Den fina kycklingen

28 december, 2011

Det är svårt att hitta bra kryddblandningar utom en massa socker och glutamat etc i, men Santa Marias Extra fin selection innehåller enligt innehållsförteckningen inga konstigheter och jag har dem i olika smaker, jättegoda!

I dag halverade jag kycklingfiléer och stekte dem i smör, kryddade friskt med Chicken & Steak (Medelhavssalt, lök, paprika, tomat, vitlök, svartpeppar, koriander, vitpeppar, chilipeppar, senapsfrö, gurkmeja)  och även lite kvarnsalt. Sedan över i ugnsform och vispa ur stekpannan med grädde, creme fraiche och lite kinesisk soja. Sedan hällde jag gräddblandningen över kycklingen och gräddade i 20 minuter i 200 grader.

Mina barn serverades quinoa till (en glutenfri ört) och de nästintill slickade tallrikarna!
Man kan ju pimpa med lite lök, paprika, tomat också!

4-6 portioner

1 kg kycklingfiléer
Santa Maria Extra fine selection, Chicken & Steak
Salt
Kinesisk soja, ca 0,5 msk

Servera med valfritt tillbehör!

 

Print Friendly, PDF & Email

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Petra 31 december, 2011 - 14:35

Hej!
Gillar verkligen din blogg. Alltid lika inspirerande.
Hur mycket grädde samt creme fraiche hade du i?
Tänkte göra detta fast på två kycklingfilear då vi bara är två.

Svara
Linda-Li 30 december, 2011 - 23:09

Gjorde kycklingen igår, så enkel och så himla god! Tacksamt med ”snabbmatsrecept” 😉 Önskar bara att jag hade köpt kycklingfiléer av bra märke och inte billigare sort… Snålheten bedrog visst visheten.

Svara
Reneida 30 december, 2011 - 20:08

Gjorde detta idag och hade fräst vitkål till. Gud så gott! Min man älskade det och ville ha det både måndag och tisdag och…. 🙂

Tack för tipset!

Kram

Svara
Åse 30 december, 2011 - 22:39

Åh vad kul!! =))) Kram!

Svara
maja 29 december, 2011 - 22:14

LÄt jättegott! den där kryddan är supergod faktiskt! Tack mumsiga recepttips. Som vanligt=)

Svara
milla 29 december, 2011 - 22:00

Tack för tipset. Det är svårt att hitta kryddblandningar utan massa konstigheter i.
Gott slut och gott nytt år

Svara
mammaspring 29 december, 2011 - 20:46

Oj så gott det ser ut! Kommer absolut att testa!

Svara
Sara & Busungarna 29 december, 2011 - 10:18

De där kryddorna är storfavorit här hemma och nu påminde du mig om att förrådet måste fyllas på! 🙂

Just bra alternativ till barnen funderar jag mycket på. Ser enormt mycket fram emot Annas bok (som jag ju vunnit ett signerat ex av, tjohoo!) som kommer till våren! Men quinoa är alltså ett okej val? Våra barn äter nämligen aaaaalldeles för mycket pasta och det känns inte okej. Råris? Potatis är väl betydligt bättre än pasta, men tyvärr är våra barn verkligen inga potatisfantaster, så den ligger oftast kvar på tallriken. Fast det är väl iof bästa alternativet då kanske, hahaha, för då äter dom ju proteinet istället! 😀

Tack för att du finns med alla tips och inspiration sötnos! <3

Kram

Svara
Åse 29 december, 2011 - 10:40

Ja barn ger man bra kolhydrater som de klarar av att hantera och som de förbrukar, beroende på hur mycket de rör sig.
Här kommer vi slänga ut pastan, det mesta av brödet nu. Vi kommer ha sockerstopp och de kommer i stället få LCHF sötsaker på lördagen, mörk choklad (som alla älskar!), hemmagjord glass etc. Det har gått helt överstyr här nu i ecember och speciellt Juni är sockerkänslig! Antagligen låg serotoninnivå som jag och cravar mackor, pasta, godis, allt som höjer hennes nivå. Ja Annas bok längtar jag till!! Ska be henne snällt (kanske locka med en lchf fika *S* så jag får utlottat några signerade ex här i bloggen också!!

Svara
Åse 29 december, 2011 - 10:41

Ja quinoa, råris, rotfrukter, en och annan potatis. Gluten ska man helst undvika. Gröt fungerar tex havregrynsgrö men ännu hellre bovetegröt.

Svara
Chrissan 29 december, 2011 - 00:24

Oh så kul. denna krydda är min absoluta favorit. Visste dock inte att den var ”fri” från konstigheter som jag kallar det. Kommer att köpa denna sortens krydda i fortsättningen, då 2012 blir den stora starten på ett bättre mat och hälsoår. Tack Åse… du är fantastisk.

Svara
Maria 28 december, 2011 - 20:56

Ett annat tips vad gäller kryddor är Krusmyntagården på Gotland. De har en massa roliga kryddor och det tar bara någon dag att få det hemskickat 🙂 Särskilt salladskryddan med vitlök är farligt god…

Svara
Dagarna 28 december, 2011 - 20:11

Santa Marias Extra fin selection är en av få kryddblandningar som jag använder.
Skönt att det finns några som inte innehåller en massa konstiga saker.

Svara
Åsa 28 december, 2011 - 19:12

Jag använder en annan krydda mycket som är ur samma serie, den heter Chili Explosion, den är det sprutt i!=)) Har inte testat Chicken & steak men nu ska den inhandlas å provas!=)

Svara
CamillaP 28 december, 2011 - 19:03

Hihi kyckling blev det här oxå, råa strimlade fileér i ugnsform med stekt bacon, soltorkad tomat och grädde med massa timjan över sig in i ugnen…ÄLSKAR det!!! Så lätt och sköter sig själv i ugnen….Ska testa denna kryddan oxå lät väldigt gott!!!
Kramiz

Svara
Fröken Nilsson 28 december, 2011 - 17:38

Åh den kryddan har jag oxå! låter som ett toppen middagstips till imorgon 🙂 bäst att plocka fram kycklingen från frysen sen då!

Svara
ÅsaS 28 december, 2011 - 17:36

Tack! Precis vad jag behövde! Ungarna har tröttnat på köttbullar och prinskorvar nu, och vill ha ”riktig” mat idag… Kyckling var min första tanke, och nu vet jag HUR den ska lagas – fast jag strimlar nog mina filéer. Och så får det bli bulgur eller couscous till. Inte bästa alternativet, men bättre än vitt ris…

Kram ÅsaS

Svara
Åse 28 december, 2011 - 17:42

Hoppas det smakar! Tyvärr innehåller både couscous och bulgur gluten. Snabbris är glutenfritt men har högt GI, annars annat ris, även vanligt ris är bättre val än couscous/bulgur =) KRAM!!

Svara
ÅsaS 28 december, 2011 - 19:05

Ooops…!! Då får vi tänka om i fortsättningen! Alltid lär man sig nåt nytt här. 🙂 Och ja, kycklingen var jättegod! Kidsen åt med god aptit, nästan så de åt såsen med sked. 😉
TACK!

Svara

Lämna en kommentar