Don Saffron – JULDRINK

5 december, 2015

God förmiddag! Hur mås det i blåsten och ruggvädret??
Vi hade våra goda vänner från Arilds Vingård över på middag i går, så trevligt!!
Jag bjöd på Burrata (krämig mozzarella) på tomatbädd med basilikaolja som förrätt och Kyckling i tryffel och parmesansås med rött ris och grönsaker till varmrätt. SMARR!!
Men… jag GLÖMDE ta bild på varmrätten!! Haha! Får göra om det inom ngn dag och lägga upp för det var sååååå gott!
012A8053 

IMG_3362

ÄLSKAR min Ilse Jacobsen! Har den i en blå variant också. Finns HÄR

012A8069

012A8079

012A8080

012A8085

Kardemummapannacotta med ananas och granatäpple

Receptet på pannacottan hittade jag HÄR men jag gjorde den på gelatinblad och Ica Stevia Strö istället.
Såååååå god!
 
Skriv ut

Kardemumma-pannacotta med ananas och granatäpple

  • Författare: Dan Sukker

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1/2 dl Ica Sevia strö eller valfri sötning
  • 2 gelatinblad
  • Gelé
  • 4 skivor ananas, färsk eller konserverad
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Ica Sevia strö eller valfri sötning
  • 4 gelatinblad

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Blanda vispgrädde, kardemumma och sötning i en kastrull. Koka upp och koka därefter i en halv minut. Ta åt sidan och rör ner gelét.
  3. Häll upp i snygga glas eller skålar. Ställ i kylskåp för att stelna.
  4. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär ananasen i bitar och blanda med granatäpplekärnorna. Fördela blandningen på pannacottan. Häll juice, vatten, sötning i en kastull. Koka upp och koka därefter i en halv minut. Rör ner gelatinbladen. Låt svalna något innan den fördelas över frukten. Ställ i kylskåp till serveringen.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Som fördrink bjöd jag på denna smarriga juldrinken! Hittade den hos Cocktailguiden. ?
Prova denna, så himla trevlig!
012A8058
Ett tips är att även toppa med lite mousserande vin! GOTT och Fräscht och lite lyxigt =) Jag tar lite prosecco!
012A8275-2

Skriv ut

Don saffron – JULDRINK


Ingredienser

  • 4 cl vodka
  • 2 cl färskpressad citronjuice
  • 1 cl färskpressad apelsinjuice
  • 2 cl saffranssyrup *
  • 1 cl Aperol

* Saffranssyrup (5 dl)

  • Koka upp 2,5 dl sötning (jag tog Ica Stevia Strö men du kan ta vad du vill) med 2,5 dl vatten, tillsätt sedan 0,25 g saffran (halvt paket). Låt svalna.

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser utom aperolen i en shaker med is. Häll upp i glas med is och häll till sist i aperolen. En skvätt soda i gör drinken fräschare!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

NYÅR 2017/2018 - 56kilo.se -Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 2 december, 2018 - 18:22

[…] Nu är det dock slut med sådana godsaker för mig på ett bra tag =) Allt har sin tid! Gooood Don Saffron drink! Galet god Bolognese med TryffelPecorino! My god! Måste köpa mig en rejäl bit hemma, […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.