En grillkväll med lite allt möjligt!

11 juni, 2013

Det blev grillat i går! Alltid så smidigt att ta lite vad man haver.
Det blev grillade starka korvar, fläskfilé och fläskkotlett och ugnsgrillade grönsaker och en god feta/melonsallad! Fick tips på instagram att även blanda ner mynta! MUMS!
Lite avokado, mozzarella, grillade marinerade champinjoner och chili bea åkte också ner! =)
Vad gillar ni att ha till grillmaten?? jag behöver lite nya tips! Blir så lätt att man bara gör en sallad och har bea till köttet typ!
 
IMG_4368
 
På med olivolja, salt och de kryddor man vill ha och in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
IMG_4375
IMG_4379
Mums med melonsallad!

IMG_4382
Ugnsform från Rice!
IMG_4383
IMG_4387

Print Friendly, PDF & Email

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Jennie 13 juni, 2013 - 13:57

Brukar göra tzatziki på kesella, riven gurka, vitlök, salt och peppar!

Svara
Anna 12 juni, 2013 - 21:20

Baconlindad halloumi. Skär halloumin i stavar och linda in i bacon. Grilla! Super gott.

Svara
Gunilla 12 juni, 2013 - 09:57

ps…har Du provat jordgubbar och fetaost is sallad…jättegott!!

Svara
Åse 12 juni, 2013 - 11:59

Jaa! Jättegott!!

Svara
Anja 12 juni, 2013 - 06:32

hej Grillat är alltid gott, jag tycker att Halloumiost blir gott när man grillar det, man får en fin krispig yta, vildsvin är supergott att grilla i tunna skivor. Sparris är ju gott att grilla och ananas.

Svara
karin 11 juni, 2013 - 23:19

Bladspenat ,fetaost, gröna grönsaker
Eller ibland färdig sesarsallad på ica 2 påsar räcker långt.
Gärna ihop med en grillad kyckling.

Svara
Yvonne Benzian 11 juni, 2013 - 22:52

Igår uppfanns det här hemma. Vi snittade snackpaprikor (fanns ekologiska på ICA) och fyllde med rejält med färskost, både vitlök och getost. Grillade dem, både på grillen och på det upphöjda gallret vi har på vår grill. Blev mums!

Svara
Martina 11 juni, 2013 - 22:17

Förutom att köra grönsakerna i ugn som du gjorde här så brukar jag också göra grönsakerna i aluminiumfolieformar och lägga på grillen. Bara till att hälla över lite vitt vin, några klickar smör, färska kryddor mm. Gott, gott!

Svara
Kerstin 11 juni, 2013 - 20:52

Dels brukar jag göra parmesan/vitlökssmör, dvs riva vitlök och massor med parmesan och blanda med smör. Jättegott kryddsmör!!
Sen kan jag verkligen tipsa om Melanzane som är en auberginegratäng. Jag har gjort den som finns i en bok som heter ”Gott till grillat” (där det finns många olika tillbehör) men hittade en blogg där jag tror att det är samma recept http://lottakruse.blogspot.se/2011/07/melanzane-auberginegratang-som-passar.html Hoppas det är ok att länka till annan blogg. Det är supergott!!
Tack för bra blogg och matinspiration!

Svara
Malin 11 juni, 2013 - 17:16

Vi har nu fått dille på grillspätt! 🙂 Trär på lite vad som finns hemma, broccoli, zuccini, knippelök, halloumi typ, marinerar. Till det kött/lax och din goda Hollandaisesås och en enkel tomatsallad. Suupergot! 🙂 Byter ibland ut spätten mot den goda ”Falska potatissalladen”, den är ju en tiopoängare också! 🙂
MVH/Malin

Svara
Micki 11 juni, 2013 - 16:52

Brukar grilla halloumiost och blanda i salladen med jordgubbar, (melon och vindruvor passar ju nog också) rucola och god balsamico och olivolja.
Saltigt och gott. Passar både fisk och kött. Och ger lite variation..
Där passar också mynta.

Svara
Mariaros69 11 juni, 2013 - 16:45

Hej.
Något som är gott till grillat är nektarinsalsa el persika.
Kanske mer aktuellt i slutet av sommaren.
Men här är receptet:
2-3 nektariner el persikor
2-3 tomater
1 rödlök
lite olivolja
pressad lime
salt och peppar
Finhacka nektariner, tomater och lök.
Blanda i olivolja och pressad lime efter smak.
Salta o peppra.
låt stå ett par timmar innan servering!!

Svara
Sofie 11 juni, 2013 - 16:44

Jag fixade ihop en blomkålssallad för ett tag sedan som var jättegod som tillbehör till grillat.
Receptet finns här på min blogg: http://nuetsnyanser.blogspot.fi/2013/06/indisk-blomkalssallad.html

Svara
theresia 11 juni, 2013 - 15:55

Jag älskar att ha din smörstekta vitkål med en rejäl klick samba olek till grillat! Fetaost är oxå ett måste. Ett tips är att grilla osten i lite folie. Är svårt att vända den när den ligger direkt på gallret 🙂

Svara
Fia Karlsson 11 juni, 2013 - 15:47

Hej!
Just nu kör jag vitkålsgratäng eller falsk potatissallad. Det är jättegott att halvera knipplök, några vitlöksklyftor, citron och broccoli i folie och lägga på grillen. I kväll ska vi prova beer can chicken, spännande!
Kram Fia

Svara
Eva 11 juni, 2013 - 15:19

Parmesansås: Smetana eller CF, massor av riven parmesan (gärna vällagrad), vitlök, salt & nymald svartpeppar
Fondsås: Smetana eller CF, kalvfond, vitlök och nymald svartpeppar
Ajvarsås: Smetana eller CF eller rysk yoghurt, Ajvar relish, vitlök
http://www.alltommat.se/recept/Grillad-purjolok-med-sesamdressing-20009

Svara
Eva 11 juni, 2013 - 17:52

Glömde skriva att alla såser ska vara kalla. Alltså bara att röra ihop efter tycke o smak.

Svara
Ann-Marie 11 juni, 2013 - 15:19

Låter som en härlig grillkväll, bor utomlands och kommer hem till Sverige snart, då ska det grillas.
Avocadosallad är gott tillbehör, tärnad avokado, tärnad gurka, tärnade tomater, tärnad paprika, gärna gul för färgen och fin strimlad salladslök. Pressa citron eller lime över och krydda med salladskrydda, typ italiensk. Låt stå en liten stund så kryddorna får ge smak. Enkel att göra och passar bra till grillat.
Hoppas det kan passa vid ett annat tillfälle!
Ha en bra fortsättning med alla skolavslutningar och födelsedagsförberedelser!
Kram

Svara
Jessica 11 juni, 2013 - 15:18

Vi fyllde kryddsmör i spetspaprika i helgen, sjukt snyggt och gott tillbehör till grillat 🙂 Bearnaissmör med torkad dragon, persilja, salt, en halv chalottenlök och lite rödvinsvinäger. mums!
http://instagram.com/p/aTuAnfrOeR/ (hoppas fotot syns, om länken fungerar?)

Svara
Åse 11 juni, 2013 - 23:19

Fantastisk idé!!! Såg såååå gott ut!

Svara
Elenore 11 juni, 2013 - 15:17

Hej och tack för alla jättegoda recept! Jag tänkte bara på det här med vattenmelon och Lchf, blir inte klok på om det är ok eller inte. Har för mig att det är mycket kolhydrater i melon. Vad har du för idé om det?

Svara
Åse 11 juni, 2013 - 23:17

Till vardags för viktminskning fungerar det nog lite sämre men till mat ibland bör det fungera klockrent för de flesta friska kroppar!

Svara
Mia - träning och småbarnsliv 11 juni, 2013 - 15:13

Tycker det ser supergott ut! Vilken fin, färgglad tröja du hade på dig.

Svara

Lämna en kommentar