsen smakade så tråkigt.. Det hade en eftersmak av vatten! Jätte skumt.. Vad kan ha gått fel eller ska den smaka så?

Svara
Åse 27 januari, 2015 - 08:32

Hej! Nej det ska den inte, det är tyvärr helt omöjligt för mig att svsra på då jag inte vet vilka produkter du använt eller färskheten hos dem, du får prova igen =)

Svara
Allas älskling | Annaoyes 1 september, 2014 - 03:41

[…] som kanske inte ser så gott ut på bild men det var det verkligen, recept följt slaviskt från Åse Falkman Fredriksson Enkel kyckling i curry, väldigt […]

Svara
Jenny Berg 31 augusti, 2014 - 14:35

Hej Åse
är så glad att jag hittat din blogg! Den är ögongodis och har varit en stor hjälp och inspiration mina första veckor med LCHF.
Den här fantastiskt goda kycklingen bjöd jag på förra veckan när jag fyllde år och den gjorde succe 🙂 så kul!!
Tack!!
Jenny

Svara
Jenny Svensson 29 augusti, 2014 - 16:35

Borde gå att göra mejerifri och bara byta av grädden till fet kokosmjölk och skippa mozzarellan? Kanske inte lika gott men ändå gott!

Svara
Åse 30 augusti, 2014 - 10:19

Ja det beror ju på varför man inte vill ha mejerien 🙂 det blir nig inte lika gott nej!

Svara
Therese 26 augusti, 2014 - 14:00

Står i ugnen just nu, doftar ljuvligt! Gick snabbt & lätt och blir dessutom ett par matlådor, underbart! 😀

Svara
Åse 26 augusti, 2014 - 15:36

Härligt att höra! =)

Svara
Helena Carlsson 25 augusti, 2014 - 12:36

Hej Åsa,
Har börjat följa din blogg. Tack för gott recept, servera blomkåls ris med blev mums 🙂
Kram
Helena

Svara
M 22 augusti, 2014 - 13:12

Hej hej ! Vilken chilisås använder du? Hittar ingen i affären som inte innehåller socker eller kolhydrater under 5-10 g

Svara
Åse 22 augusti, 2014 - 13:50

Jag använder Ica Gott livs som innehåller 17 g per 100 g men det blir ju endast 2 g kh per portion i denna rätten. Vill man absolut inte få i sig sockret så kan man använda tomatpuré istället.

Svara
Åse 22 augusti, 2014 - 12:38

Påminner om Flygande Jakob fast minus bananer och jordnötter 😀
Gott! Ni som är så många i familje, får väl laga mat för 8 varje dag! Vi är två och jag lagar alltid för 4. Tycker det är toppen när det blir mycket mat på lite arbete och helst över till en eller ett par matlådor!

Svara
Åse 22 augusti, 2014 - 13:51

Njae fast flygande Jacob smakar knappt curry (om man ens har i? Jag har aldrig det i) Detta smakar mkt curry hihi :)) Ja jag gör för 8 varje dag!

Svara
Åse 22 augusti, 2014 - 15:00

Ja, det har du nog rätt i! Tänkte inte på det 😛
Hur som, jag ska göra denna rätt i helgen! Busbra att slippa steka kycklingen först! I kväll blir det Biff Stroganoff. Också efter ett recept från dig!
Ha en finfin helg!

Svara
Inger 22 augusti, 2014 - 10:19

Tack! =)

Svara
Elisabet horniak 22 augusti, 2014 - 10:06

Låter supergott! Men jag undrar kan barnen äta det med ris till?

Svara
Åse 22 augusti, 2014 - 10:09

Yes! Börja med mindre curry och smaka av, kanske be barnen smaka av?

Svara
Inger 22 augusti, 2014 - 10:05

Låter jättegott! Undrar bara, 1 kycklingbuljong är de 1 tärning? Om man tar fond istället, hur mycket ska man då ta?
Ha en go helg!
Inger <3

Svara
Åse 22 augusti, 2014 - 10:09

Yes! =) det står ofta på fonden vad det motsvarar i tärning men tror runt 2 msk?

Svara

Lämna en kommentar