Egg Benedict

5 oktober, 2014

God middag! Vi tog en skön sovmorgon, eller vad sägs om nästan 10 timmars sömn! Ahhhhhhh!
Till frukost gjorde jag Egg Benedict till oss på det falska surdegsbrödet jag bakade i går kväll.
Jag klämde två stycken så nu lär jag lätt hålla mig till kvällen, haha!
Hollandaisesåsen var mitt vanliga recept.

012A0925

Skriv ut

Egg Benedict


Ingredienser

  • 1 skiva valfritt bröd
  • 1 skiva rökt skinka
  • 1 ägg
  • 1 msk ättikssprit
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med vatten. Ca 1 liter.
  2. Knäck ägget i en kopp.
  3. Sänk värmen så vattnet sjuder.
  4. Häll i salt och ättikssprit och sätt vattnet i en virvel genom att ta en ballongvisp och skapa en virvel, inte för snabb virvel dock.
  5. Låt ägget sakta glida ner i det sjudande vattnet. Koka i ca 5 minuter för en krämig gula.
  6. Ta upp med hålslev och låt ägget ligga i en skål med kallt vatten en liten stund innan det serveras.

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Anchi 7 oktober, 2014 - 11:22

Bakade mitt 3dje bröd nu och hade en plåt med lite vatten i botten på ugnen. Ytan blev krispig och jag bara älskar brödet. Nästan farligt gott för den känsliga kan jag tänka…men för mig perfekt! Håller mig mätt läääänge. Tack Åse för alla dina goda recept och att vi kan äta bra & nyttig mat.

Svara
Jenny 6 oktober, 2014 - 17:33

Testade att baka detta bröd idag… såå gott ☆ ☆ ☆ var tvungen att sprimga med det till frysen för att rädda några skivor hihi 😉 rent underbart farligt gott 😉 tack för att du delar med dig av recept, livet och allt ;;)

Svara
Erikas LCHF till vardag och fest 5 oktober, 2014 - 22:09

Åh, jag har ju sett att du ätit detta förut och tänkt att det måste jag prova. Har ännu inte testat men jag har ju det där brödet i frysen så kanske här framöver. Låter och ser i alla fall väldigt gott ut.
Kram Erika

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.