Dijonnaise såååå gott!

24 april, 2012

När jag lunchade med Anne, redaktör på nya Mat & Hälsa så bjöd hon på denna goda dijonnaise! Sååååå enkel och SÅ GOD!!!! Perfekt till fisk och annat grillat!

1 helt ägg
1 msk dijonsenap
2 dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar
lite persilja

Häll ägg och senap i en hög behållare. Vispa ihop ägg och dijonsenap med stavmixern och häll ner oljan i lugnt tempo så majonnäsen  går ihop. Lägg i vinäger och persilja eller dill och vispa ihop ytterligare. Smaka av med salt och peppar!

Voila!!

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Malin 29 april, 2012 - 15:25

Men wow så gott!!! 🙂 OCH, så enkelt, trodde aldrig jag skulle klara att göra egen majjo, har verkat så krångligt, men detta….. :)) Fantastiskt! Tack! Blir nu lite inspirerad att göra egen bea också, borde väl kunna gå att göra kall sådan, typ som majjo men med lite dragon, persilja och rödvinsvinäger (istället för den vita?)….?

Svara
Åse 29 april, 2012 - 15:29 Svara
Malin 29 april, 2012 - 16:16

Åh, det var ju precis det jag var ute efter!! :)) Toppen, tack igen!! 🙂 Här ska provas hemgjord bea till grillningar framöver (ganska snart)!

Svara
ROXANNA - Kamp efter Cancern - Äntligen Gravid 25 april, 2012 - 18:05

tack för det tipset 🙂

Svara
Lena Eriksson 25 april, 2012 - 17:16

Låter gott, det ska jag prova. Var det dill eller perilja i den du bjöds på?

Svara
Åse 26 april, 2012 - 10:34

persilja OCH dill!

Svara
Lena Eriksson 25 april, 2012 - 17:14

Låter gott, det ska jag prova. Var det persilja eller dill i den du åt?

Svara
kaffeutansocker 25 april, 2012 - 13:28

Mumsigt, tack för tipset!

Svara
EbbaPåLandet 25 april, 2012 - 11:01

Det lät väldigt gott, måste prövas snart.

Jag vill också passa på att dela med mej av ett jättegott pannkakerecept. Gjorde Amerikanska pannkakor a la LCHF härom dagen. Kanske inte så revolutionerande men jag tycker dom blev riktigt bra. Annars tycker jag ofta att de innehåller så mycket grädde eller cremefraicke att de blir lite stabbiga. Dessa blev lite fluffiga.
Jag vet att du gör olika pannkakor då och då så därför tänkte jag att detta kunde vara något?
inlägget hittar du här: http://ebbapalandet.blogspot.se/2012/04/lchf-pannkaka-american-style.html

Ha det gott

Svara
Åse 25 april, 2012 - 11:35

Tack!! Ska provas!! =)

Svara
Anna Åsblom 20 december, 2016 - 12:35

Tack för receptet Det är ju perfekt för oss diabetiker.

Svara
Fröken Nilsson 25 april, 2012 - 07:16

Bästa majjoreceptet ever!! och säger som flera andra kör ner allt i bägaren direkt blir toppen 🙂

Svara
Mia 25 april, 2012 - 06:56

Vad roligt!! Tänkte senast igår på just detta, köpte ofta färdig dijjonnaise innan, tycker det är underbart gott!! Älskar allt med senapssting i! Funderade på hur jag skulle kunna göra egen, nu när man har ett sådant kanon majjorecept (ditt :)) ocksåkom detta! Tusen tack, du är fantastisk!!

Svara
Maria 25 april, 2012 - 06:15

Exakt detta recept använde jag när jag gör majonäs.. lite mindre senap dock.
Funkar jättebra att använda hela ägget istället för bara ägggulor!
Sen lägger jag ALLA ingredienserna i mixerbägaren från start, då tar det mindre än en minut från start .. Leve egen majo !!! 😉

Ha en bra dag!

=)

Svara
Åse 25 april, 2012 - 07:15

Ja det är toppen!! Så gör jag också 🙂 http://56kilo.se/majonnas-pa-minuten/

Svara
Anita 24 april, 2012 - 22:17

Såg jättegott ut. Tack för ett bra recept som ska testas. 🙂

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 24 april, 2012 - 22:16

Det har jag också gjort, fast inte med persiljan, och det är jättegott.
Har lagt en prenumeration på tidningen, det ska bli jättespännande att få hem den. Jag älskar mattidningar, receptböcker, matbloggar m.m. så det är perfekt att det kommer en tidning som är inriktad på BRA mat med personer bakom (t.ex. du och Anna) som jag litar på. Ibland när man läser artiklar i andra tidningar som handlar om LCHF så får man en känsla av att de inte riktigt har koll på vad det handlar om.

Svara
LIngon 24 april, 2012 - 21:19

Åh det låter jättemums!

Svara
Ingegerd 24 april, 2012 - 21:10

Ännu ett recept jag måste prova. Jag bakade fröbrödet i helgen och det var verkligen supergott!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.