Don Saffron – JULDRINK

5 december, 2015

God förmiddag! Hur mås det i blåsten och ruggvädret??
Vi hade våra goda vänner från Arilds Vingård över på middag i går, så trevligt!!
Jag bjöd på Burrata (krämig mozzarella) på tomatbädd med basilikaolja som förrätt och Kyckling i tryffel och parmesansås med rött ris och grönsaker till varmrätt. SMARR!!
Men… jag GLÖMDE ta bild på varmrätten!! Haha! Får göra om det inom ngn dag och lägga upp för det var sååååå gott!
012A8053 
IMG_3362
ÄLSKAR min Ilse Jacobsen! Har den i en blå variant också. Finns HÄR
012A8069
012A8079
012A8080
012A8085
Kardemummapannacotta med ananas och granatäpple
Receptet på pannacottan hittade jag HÄR men jag gjorde den på gelatinblad och Ica Stevia Strö istället.
Såååååå god!
 
Skriv ut

Kardemumma-pannacotta med ananas och granatäpple

  • Författare: Dan Sukker

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1/2 dl Ica Sevia strö eller valfri sötning
  • 2 gelatinblad
  • Gelé
  • 4 skivor ananas, färsk eller konserverad
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Ica Sevia strö eller valfri sötning
  • 4 gelatinblad

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Blanda vispgrädde, kardemumma och sötning i en kastrull. Koka upp och koka därefter i en halv minut. Ta åt sidan och rör ner gelét.
  3. Häll upp i snygga glas eller skålar. Ställ i kylskåp för att stelna.
  4. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär ananasen i bitar och blanda med granatäpplekärnorna. Fördela blandningen på pannacottan. Häll juice, vatten, sötning i en kastull. Koka upp och koka därefter i en halv minut. Rör ner gelatinbladen. Låt svalna något innan den fördelas över frukten. Ställ i kylskåp till serveringen.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Som fördrink bjöd jag på denna smarriga juldrinken! Hittade den hos Cocktailguiden. ?
Prova denna, så himla trevlig!
012A8058
Ett tips är att även toppa med lite mousserande vin! GOTT och Fräscht och lite lyxigt =) Jag tar lite prosecco!
012A8275-2
Skriv ut

Don saffron – JULDRINK

Ingredienser

  • 4 cl vodka
  • 2 cl färskpressad citronjuice
  • 1 cl färskpressad apelsinjuice
  • 2 cl saffranssyrup *
  • 1 cl Aperol

* Saffranssyrup (5 dl)

  • Koka upp 2,5 dl sötning (jag tog Ica Stevia Strö men du kan ta vad du vill) med 2,5 dl vatten, tillsätt sedan 0,25 g saffran (halvt paket). Låt svalna.

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser utom aperolen i en shaker med is. Häll upp i glas med is och häll till sist i aperolen. En skvätt soda i gör drinken fräschare!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 1

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

NYÅR 2017/2018 - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 1 januari, 2018 - 18:15

[…] Don Saffron […]

Svara
Christine 19 december, 2015 - 20:44

Du är en inspiration, jag älskar det.
När jag har tappat fotfästet så går jag in på din sida eller öppnar en av dina böcker så är jag tillbaka.
God Jul

Svara
Orange ? - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 17 december, 2015 - 13:06

[…] kändes det helt OK att fortsätta den färgglada stilen på mat & dryck så det blev varsin Don Saffron till oss. MUMS!! Jag toppar med cava =) Fräscht! Vet ni om att i Kina och i Japan används […]

Svara
Jenjo 7 december, 2015 - 08:41

Den där juldrinken ser verkligen ut att vara smaskens! Saffran är ju så underbart gott!
Det ser så mysigt ut med alla barnen som ”hänger” i köket. 🙂 Barn är ju så härliga.
Varma kramar

Svara
Karin 6 december, 2015 - 20:10

Burrata är helt underbart gott tycker jag!
Ser hur gott ut som helst, alltihopa!!
Tack för alla härliga tipps!!
Kram och njut av söndagen!

Svara
Evelina 6 december, 2015 - 11:26

Pressar du bara apelsin och citron till drinkarna? 🙂

Svara
Åse 6 december, 2015 - 12:38

Yes!

Svara
Anna 6 december, 2015 - 11:13

Lägg ut receptet på huvudrätten, snälla! Det låter fantastiskt gott, precis som allt här!
Jag älskar din klänning!!! Märke?

Svara
Åse 6 december, 2015 - 18:02

Ilse Jacobsen!

Svara
Birgitta 5 december, 2015 - 16:31

Mmmm….så smarrigt det låter och ser ut!! Måste absolut testa alla tipsen. Dock undrar jag var du får tag i burrata? Jag tycker att jag bara ser vanlig mozzarella i ostdiskarna. Som sagt: var hittar du burrata? Ha en riktigt fin helg så här i adventstider.

Svara
Åse 5 december, 2015 - 23:09

På Ica maxi 🙂 Zetas

Svara
Camilla p-a 5 december, 2015 - 13:35

…några frågor!
Du äter numera även ris och potatis och det går bra för dig, viktmässigt?! Tillsammans med feta produkter som smör, grädde och oljor? Använder du fortfarande helfeta mejeri produkter, eller finns det undantag?

Svara
Åse 5 december, 2015 - 13:38

Ja 1-2 ggr i veckan så gör jag det och det har snarare varit positivt för vikten.
När jag ökar upp kolhydraterna så håller jag generellt nere på fettet (dvs i samma måltid).

Svara
Camilla p-a 5 december, 2015 - 14:08

Tack, det är lite de banorna jag har funderat på…antingen fett ELLER kolhydrater! 😉 Typ! Inget strikt eller aja baja! 😀

Svara
Camilla p-a 5 december, 2015 - 12:19

Hej!
Hmmm, vad är burrata? 😉 och tryffelkycklingen låter gott, bild och recept? 🙂 rött ris har jag aldrig hört om, låter intressant! 😀
Kram

Svara

Lämna en kommentar