En matdag i bilder (Recept: Banan- och Kesoplättar)

24 maj, 2016

Gooooood Morning!
Jisses, har knappt något minne från det att jag lade mig i soffan tills det jag vaknade i morse! Haha! Och nej jag söp inte igår ;))
Såååå trött! Måste slocknat strax efter 21 och hur jag kom i säng, vete katten! Det tär på krafterna att vara på resande fot!
Dessutom körde min PT skiten ur mig i går med tung benpress, mycket axlar och det känns som det var ett smart move att ladda med sushi i förrgår 🙂
Nu har jag laddat min Klean Kanteen med vatten och 1 pressad citron. Gott! Jag har denna sportflaskan, ÄLSKAR DEN!
Gårdagens matdagbok såg ut så här!
Mitt Mandelbröd är snabbt och enkelt och innehåller varken mejeri eller gluten. Inte så bra för nötallergikern men då finns det ju massor av andra bröd, tex kesobrödet bakat på kokosmjöl.
012A5568
Utklickat på plåt!
012A5570
Klart!! Blir ett litet bröd som jag delar i 4 delar, ibland äter jag allt – ibland delar jag med maken.

(gammal bild)
Jag äter oftast inte innan gymmet men hade sen PT tid i går därav mandelbrödet vid 11-tiden.
Efter gymmet blev det en laddning med Banan- och Kesoplättar! En variant på kesoplättar så att säga!
Sonen skulle träna och ville äta något innan och jag ville fylla på till musklerna och då äter jag ofta något med lite mer kolhydrater i. Då är dessa PERFEKTA!
012A5585
För ni som räknar makronutrienter är fördelningen så här på 1 portion (med proteinpulver):
235 kcal, 19 g protein, 14 g kolh, 9 g fett
(Lägg till för toppingen)
Skriv ut

Banan- och Kesoplättar

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 125 g keso
  • 1 liten mogen banan
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 15 g vaniljproteinpulver (går att utesluta, ersätt med 1 tsk vaniljpulver)
  • kokosolja att steka i

Instruktioner

  1. Mixa alla ingredienser med stavmixer.
  2. Hetta upp en bra stekpanna med kokosolja, jag steker på 60% av maxtemperatur i mitt fall 5:an-6:an (min går till 9 + Boost)
  3. Stek ca 5 minuter på varje sida.
  4. Servera med grekisk yoghurt blandad med jordgubbspuré eller dylikt.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 2

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Till middag, grillade vi! Vi passar på så mycket som möjligt när vädret tillåter!
Det blev serranolindade kycklingbiffar – GOTT! Till det halloumisallad och Tzatziki.
Biffarna gjorde jag så här:
Täck ett ark plastfolie med skinkan (ca 200 g).
Smeta ut färsen ovanpå, platta till med händerna. Rulla ihop från kortsidan och skär i ca 2 cm bitar! (Inspo från Maxibladet)
012A5594
Min färs gjorde jag så här:
700 g kycklingfärs
1 ägg
1 tsk salt (Annas supersalt från vår bok)
1 krm svartpeppar
3 msk kycklingfond
1/2 msk tamarisoja
Grilla på grillen tills de är genomstekta.
012A5595
012A5602
012A5605
Jag älskar att grilla citron! Så sött och saftigt! MUMS!
012A5608
012A5611
Nu ska jag sätta mig med Polenbilderna – Pust, de är mååååååååånga! Haha!

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Ingamaj 12 oktober, 2016 - 14:34

Hej! Pannkakorna var jättegoda. Lite svårvända de blev inte så fina som dina.?

Svara
Stina 26 maj, 2016 - 23:40

Du är makalös på att lägga upp vackra bilder Åse. Jag vill ta en av biffarna direkt från skärmen. Och för att inte tala om plättarna, ett konstverk som jag tror jag skriver ut och sätter i en ram på väggen i köket <3

Svara
Jenjo 26 maj, 2016 - 09:03

Men oj så smart! Det där tipset med biffarna gillar jag verkligen! Ser jättegott ut!
Kramar

Svara
Tobbe 24 maj, 2016 - 11:07

Provsmakade dessa på Maxi för ett tag sedan, de stod och lagade kycklingbiffarna i maxiköket. Jag tyckte inte serranoskinkan tillförde något. Försvann helt i smakerna. Så jag skulle nog rekommendera att ta bacon i stället (ev kycklingbacon), eller skippa inlindningen helt och bara göra vanliga kycklingbiffar i stället 🙂 Så kan man spara den dyra serranoskinkan till någon tillfälle då man faktiskt känner smaken av den 🙂
Bara ett litet tips 🙂

Svara
Åse 24 maj, 2016 - 11:10

Hej! I receptet hade de Parma, jag hade Serrano just för att den jag köpte var välsaltad 😉
Jag tyckte att den serranoskinkan jag valde verkligen var pricken över i.et och gav fin smak åt biffarna! Kände tydlig smak av Serrano. Men som sagt, jag följde ju inte receptet, jag hade både kycklingfond, smakrikare salt och tamarisoja i mina biffar så vågar påstå att mina biffar överlag smakade mer =)

Svara
Tobbe 24 maj, 2016 - 11:13

Ahh, där ser man. Kloka val! 🙂 Kanske skulle ge det en chans då 🙂

Svara
Åse 24 maj, 2016 - 11:19

Tycker jag Tobbe! Och våga krydda färsen rejält! =)

Svara
Eva Svärd 24 maj, 2016 - 10:28

Men hur gott ser det inte ut med kycklingbiffar?! Grillar gärna med både serranskinka, bacon och andra salta skinkor. Detta får skrivas upp på veckans matsedel. Kram

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.