Dijonnaise såååå gott!

24 april, 2012

När jag lunchade med Anne, redaktör på nya Mat & Hälsa så bjöd hon på denna goda dijonnaise! Sååååå enkel och SÅ GOD!!!! Perfekt till fisk och annat grillat!

1 helt ägg
1 msk dijonsenap
2 dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar
lite persilja

Häll ägg och senap i en hög behållare. Vispa ihop ägg och dijonsenap med stavmixern och häll ner oljan i lugnt tempo så majonnäsen  går ihop. Lägg i vinäger och persilja eller dill och vispa ihop ytterligare. Smaka av med salt och peppar!

Voila!!

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Malin 29 april, 2012 - 15:25

Men wow så gott!!! 🙂 OCH, så enkelt, trodde aldrig jag skulle klara att göra egen majjo, har verkat så krångligt, men detta….. :)) Fantastiskt! Tack! Blir nu lite inspirerad att göra egen bea också, borde väl kunna gå att göra kall sådan, typ som majjo men med lite dragon, persilja och rödvinsvinäger (istället för den vita?)….?

Svara
Åse 29 april, 2012 - 15:29 Svara
Malin 29 april, 2012 - 16:16

Åh, det var ju precis det jag var ute efter!! :)) Toppen, tack igen!! 🙂 Här ska provas hemgjord bea till grillningar framöver (ganska snart)!

Svara
ROXANNA - Kamp efter Cancern - Äntligen Gravid 25 april, 2012 - 18:05

tack för det tipset 🙂

Svara
Lena Eriksson 25 april, 2012 - 17:16

Låter gott, det ska jag prova. Var det dill eller perilja i den du bjöds på?

Svara
Åse 26 april, 2012 - 10:34

persilja OCH dill!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.