Skriv ut

Choronsås (Bearnaise med tomat)

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

300 g smör
3 äggulor
4 vitpepparkorn, krossade
2 schalottenlökar
Färsk dragon, färsk persilja
salt, peppar
1/2 dl vatten
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk tomatpuré


Instruktioner

Smält smöret på svag värme i en kastrull. Häll över det klarnade fettet i ny kastrull och häll ut det vita mjölkproteinet.
Finhacka 2 schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1 liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera till hälften (koka ihop).
Sila av lökskyn.
Lägg tre äggulor i en hög bringare, häll ner lökskyn. Sätt stavmixern i botten och sätt igång medan du i en fin stråle häller ner smöret, sakta men säkert. Kör stavmixern upp och ner under tiden. Lägg i lite klippt persilja, dragon och salta och peppra. Rosta tomatpurén i en kastrull / liten stekpanna och rör ner i bearnaisen.
Klart!