En söndag

19 februari, 2012

Vad vore livet utan Birgitta Höglunds fröknäcken?
Jag och Micheloppan har sorterat tvätt, dammsugit och tar nu en paus i soffan med fröknäcken, bregott och västerbottensost. Dessa frökex har jag alltid hemma, de bakas ofta för de går fort! Dock måste jag varna för dem, har man problem med att bara ta en eller två så ska man inte baka dem.


Liten Vildis vilar ut, det tar på krafterna att vara en busig valp!

Kvällens film blir Crazy, Stupid, Love OCH en maträtt med skaldjur…. 😉 Recept kommer såklart!! MUMS!

Skön söndag på er!!

Print Friendly, PDF & Email

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

AnnHelene 21 februari, 2012 - 13:57

Hej Åse! Har en liten fråga om fröknäckebrödet. Kan man byta ut sesamfrö mot nåt annat tror du? Kanske pumpakärnor eller vad tror du?
AnnHelene

Svara
Åse 21 februari, 2012 - 14:15

Ja det tror jag!

Svara
Anna 20 februari, 2012 - 13:02

Åh jag måste prova att baka dem! Ser fantastiskt gott ut. Och åter igen, tack för en bra, inspirerande, kul och mycket snygg bloggsida! Du sporrar mig!

Svara
Helena 20 februari, 2012 - 12:10

Hej, en liten nyfiken fråga från en som inte begriper så mycket om detta 🙂 Nu har jag visserligen inte det problemet att jag äter fler än två fröknäcke om dagen, jag brukar äta två till frukost med kokt ägg och lite majonnäs och inga fler under dagen, men VARFÖR bör man inte äta fler än 1-2 st?

Svara
Åse 20 februari, 2012 - 12:39

Många blir triggade av bröd, även LCHF bröd – för det är för gott. Det är lätt att äta måååååånga. Fröknäcken är jättenyttiga och supergoda men mer än 1-3 stycken med pålägg är ju inte det bästa för viktminskningen. Man blir ju inte direkt mätt av fröknäcken. Då är det bättre att addera ett ägg tex för att mätta.

Svara
Veronica 20 februari, 2012 - 11:33

Åh vilken gosig vovve! 😛 Fin bild också!

Svara
Åse 20 februari, 2012 - 12:40

Ja han är härlig!! =)

Svara
Anna-Lena 20 februari, 2012 - 10:14

Hej Åse, en liten undran bara, vad får man tag i ”Pofiber”, måste testa dina fröknäcke. Har gjort några andra innan men dessa verkar bättre.

Kram kram

Svara
Åse 20 februari, 2012 - 12:40

De finns oftast på den glutenfria hyllan men kan finnas vid bakhyllan också 🙂

Svara
Anna-Lena 20 februari, 2012 - 12:48

Tackar ; )

Svara
Åse 19 februari, 2012 - 23:24

Hej Anita! Aj aj, vad trist att du slagit dig!!
Jag delar inte Marianns åsikt och sojalecitin tillsätts i vassleprotein för annars kan inte vasslet lösa sig med vatten. Dock måste vi ställa allting i relation, i ett bröd bakat med lite bakepro är det en extremt liten del sojalecitin vi får i oss och med tanke på att vi på LCHF får i oss väldigt lite av andra dåliga saker så har i allafall jag inga problem med den lilla mängd skräp jag får i mig genom att då och då använda bakepro. Jag har diskutterat just BakePro och sojalecitin med Anna Hallén och jag sätter stort värde på hennes kunskap och det jag fick veta gjorde mig lugn. Det är YTTERST lite sojalecitin i BakePro och med tanke på att jag dricker mjölk varje dag utan sockersug eller viktökning så har jag inga problem med vasslet. (tvärtom jag har gått ner i vikt sedan jag ökade på just vasslet! -kroppen är knepig!)
Men det är så med allt, vi får göra våra egna val. För en stor del LCHF:are så ingår inte sukrin och stevia i kosten heller, eller LCHF bakverk. För mig är LCHF ingen religion med fasta ”trosregler”, jag väljer de lvsmedel jag inte har problem med sedan får alla andra göra de val de vill.
Jag tycker att bakepro är användbart i många recept och förbättrar konsistensen. Det är ingen produkt jag tycker är jätteviktig, men jag ser inte problemet med det heller, det är min åsikt =) KRAM!!

Svara
Danielas Lchf-Liv 19 februari, 2012 - 19:49

Dom där knäckena är en stor del av lyxen i vardagen 😉
Jag försöker att inte småäta på kvällarna men ibland slinker det ner ett kex till kvälls-teet 🙂

Svara
Monkan 19 februari, 2012 - 19:30

Måste bara berätta att jag just provat och ätit pizzan jag hittat hos dig. Bjöd maken 🙂 och vi båda tyckte det var så gott! Vi är jättemätta nu…
Tack!

Och PS. Till Anette: Jag har mina fröknäcken i en plåtburk. De blir inte så gamla…men de håller sig iaf knapriga till vi ätit upp de! DS

Svara
Anette 19 februari, 2012 - 19:02

Hej! Sitter i min kära soffa och läser min favoritblogg;-) Funderar över hur du förvarar dina fröknäcke? Går de att frysa och isf är de fortfarande knäckiga när de tinat? Kram

Svara

Lämna en kommentar