Hej hej!

I dag bakar jag och fyller frysen med ostbröd och annat bra att ha! 
Jag och Daniel har precis satt i oss brunch, alltså Croque madame på kesoplättreceptet, det är ju så goooooott!
Croque Monsieur har jag ju gjort massor av ggr förr och klart det blir ännu godare med ett stekt ägg på också! MUMS!

Givet i är dijonsenapen! Yum!!

Croque madame LCHF

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 2

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 250 g keso
  • 1,5 msk fiberhusk
  • lite salt
  • 4 skivor ost, gärna emmenthaler
  • 4 skivor rökt, smakrik skinka
  • 2 skivor tomat
  • 2 tsk dijonsenap
  • kokosolja utan smak att steka i
  • 2 stekta ägg, salt och peppar

Instruktioner

  1. Mixa ihop ägg, keso, fiberhusk och en nypa salt med stavmixern.
  2. Hetta upp 1 msk kokoolja i stekpanna och klicka ut 4 plättar. Sänk till medelvärme och låt plättarna få fin färg på ena sidan (ca 4-5 min)
  3. Vänd dem och platta ut smeten med baksidan av en stekspade. Låt steka 2-3 minuter innan de vänds igen. Stek äggen under tiden, salta och peppra.
  4. Lägg på ost och skinka på varsin plätt och sedan tomat och dijonsenap och lägg på ena plättan. Låt gå ett tag till i pannan. Toppa med stekta äggen.
LOADING..