Currybiffar i Ajvarsås

11 maj, 2012

I går svängde jag i hop detta, lite i Kajsa Varg stil och det blev GOTT! Prova!!!

6-8 portioner

800 gram nötfärs
2 ägg
2 msk kalvfond
2-3 msk curry
1 dl grädde
salt, peppar

Blanda ingredienserna till biffarna och forma höga biffar.
Stek i smör eller kokosfett tills de fått fin färg, sätt på ugnen på 200 grader. Lägg över biffarna i ugnsform när de är stekta.

2 röda paprikor
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 dl ajvar stark
2 msk tomatpuré
Kalvfond, soja, salt och peppar
5 dl grädde (eller kokosmjölk om du äter paleo)

Skär ner paprikan, finhacka löken och stek i smör, riv ner vitlök, tomatpuré och häll på grädden. Smaka av med kalvfond, soja, salt och peppar. Koka upp och häll sedan över biffarna och låt allt sedan gå färdigt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Jag serverade blomkålsris till!

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Olof 23 september, 2015 - 00:18

Hej.

Set gott ut men undrar över curryenheten. 2-3msk låter som en stor mängd när det kommer till kryddor. Jag är lite ovan vid att laga mat med curry så jag har dålig koll på vad en ”normal” mängd brukar vara?!

Funderade även över att ersätta grädden. Har sett att du i andra recept precis som här föreslagit att byta grädde till kokosmjölk. Just mjölken är ju väldigt mycket snålare i fett än grädde så jag undrade bara om det var någon särskild anledning varför du inte föreslår kokosgrädde istället?

Ingen brådska men svar är alltid kul.

Tack även för alla recept som bidragit till så många goda måltider!

Svara
Åse 24 september, 2015 - 10:14

Hej Olof!

2-3 msk är inte mycket i receptet men om man inte är van vid kryddor så börja med mindre första gången =)
Jag varierar mig alltid när det gäller mejeriprodukter och mejeriersättningar, en del vill och behöver dra ner på mejerier och en del har inga problem med grädde (för att de naturligt inte överdriver konsumstionen)

Må gott och roligt att du gillar recepten!

Svara
Olof 25 september, 2015 - 00:27

Hej Åse.

Gjorde detta igår och körde kokosgrädde både i biffarna och i såsen. Tog även 3msk curry och i efterhand är jag glad att jag inte tog mindre.

Blev sjukt gött!

Svara
Åse 25 september, 2015 - 10:08

Härligt att höra Olof!! Trevlig helg! =)

Svara
Currybiffar i Ajvarsås | Giglio 13 augusti, 2013 - 10:07

[…] sugen på något med Ajvar eller Ajvar själv och hittade denna fina recept hos Åse. Älskar Ajvar och allt med den. Använder i nästan allt och även som […]

Svara
carin 21 maj, 2012 - 21:41

Vet du om det finns något bra recept på hemlagad ayvar?

Svara
Malin 17 maj, 2012 - 09:56

Himmel så gott detta blev!! 🙂 TACK! Hela familjen tyckte verkligen om detta! Jag hade quornfärs istället och det blev så lyckat det med! 🙂
MVH/Malin

Svara
Areyanna 16 maj, 2012 - 22:39

gU VA Gott! Jag älskar ajvar till allt hahaha=D=D=D=D=

Svara
Nadja 16 maj, 2012 - 08:16

Tack för ännu ett GOTT recept! För barnens skull bytte jag ajvarn mot mild men detta recept uppskattades av hela familjen och tallrikarna länsades:-)

Svara
Åse 16 maj, 2012 - 09:50

Roligt att det smakade! Ja man kan ju variera så det passar! =)

Svara
Kycklingbiffar LCHF med smakrik sås | bara vara mille 14 maj, 2012 - 11:47

[…] gjorde jag så himla goda biffar. Hittade receptet hos Åse på 56 kilo och tänkte att nu ska jag banne ig följa det till punkt och pricka! Men jag […]

Svara
Camilla 13 maj, 2012 - 19:25

Vi gjorde detta till lunch idag och det var verkligen gott! Alla tog om! Grannen kom över och frågade vad det var som luktade så gott i villaområdet:). Han smakade och gick hem med ett recept i handen. Kram

Svara
Åse 14 maj, 2012 - 09:57

Haha! Underbart!! =)) Kul att det smakade! Kram!

Svara
Ann-Mari 12 maj, 2012 - 12:17

Oj så gott det var och så enkelt. 5 stjärnor direkt.

Svara
Åse 12 maj, 2012 - 13:22

Åh roligt!! Tack för ”recensionen”! =))

Svara
Lana 12 maj, 2012 - 08:10

Oh, vad gott! Curry är min favoritkrydda och dessutom är ju den så nyttig! Tack för receptet! Det ska absolut lagas framöver! Bokmärker genast! 🙂
ha en fin helg!
kram
//Lana

Svara
Maria 11 maj, 2012 - 15:50

Ser jättegott ut !! Curry är en härlig krydda …
Ha en härlig fredag!
=)

Svara
anna 11 maj, 2012 - 15:01

Mums!

Svara
Sara 11 maj, 2012 - 12:20

Hej hur gör du blomkålsris? Tack för jättegoda recept och inspirerande foton!

Svara
Caroline 11 maj, 2012 - 11:57

Ja, detta såg jäklar i det gott ut även för en vegetarian 🙂

Svara
Jill 11 maj, 2012 - 09:29

Mums, ser jättegott ut. Det där får nog bli kvällens middag. Tack för receptet 🙂

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.