Hittade ett smarrigt recept i Hemmet Journal som modifierade lite, räknade ut pro pointsen på och det kommer här!
Om ngn undrar varför jag ibland använder lättare mejeri i vissa recept så är det för att jag antingen äter fullfet mejeri utan kolhydrater eller kolhydrater + smalare mejeri, en grundregel jag följer mestadels är nämligen att inte blanda kolhydrater och mkt fett, på det sättet håller jag min vikt utan prolem.

4 personer á 11 PP

4 Santa Maria Corn Tortilla
1 gul lök
400 g nötfärs 10%
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vatten
3 tomater
kinesisk soja
Sås:
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche 15%
1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk oregano
Lite gröna jalapenos
1 -2 tsk d’elidas salsasås
16 st gröna + svarta urkärnade oliver – gärna kalamata
salt, peppar
Gratinering:
2 dl riven 17% ost

Skala löken och hacka den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det småputtra 8-10 minuter, tills vätskan har kokat in.

Lägg ut tortillabröden och fördela färsröran på mitten. Rulla samman bröden och lägg dem i smord eldfast form med skarven nedåt. Tärna tomaterna och strö dem ovanpå.
Häll vatten, buljongtärning och tomatpuré i en kastrull. Låt det koka upp. Rör ner crème fraiche, pressad vitlök, oregano och jalapenos. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av med salt, peppar, salsasås och oregano.
Häll såsen över de hackade tomaterna. Riv osten och fördela den över det hela. Strö oliverna ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Inte världens mest aptitliga bild, svårt att fota mat i höstmörkrets konstlade ljus.
LOADING..