Crock Pot Taco de Lux

8 mars, 2014

Hej på er! har ni också vår hos er!? Åhhhh det är så UNDERBART!
Vi vårstädar här så det kittlar i näsan av allt damm som virvlar omkring! Men det känns ju så skönt att kasta, sortera och rensa speciellt när det nalkas vår!
Jag ska snart hoppa in i duschen och preppa för Mello-kvällen hos syster! Ska inviga en riktigt superskön men snygg klännings/tunika ♥
I går, hade vi tacofredag och syster, våger med lilleman kom också förbi till Let’s Dance.
Och hörrni detta ska ni prova! Det är lite som Pulled Pork fast med mer tacosmak. Blev såååååååå gott så grytan renslickades.
Givetvis behöver ni ingen crock-pot, istället kan det puttra påspisen i 3 timmar eller i ugnen i 4 timmar (följ tid och gradantal för Pulled Pork/Beef)
 
Högrev, steklök och morötter , vitlök
IMG_7936
 
….och öl, tacokrydda, tomatpuré, chipotle pasta och en croc-pot.
IMG_7938
 
…efter 2 timmar ser det ut så här och efter 
IMG_7951

 
…6 timmar ser det ut så här! Klart att serveras!
IMG_7953
 
 
Skriv ut

Croc-Pot Taco de luxe

  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 360
  • Totaltid: 6 hours 20 minutes

Ingredienser

Åses Tacokrydda

  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar

Grytan

  • 1 kg högrev
  • 1 stor morot
  • 8 steklökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk tacokrydda
  • 3 msk oxfond
  • 2 tsk Santa maria Chipotle paste
  • 1 msk tomatpuré
  • 2,5 dl öl (jag använde Spendrups Bright low carb öl)
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Putsa köttet från fett, senor och hinnor. Skär i kuber.
  2. Skala och halvera löken, skär vitlöksklyftorna i skivor, skär moroten i mindre bitar.
  3. Lägg lite olja och smör i en het panna (gärna järn eller gjutjärn) och stek lite snabbt så köttet får lite färg. Lägg i croc-poten och lägg lök, vitlök och morötter ovanpå. Krydda med tacokrydda, salt, peppar, chipotle pasta och tomatpuré. Häll ölen ovanpå.
  4. Koka på ”low” i 6-8 timmar. Finfördela köttet med hjälpa av två gafflar när tiden gått.
  5. Servera till dina taco-favorittillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Åttio ska bli sextio 9 mars, 2014 - 10:50

Såg smarrigt ut det där! Vill bara skriva och berätta att jag provade LCHF pizzan på blomkålshuvud igår. Den blev så god!!! Öste på med veg tema jag med – champinioner, rödlök, grön paprika, oliver, fetaost och mozarella. Så glad att jag hittade det här goda pizza receptet…ända knepiga är bara att jag saknar köksmaskin och rev alla buketter till ”mjöl” med rivjärn…men fick in ”rivet” ganska fort, så det gick ändå vägen! Ska bjuda på denna till mina föräldrar när de kommer ner till påsk!
Ha en skön söndag!

Svara
Camilla 9 mars, 2014 - 09:11

Hej
Jag har använt min CP många ggr. Mycket godare, saftigare o fylligare smaker tycker jag. Jag lämnar den både vardag o som idag söndag. Nu står den med tomatsås o kokar i x timmar. Sen när ngn kommer hem under em så sänks färsfyllda paprikor ner ett par timmar tills vi hinner äta ihop. Super bra för det är fotboll, lagfotografering o handling som händer idag. Jag köpte en separat kokbok som man säkert kan hitta recepten på nätet istället men jag gillar fina böcker. Det finns allt från grytor, köttfärssås, inkokt lax mm som jag provat o ja allt är godare o enklare inte mkt disk :-). Ha en skön söndag o lycka till med era CP.

Svara
Åse 9 mars, 2014 - 12:49

Härligt!! Smaklig spis, låter så gott!

Svara
Anna 8 mars, 2014 - 19:31

Tusen tack för receptet, låter fantastiskt gott och måste provas! Jag fick en croc-pot i födelsedagspresent så jag ser fram emot att inviga den!
Lagar du mycket mat i den? Jag läste att man t o m kan sätta på den på morgonen, och så lagar maten sig själv under dagen och är klar när man kommer hem från jobbet…! Det är tydligen riskfritt att lämna den på tack vare timern.
Jag undrar om du kan jämföra maten tillagad i croc-pot och mat tillagad i ugn eller på spisen….blir kött mycket mörare i croc-pot?

Svara
Åse 9 mars, 2014 - 08:59

Jag är också nybörjare så jag har bara använt den tre ggr 🙂 så kan inte jämföra direkt än men slowcooking bibehåller ju näringsämnen och smaker bättre!

Svara

Lämna en kommentar