En hälsosammare fritös!

26 oktober, 2012

I dag köpte jag en fritös! Har velat ha en länge, speciellt sedan jag började göra kålrotspommes! Här och Här! Det är bara ett krux, helst vill jag fritera i kokosfett pga den har så hög värmetålighet och det är ju en nyttig olja men att fritera i kokosfett blir aningens dyrt i längden pga mängderna som behövs.
Så ramlade jag över denna fritören på El Giganten- och tyckte den verkade kanon!! Då kan jag fritera i så pass mycket fett som behövs, inte mer! Friterar man traditionellt så behövs massor av olja.
Min anledning är ju inte för att det blir mer hälsosamt med mindre fett, som ni vet utan för att jag ska kunna använda rätt sorts fett i lagom mängd 😉
Jag är jättenöjd!! Man kan använda den till massor av maträtter! Och kålrotspommesen blev kanon! Den friterades i just så mycket fett som behövdes.



Nicholas smaskade glatt i sig lite kålrotspommes som han dippade i bearnaise! 
Gissa vad vi ska äta i kväll? :)) De blir en saftig Entrecote med gorgonzolasås och kålrotspommes! Till det dricker vi 7 deadly Zins! I morgon drar lilla familjen till Karlskrona och till efterlängtade vännerna!
Ha nu en toppenfin FREDAG!!! 
 

Print Friendly, PDF & Email

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Alexandra/Dietandthecity 28 oktober, 2012 - 19:06

Sweet jesus vad GOTT!!!

Svara
Marie Frändén 27 oktober, 2012 - 10:15

Hej Åse har en sån …den första som kom ut,,,lite nyfiken på hur mycket kokosfett använder du då du friterar?

Svara
Åse 27 oktober, 2012 - 10:16

Hej! Beror helt på mängd och på vad man friterar. Jag följer anvisningarna i manualen på hur mkt olja man ska ha.

Svara
Tina Johansson 26 oktober, 2012 - 21:47

Tack detsamma!
Vinka till mig när ni passerar Ronneby 😉 Kram!

Svara
Rebecca 26 oktober, 2012 - 21:29

Ni är sååååå välkomna! Ska bli supermys!
Puss & kram

Svara
Lena 26 oktober, 2012 - 20:48

Jag har ätit enligt LCHF sedan januari och har en fundering. Är kålroten bättre än potatis? För jag har läst att man ska undvika grönsaker under jord. Kan säga att det enda som jag saknar är just potatis till middagen. Just nu är jag strikt för att gå ner i vikt men när jag har gått ner lite till så kommer det bli LCHF för välmående och för att hålla vikten.
Lena

Svara
Åse 27 oktober, 2012 - 09:39

Ja kålroten är mkt bättre! Kålroten har ca 5 kh per 100 gram och det är inte speciellt mycket. Men man ska nog inte äta det varje dag när man viktminskar!

Svara
Monica 26 oktober, 2012 - 18:33

Har också fått en i dag :=) Ska testa kålroten. Körde lökringar till middagen i kväll det blev en hit. Visst lite kolhydrater i dom men dom väger ju inte så mycket så man får unna sig ibland. Återkom gärna med tips om du testar något annat. Tycker receptboken var värdelös nämligen. Skulle vilja testa kyckling. Undra om den går att få knaprig och fin eller om den bara blir torr och tråkig?

Svara
Anna 26 oktober, 2012 - 17:28

åå den har jag med …och faktiskt så har jag ..fick en av mina barn i julklapp ifjol men tyvärr så köpte de den som tar ca 1 kg och vi behövde den som tar 1,5 … tyvärr så hade vi slängt kartong och allt embalage till den så vi kunde inte byta utan fick snällt behålla den med …
så jag har en helt oanvänd som jag gärna säljer om någon är sugen … ska vi säga 500 + porto och frakt … NY kostar 1100 :-
anna gustadsson

Svara
Johanna 27 oktober, 2012 - 11:48

Var bor du? Är intresserad av att köpa den

Svara
Anna 27 oktober, 2012 - 15:49

Växjö … men har ett åkeri som kör runt i södra sverige så det kanske kan lösas på bästa sett …

Svara
KickAnn 28 oktober, 2012 - 13:27

Hej har du fritösen kvar? Är intresserad om inte frakten blir för dyr. Bor i Dalarna.

Svara
anna 26 oktober, 2012 - 16:38

Åh vad gott det lät. 7 deadly zins är absolut godaste vinet.

Svara
Petra 26 oktober, 2012 - 16:30

Tack, vilket bra tips! Nu blir det en sväng förbi elgiganten i helgen. Kålrotspommes är verkligen gott, tom våra killar här hemma gillar dom, kul med nya tips! Här blir det gratineradbhummer och en flaska prosecco, känns som ett säkert kort när tiden är lite knapp.

Svara
Gustaf Segerström på Fettdieten.se 26 oktober, 2012 - 16:24

Vilken bra fritös! Och det ser jättegott ut! 😛
Ja, kokosfett är perfekt. Koncentrerat smör brukar jag köra med ibland eftersom det är ett av de mest värmetåliga fetterna av alla och ger finfin smörsmak.
För den som inte vet, är det dock viktigt att tänka på att inte välja kallpressat odeoderiserat kokosfett för fritering eftersom det tål värme lika dåligt som vanligt smör eller kallpressad olivolja. Och aldrig någonsin till något det härdade skräpet från Unilever i silverpaket. 😉
http://www.fettdieten.se/content/oljor-stekfetter-t%C3%A5rgas-och-v%C3%A4rme
Ha en toppenfin fredag du också!

Svara

Lämna en kommentar