Crock Pot Taco de Lux

av Åse

Hej på er! har ni också vår hos er!? Åhhhh det är så UNDERBART!
Vi vårstädar här så det kittlar i näsan av allt damm som virvlar omkring! Men det känns ju så skönt att kasta, sortera och rensa speciellt när det nalkas vår!
Jag ska snart hoppa in i duschen och preppa för Mello-kvällen hos syster! Ska inviga en riktigt superskön men snygg klännings/tunika ♥
I går, hade vi tacofredag och syster, våger med lilleman kom också förbi till Let’s Dance.
Och hörrni detta ska ni prova! Det är lite som Pulled Pork fast med mer tacosmak. Blev såååååååå gott så grytan renslickades.
Givetvis behöver ni ingen crock-pot, istället kan det puttra påspisen i 3 timmar eller i ugnen i 4 timmar (följ tid och gradantal för Pulled Pork/Beef)

Högrev, steklök och morötter , vitlök
IMG_7936
….och öl, tacokrydda, tomatpuré, chipotle pasta och en croc-pot.
IMG_7938

…efter 2 timmar ser det ut så här och efter 
IMG_7951

…8 timmar ser det ut så här när köttet dragits itu! Klart att serveras!
IMG_7953

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Croc-Pot Taco de luxe


  • Total Time: 6 hours 20 minutes

Ingredienser

Åses Tacokrydda

  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar

Grytan

  • 1 kg högrev
  • 1 stor morot
  • 8 steklökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk tacokrydda
  • 3 msk oxfond
  • 2 tsk Santa maria Chipotle paste
  • 1 msk tomatpuré
  • 2,5 dl öl (jag använde Spendrups Bright low carb öl)
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Putsa köttet från fett, senor och hinnor. Skär i kuber.
  2. Skala och halvera löken, skär vitlöksklyftorna i skivor, skär moroten i mindre bitar.
  3. Lägg lite olja och smör i en het panna (gärna järn eller gjutjärn) och stek lite snabbt så köttet får lite färg. Lägg i croc-poten och lägg lök, vitlök och morötter ovanpå. Krydda med tacokrydda, salt, peppar, chipotle pasta och tomatpuré. Häll ölen ovanpå.
  4. Koka på ”low” i 8 timmar. När köttet går att dra isär med gaffel är det klart. Finfördela köttet med hjälpa av två gafflar när tiden gått.
  5. Servera till dina taco-favorittillbehör.
  • Prep Time: 20
  • Cook Time: 360

Nutrition

  • Serving Size: 4
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

7 kommentarer

Besviken 5 januari, 2020 - 21:59

Sämsta jävla recepten jag vart med om.
Tillagningstiden stämmer inte alls. Kört den i sju timmar nu och jättar går fan inte att ta isär.
Köttet är fortfarande stenhårt! ”Såhär det de ut efter 6 timmar” visst!

Åse 6 januari, 2020 - 13:45

😅 Supertrist att just din crockpot inte beter sig som min, men så är matlagning =) Olika ugnar, redskap etc kan ge olika resultat!
Google pulled beef så ska du se att de flesta högrev ser ut som mitt efter 6-8 timmar.
Bättre lycka nästa gång!

Åttio ska bli sextio 9 mars, 2014 - 10:50

Såg smarrigt ut det där! Vill bara skriva och berätta att jag provade LCHF pizzan på blomkålshuvud igår. Den blev så god!!! Öste på med veg tema jag med – champinioner, rödlök, grön paprika, oliver, fetaost och mozarella. Så glad att jag hittade det här goda pizza receptet…ända knepiga är bara att jag saknar köksmaskin och rev alla buketter till ”mjöl” med rivjärn…men fick in ”rivet” ganska fort, så det gick ändå vägen! Ska bjuda på denna till mina föräldrar när de kommer ner till påsk!
Ha en skön söndag!

Camilla 9 mars, 2014 - 09:11

Hej
Jag har använt min CP många ggr. Mycket godare, saftigare o fylligare smaker tycker jag. Jag lämnar den både vardag o som idag söndag. Nu står den med tomatsås o kokar i x timmar. Sen när ngn kommer hem under em så sänks färsfyllda paprikor ner ett par timmar tills vi hinner äta ihop. Super bra för det är fotboll, lagfotografering o handling som händer idag. Jag köpte en separat kokbok som man säkert kan hitta recepten på nätet istället men jag gillar fina böcker. Det finns allt från grytor, köttfärssås, inkokt lax mm som jag provat o ja allt är godare o enklare inte mkt disk :-). Ha en skön söndag o lycka till med era CP.

Åse 9 mars, 2014 - 12:49

Härligt!! Smaklig spis, låter så gott!

Anna 8 mars, 2014 - 19:31

Tusen tack för receptet, låter fantastiskt gott och måste provas! Jag fick en croc-pot i födelsedagspresent så jag ser fram emot att inviga den!
Lagar du mycket mat i den? Jag läste att man t o m kan sätta på den på morgonen, och så lagar maten sig själv under dagen och är klar när man kommer hem från jobbet…! Det är tydligen riskfritt att lämna den på tack vare timern.
Jag undrar om du kan jämföra maten tillagad i croc-pot och mat tillagad i ugn eller på spisen….blir kött mycket mörare i croc-pot?

Åse 9 mars, 2014 - 08:59

Jag är också nybörjare så jag har bara använt den tre ggr 🙂 så kan inte jämföra direkt än men slowcooking bibehåller ju näringsämnen och smaker bättre!

Kommentarer är stängda

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!