En matdag med Low carb med PP

14 september, 2010

Här kommer min matdag i både Pro Points, kalorier och kolhydrater! Det går faktiskt att äta lågkolhydrat och räkna pro points!
Det här är en matdag som passar mig, andra hade kanske velat äta mer fett alt mindre fett, mer av något annat – men det här är vad som hamnade i min mage idag.
Jag brukar äta en större lunch, men som jag skriver längre ner – jag var störtmätt av pannkakaorna!

Frukost: 2 portioner LCHF pannkaka med knappt 1 dl vispad mellangrädde och tinade hallon.
15,5 PP | 588 kcal | 52 g fett |11 g  kolh | 21 g protein

Blev ju så mätt och blev aldrig riktigt hungrig efter min frukost så jag tog bara ngt litet runt lunch – hade det varit mjöl i pannkakorna så hade min mage skrikit efter mat vid 11!!!

Lunch Mellis: 1 finn crips med 1 skiva gorgonzola 26%
2 PP | 91 kcal | 6,4 g fett | 3,9 g kolh | 4,6 g protein

Middag: Baconfylld kycklingfilé med blomkålsmos (grädde i), rostade cashewnötter och grillad squash
8,5 PP | 332 kcal | 18 g fett | 8 g kolh | 34 g protein

Kvällsmellis: LCHF mjuk kokoskaka med glasyr
3 PP | 127 kcal | 13 g fett | 0,8 g kolh | 1,7 g protein

Summa: 29 PP | 1137 kcal | 90 g fett | 24 g kolh |61 g protein

I ProPoints har jag 29 PP dagligen. Räknar man kalorier så brukar jag ligga runt 12-1300 . Jag brukar ligga runt 15-25 kolhydrater.
Så denna dagen blev verkligen ett skolexempel på att det går att kombinera. Jag skrev in min mat allra sist i VV Online, så det var lustigt att det blev på pricken!
Genom att äta så här så håller jag mig mätt, har stabilt blodosocker och har bra fettförbränning.
Jag äter ju inte enligt typisk LCHF eftersom jag använder mellanfet mejeri men detta är en kost som passar mig.

26 kommentarer
0

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Carina i Tyskland 27 september, 2010 - 10:52

Wow! Det är ju fantastiskt hur bra det verkar få att kombinera. Jag känner att jag är alldeles för fast i det ”gamla” VV-tänket! Jag borde nog anamma LCHF-tänket lite mer… Får fundera på det.

Tack för att du delar med dig vännen!
KRAM

Svara
Åsa 17 september, 2010 - 08:24

Väldigt intressant att se din uppställning. Trodde att det skulle bli mer pp än vad det blev. Hela denna debatten kring LC har gjort att jag är mindre rädd för fett, men trots det använder jag inte ”helfeta” produkter till vardags men inte det magraste heller. Däremot försöker jag minska på mitt kolhydratintag framför allt på kvällarna.

Det som ställer till det för mig är helgerna och vinet och det som eventuellt slinker ner när vinet gjort sitt till… Men det är trots allt så att jag älskar mitt liv, min sambo och mina barn så om viktminskningen tar tid gör det inget. Jag är lycklig under tiden också.
Kram bästa Åse

Svara
Åse 17 september, 2010 - 13:27

Preciiiiiiis!!!!! Vinet som gör det men ack vad trevligt man har det!!!!!

Svara
Teres 16 september, 2010 - 12:42

Å vad roligt att du skriver i pp, jag älskar verkligen din sida Åse. Har nu 14 kg kvar efter barn nr4 så jag kommer hänga här inne hos dej ofta 🙂

Ha en trevlig dag
Teres

Svara
Chrissan 16 september, 2010 - 08:41

Så suveränt. Detta gör det lättare att se & förstå hur man ska/ kan kombinera. Är nu besluten att köra LCHF till e början kombinerat med PP. Kokböcker & Åse´s 56kilo är min religion ha ha..

Svara
Elin 16 september, 2010 - 08:40

det är intressant att det går att kombinera, jag är en ”gammal vv” men som är inne på gi tänket. Saknar kontrollen som man fick med vv men mår bra av att skippa kolhydraterna. Kanske skulle gå med i vv igen…. 🙂

Svara
Hanna 16 september, 2010 - 08:23

Du är en riktig fixare du! 🙂

Jag äter LC nu när jag ammar (ingen pasta, potatis, ris, bröd men äter alla grönsaker och tar mig ett stort glas mjölk ibland) och det funkar fint för mig. Framförallt att jag inte är hungrig precis HELA tiden som jag var i början efter förlossningen då jag tillät mig att äta allt. Fanns inget stopp i mig och var hungrig typ 20 min efter middagen 🙂

Svara
Åse 16 september, 2010 - 08:29

Vad du är duktig! Visst är det ett enkelt sätt att hålla sig mätt och nöjd och skippa suget!

Svara
Anita 15 september, 2010 - 23:50

Jag menar att du skriver maten i PP. Glömde att skriva det.

Svara
Anita 15 september, 2010 - 23:50

För det första snygg bild på dig. Kul du skriver PP. Det är lättare att hålla sig mätt med PP, men usch vilken tid det tar att lära sig räkna. Det gamla systemet kunde man på sina femfingrar. Men det är bara att kämpa på 😉

Svara
SaraG 15 september, 2010 - 21:11

Det här var verkligen intressant! Jag kör ren vv men har funderat mkt på LCHF. Igår åt jag på restaurang på lunchen, bakad potatis med FET röra. Jag var sedan mätt hela kvällen och behövde inte äta mer.

KRAM!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.