Enkel Kyckling Curry

22 augusti, 2014

Åh nu börjr det… dessa mörka kvällar när inte dagsljuset räcker till längre och som matbloggare så är det inte kul 🙁
Men bara att gilla läget 🙂
Vi är fortfarande lite inne i sommartid dvs det är svårt att få mat och barnen i säng i tid så jag hann aldrig med någon kålpudding i går! Det får nog bli idag istället alternativt i morgon, för jag är fortfarande så sugen på det!
Istället så gjorde jag en god kycklingcurry gryta! Smarrigt värre!
Enkelt och snabblagat och det behövs nog nu i början av höstsäsongen när vi är många som är lite svårstartade, eller vad tycke ni?

IMG_4757

IMG_4763

IMG_4767

IMG_4777

Skriv ut

Enkel Kyckling Curry

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 25
  • Totaltid: 35

Ingredienser

  • 800 gr kycklingfilé
  • 200 gr champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 4 dl grädde
  • 1 msk curry
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 kycklingbuljong
  • salt, peppar
  • 1 dl riven mozzarella

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Putsa och dela kycklingfilén i mindre bitar.
  3. Finhacka lök och skiva champinjonerna, fräs dessa i smör.
  4. Smält smöret i en kastrull och rör ner curryn. Häll på grädde, hönsbuljong eller fond och grädden. Koka upp och rör ner chilisåsen, låt småputtra i några minuter.
  5. Lägg kycklingen i ugnsform, salta och peppra kycklingen och fördela lök/champinjonfräset ovanpå. Avsluta med att hälla såsen ovanpå och toppa med mozzarella.
  6. Gratinera i ugn i ca 20-25 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Hoppas ni har en bra början på helgen! ja jag säger helgen, för jag tycker att helgen börjar på fredagarna! Tjohej!!
Nu blir det jobb sedan gymmet och så hämtar jag kidsen efter det – kort och härlig dag!

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Lisa 26 januari, 2015 - 21:32

Hej!
Gjorde idag.. använde puré och Gouda ost ist för mozarella.. Men currysåsen smakade så tråkigt.. Det hade en eftersmak av vatten! Jätte skumt.. Vad kan ha gått fel eller ska den smaka så?

Svara
Åse 27 januari, 2015 - 08:32

Hej! Nej det ska den inte, det är tyvärr helt omöjligt för mig att svsra på då jag inte vet vilka produkter du använt eller färskheten hos dem, du får prova igen =)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.