Crockpot Bolognese

av Åse

Goooood förmiddag finingar! Hoppas ni har det bra!?
Vi ska strax äta gofrulle här och titta på Julkalendern på SVTPlay, mys! Och så ska jag sättaigång Pulled Pork i min Crockpot!
Jag är inne i ett Crockpot stim! Crockpotten gick i förrgår, i går och den kommer gå i dag 🙂
Jag har en ny Crockpot, en ny modell som har en metallgryta med DuraCeramic-beläggning vilketinnebär att man kan steka/bryna på spisen (även på en induktionshäll) och använda i ugn.
Finns i 2 olika storlekar, 5 liter och 6 liter och jag har den stora 6 liters. Är väldigt nöjd!
012a7007
I förrgår gjorde jag en Bolognese som fick puttra i 3 timmar på hög, blev så god!
012a7010
012a7011
I går gjorde jag en pizzaomelett med resterna av köttfärssåsen i också – MUMMA!
012a7060
012a7057

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Crockpot Bolognese


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1200 gr. nötfärs
  • 4 hackade gula lökar
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 2 burkar körsbärstomater på burk
  • 1 dl mango chutney
  • 2 dl chilisås
  • 4 msk kalvfond
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk oregano
  • salt & peppar

Instruktioner

  1. Stek lök och vitlök i lite smör. Fräs köttet i omgångar. Låt allt puttra i crockpoten i 3 timmar på hög (eller 6-7 timmar på låg)

Noteringar

  • Receptet kommer från Crockpot receptbok.

Nutrition

  • Serving Size: 8

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

3 kommentarer

Linda 5 december, 2016 - 10:18

Hej! Ser på flera av dina recept att du använder tamarisoja, är det någon speciell sorts soja?
Älskar för övrigt dina recept!!

Svara
Åse 5 december, 2016 - 10:20

Ja det är en fermenterad, glutenfri och ekologisk soja (Renée Voltaire): https://shop.reneevoltaire.se/matprodukter-japanska-specialiteter-tamari-p-116
Hälsosammare än tex kinesisk soja.

Svara
Anna 3 december, 2016 - 17:49

Yay – Crockpot recept!
Jag har också nyligen skaffat den som man först kan steka köttet i, mycket bra uppfinning 🙂
Kram kram
Anna

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!