Den fina kycklingen

28 december, 2011

Det är svårt att hitta bra kryddblandningar utom en massa socker och glutamat etc i, men Santa Marias Extra fin selection innehåller enligt innehållsförteckningen inga konstigheter och jag har dem i olika smaker, jättegoda!

I dag halverade jag kycklingfiléer och stekte dem i smör, kryddade friskt med Chicken & Steak (Medelhavssalt, lök, paprika, tomat, vitlök, svartpeppar, koriander, vitpeppar, chilipeppar, senapsfrö, gurkmeja)  och även lite kvarnsalt. Sedan över i ugnsform och vispa ur stekpannan med grädde, creme fraiche och lite kinesisk soja. Sedan hällde jag gräddblandningen över kycklingen och gräddade i 20 minuter i 200 grader.

Mina barn serverades quinoa till (en glutenfri ört) och de nästintill slickade tallrikarna!
Man kan ju pimpa med lite lök, paprika, tomat också!

4-6 portioner

1 kg kycklingfiléer
Santa Maria Extra fine selection, Chicken & Steak
Salt


Kinesisk soja, ca 0,5 msk

Servera med valfritt tillbehör!

 

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Petra 31 december, 2011 - 14:35

Hej!
Gillar verkligen din blogg. Alltid lika inspirerande.
Hur mycket grädde samt creme fraiche hade du i?
Tänkte göra detta fast på två kycklingfilear då vi bara är två.

Svara
Linda-Li 30 december, 2011 - 23:09

Gjorde kycklingen igår, så enkel och så himla god! Tacksamt med ”snabbmatsrecept” 😉 Önskar bara att jag hade köpt kycklingfiléer av bra märke och inte billigare sort… Snålheten bedrog visst visheten.

Svara
Reneida 30 december, 2011 - 20:08

Gjorde detta idag och hade fräst vitkål till. Gud så gott! Min man älskade det och ville ha det både måndag och tisdag och…. 🙂

Tack för tipset!

Kram

Svara
Åse 30 december, 2011 - 22:39

Åh vad kul!! =))) Kram!

Svara
maja 29 december, 2011 - 22:14

LÄt jättegott! den där kryddan är supergod faktiskt! Tack mumsiga recepttips. Som vanligt=)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.