Crock Pot Chiligryta

28 april, 2014

Vilken underbar dag i går! Det tål att upprepas!!! För i veckan blir det kallare igen! :/
Vi trädgårdsfixade och nu är det riktigt fint på uteplatsen! Nya krukor ska köpas bara. Uteplatsen där bak håller vi på att rengöra trädäcket på etc. Härligt när det är vårfint!
Får visa bilder sen! Sedan så vill vi måla om huset men det får bli efter sommaren tidigast, om inte nästa hår! Rött tegelhus med brun panel är inte riktigt min cup of te! 😉
Nåja, i morgon vid 11 satte jag på middagen, nämligen en underbar chiligryta i crockpoten! ÄLSKAR ”pottan”!
Min finns till bra pris HÄR.
Det puttrade på i 8 timmar sen kunde vi bara duka fram tillbehören så var det klart!
Givetvis går det att göra denna i gryta på speisen också! Då tippar jag på att den är perfekt efter att ha fått gå på låg värme i 2 timmar!
Smaklig spis!


IMG_9989

Kryddorna gojsar till sig!
 
IMG_9991

IMG_9996

IMG_9998

Nu åker locket på och det blir åka av!
 
IMG_0053

KLART!
 
IMG_0063

Chili, svarta och vita bönor, feta, tomat och vitkålssallad. Bästa!!
Skriv ut

Crocpot Chiligryta

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1,5 kilo högrev (mycket försvinner vid puts)
  • 3 vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • 3 msk bong touch of taste
  • 1 tsk salt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk spiskummin
  • 0,5 msk oregano
  • 1 msk chipotle pasta
  • 0,5 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 paket bacon

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär i mindre bitar, bryn snabbt i het panna i smör/olja.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs i matfett.
  3. Blanda kryddorna och häll i vattnet, rör omkring.
  4. Skär paprikan i mindre bitar.
  5. Lägg grönsakerna längst ner i crockpoten, köttet ovanpå sedan häll kryddmarinaden och tomatkross ovanpå. Rör omkring lite. Låt gå på låg i 8 timmar. Stek baconet knaperstekt och rör ner i grytan vid servering.
  6. Servera med valfria tillbehör som blandade bönor och grönsaker!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Magdalena 25 januari, 2018 - 13:30

Tack Åse för detta underbara recept. Detta är bland det godaste jag har ätit på mycket mycket länge.

Svara
Åse 25 januari, 2018 - 13:44

Vad roligt att höra!

Svara
Josefina 1 december, 2016 - 22:26

Hej!
Har precis köpt nötkött från lokal uppfödare och har nu 10 kg fint kött i frysen – men jag är inte alls bra på helt kött.
Köttet i denna gryta, delar du det eller lägger du i hel stor bit?
…och så ett jättetack för träffsäkra recept. Alltså, det blir alltid bra. Har provar flera stycken nu och är inte klar på långa vägar.
Hälsningar
Josefina

Svara
Åse 2 december, 2016 - 07:57

Härligt att höra att du gillar recepten! Åh vilken lyx med fint kött i frysen! Ja du skär det i mindre bitar 🙂 Lycka till!

Svara
Mattias 5 september, 2016 - 19:43

Hej
Körde du på låg eller hög värme på crock poten?

Svara
Åse 5 september, 2016 - 19:54

8 timmar har jag skrivit ser jag så det innebär låg.

Svara
Susanne 28 april, 2014 - 22:16

Lergryta i ugnen går också bra till långkok – 4-6 timmar brukar jag ha den inne, beroende på vad jag tillagar.
Såååå mumsigt! 😛

Svara
Åse 28 april, 2014 - 23:11

Fungerar absolut även då Crock Poten behåller näringsämnen lite bättre och spar på elen =)

Svara
Annica 28 april, 2014 - 20:11

Kan man använda karré istället?

Svara
Martina 28 april, 2014 - 12:52

Visst är den bra pottan, älskar den! En fråga om baconet, förstekte du det eller slängde du i med kryddorna??

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.