Crockpot Bolognese

3 december, 2016

Goooood förmiddag finingar! Hoppas ni har det bra!?
Vi ska strax äta gofrulle här och titta på Julkalendern på SVTPlay, mys! Och så ska jag sättaigång Pulled Pork i min Crockpot!
Jag är inne i ett Crockpot stim! Crockpotten gick i förrgår, i går och den kommer gå i dag 🙂
Jag har en ny Crockpot, en ny modell som har en metallgryta med DuraCeramic-beläggning vilketinnebär att man kan steka/bryna på spisen (även på en induktionshäll) och använda i ugn.
Finns i 2 olika storlekar, 5 liter och 6 liter och jag har den stora 6 liters. Är väldigt nöjd!

012a7007

I förrgår gjorde jag en Bolognese som fick puttra i 3 timmar på hög, blev så god!

012a7010

012a7011

I går gjorde jag en pizzaomelett med resterna av köttfärssåsen i också – MUMMA!
012a7060

012a7057

Skriv ut

Crockpot Bolognese

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1200 g nötfärs
  • 4 hackade gula lökar
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 2 burkar körsbärstomater på burk
  • 1 dl mango chutney
  • 2 dl chilisås
  • 4 msk kalvfond
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk oregano
  • salt & peppar

Instruktioner

  1. Stek lök och vitlök i lite smör. Fräs köttet i omgångar. Låt allt puttra i crockpoten i 3 timmar på hög (eller 6-7 timmar på låg)

Notering

  • Receptet kommer från Crockpot receptbok.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

 

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Linda 5 december, 2016 - 10:18

Hej! Ser på flera av dina recept att du använder tamarisoja, är det någon speciell sorts soja?
Älskar för övrigt dina recept!!

Svara
Åse 5 december, 2016 - 10:20

Ja det är en fermenterad, glutenfri och ekologisk soja (Renée Voltaire): https://shop.reneevoltaire.se/matprodukter-japanska-specialiteter-tamari-p-116
Hälsosammare än tex kinesisk soja.

Svara
Anna 3 december, 2016 - 17:49

Yay – Crockpot recept!
Jag har också nyligen skaffat den som man först kan steka köttet i, mycket bra uppfinning 🙂
Kram kram
Anna

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.