Vitkål is da bomb! 

Är det någonting vi äter mycket och ofta här hemma av så är det just vitkål. 100 g vitkål innehåller halva C-vitaminransonen och är rik på kalcium, A-vitamin (betakaroten) och antioxidanter. Bra för immunförsvaret och levern. Listan över vad den innehåller för nyttigheter kan göras lååååång! Men ät mycket vitkål om du viktminskar (ger bra mättnad utan mycket energi eller kolhydrater) och byt gärna ut en vanlig blandsallad mot vitkålssallad. På sommaren ersätter jag all annan bladgrönsak mot färsk vitkål!

I går blev det kylskåpsrensning till lunch. Hade en gammal vitkål som började se trött ut, men de håller ju så länge i kylskåp! Hade även en halv kyckling i kylskåpet sedan söndagslunchen.
En smarrig hälsolunch blev resultatet!

Jag skar ner vitkålen i mindre bitar och stekte i kokosfett. Saltade och pepprade och strödde curry på efter smak. Gurkmeja har en fantastisk färg så det ströddes också på. Gurkmeja är en fantastisk antioxidant! Det är den som ger curry den gula färgen och det är just färgen som ger nyttigheterna! Gurkmeja är antiinflammatorisk så ät mer gurkmeja!! Den strimlade grillade kycklingen åkte ner och en klick sambal oelek.
Sedan fyllde jag på med grädde! Allt fick småpuutra en stund och åts sedan med gurka och tomat!

En fantastiskt god snabblunch!

2 portioner

4 dl nerskuren vitkål
1/2 grillad kyckling
2 dl grädde
kokosfett att steka i
salt, peppar
2 tsk curry eller efter smak
1 tsk gurkmeja
1 tsk sambal oelek

Ser inte mycket ut för världen men var otroligt gott! Jag tog om en portion sedan 😉

LOADING..