I går kväll tänkte jag ha spaghetti och köttfärs till barnen och rester till oss men blev så sugen på köttfärs crêpes och tänkte att det går väl utmärkt att göra med LCHF pannkakor? Och det gjorde det! Vem saknar kolhydrater när man kan göra alternativ till nästan allt!?

Pannkakor:

1,5 msk fiberhusk
3 ägg
3 dl vispgrädde
lite salt
salt och peppar

Vispa ihop allt och låt stå ett tag.
Grädda 4 pannkakor i smör på medellåg värme och låt svalna.
Jag fyllde mina med köttfärssås, lät vätskan rinna av bara. Sedan på med västerbottensost och lät gratinera i ca 10 min i 225 g.
Så GOTT!!!
Nästa gång ska jag fylla dem med en kycklingröra! Dessa är ju perfekta att ha med även kalla, till stranden, på picknicken etc!

Nu ska jag göra en sats LCHF Ostbullar till frukost! Namnam!

PS: Det är så roligt när ni kommenterar, speciellt om ni ser recept ni gillar eller recept ni provat, konstigt nog ökar besökarskaran varje dag men kommentarerna blir allt färre 😉 Det är så motiverande och inspirerande för mig att läsa era kommentarer och lära känna er läsare!

Skön Kristi Himmelsfärdsdag på er!! <3

Print Friendly, PDF & Email

56 kommentarer
0

Du kanske också gillar

56 kommentarer

Tacocrêpes (LCHF) | mammamalin.se 7 november, 2015 - 14:10

[…] Crêpes går utmärkt att göra även om man äter LCHF. Vi valde att fylla dem med tacofärs men det funkar ju lika bra med tonfiskröra, kycklingröra eller varför inte stuvade champinjoner? Grunden är ett pannkaksrecept från 56kilo. […]

Svara
Emma 29 januari, 2014 - 17:57

Hejsan!
Jag har försökt förgäves att göra dessa crepes, men bara med misslyckat resultat! Mina pannkakor bränner fast i stekpannan och går sönder/geggar ihop sig, så fort jag ska försöka vända dom! Smått desperat nu, hur sjutton bär ni er åt???!!

Svara
Åse 29 januari, 2014 - 18:02

Det är nästan alltid uteslutande fel panna som gör det. Personligen tycker jag att teflon (som inte är repiga!) eller keramiska pannor är de bästa för att steka pannkakor/plättar utan vetemjöl. Rikligt med smör/olja också så klart =)

Svara
Micki 1 augusti, 2013 - 06:29

Kan man byta grädden mot lättmjölk tror du? 🙂

Svara
theresia 29 maj, 2013 - 14:39

Vad kan man byta grädden mot? Är slut i kylen å jag är grymt sugen åå dessa crepes 😀 Lättmjölk eller vatten? Du är toppen Åse!

Svara
Sara 28 maj, 2013 - 11:43

Å tack för tipset! Har surfat runt letandes efter ett bra GI-recept på crepes. Ska ta och prova ditt recept. Tack för en bra blogg. Själv bloggar jag om GI-mat, kika in vetja!

//S

Svara
Plain Vanilla på Campadre!! 3 februari, 2012 - 08:40

[…] Men först frukost!! Kesoplättar blir det här, löööööööööv them!!! Ikväll blir det LCHF Crepes med någon god fyllning, […]

Svara
Alicia 19 mars, 2013 - 13:13

Jag är hälsokostchef i lunchbutiken som jag jobbar i och gör en ny lchf-rätt varje vecka; förra veckan gjorde jag dina laxburgare med limeaioli, och till det hade jag blomkålscouscous. Det var jättegott och populärt. Ska nog använda ditt crepesrecept om ett par veckor. Tack för inspiration och smarriga recept!

Svara
Catrin 14 september, 2011 - 22:05

Hej Linda-Li och Åse,

Jag blev nyfiken på det ni skrev om LCHF kontra Atkins. Varför tror ni att ni går ner på Atkins men inte LCHF (åtminstone inte Linda-Li)? Jag läste nyligen Atkins första bok (från 70-talet men reviderad 2007) och hans första fas (induktionsfasen) är LCHF rakt av såvitt jag förstår (max 20 g/kh per dag, normalt med protein och så fylla på med fett tills man blir mätt). Sedan läggs ju kh till för varje fas tills man hittat sin jämviktsnivå (som kan vara otroligt olika för olika individer).

Har ni några funderingar kring varför Atkins verkar funka bättre för många än LCHF (jag har nämligen läst om andra som också har bättre erfarenheter av Atkins)? Är det den stegvisa ansatsen som är hemligheten? Men i så fall, varför? Det måste ju betyda att man under induktionsfasen ”nollställer” kroppen för att sedan tillföra kh igen, men förmodligen i mindre mängd än innan man började med Atkins…

Linda-Li, det vore intressant att få veta om du gått igenom alla Atkins-faserna och nu är i jämviktsfasen, eller hur har du gjort?

Svara
Åse 14 september, 2011 - 22:22

Jag tror helt enkelt att det är så enkelt som att man äter mindre energi med Atkins eftersom man inte äter så frikostigt med fett och för vissa så tar det tid innan kroppen hormonellt ställer om sig till effektiv fettförbränning på LCHF.

Svara
Marie Frost 28 juni, 2011 - 17:57

Detta pannkaksrecept var underbart gott, och de pannkakor som blev över blev till finfina crêpes! 🙂 Tackar och bockar för ännu ett superbra recept från dig!

Svara
Nettan 7 juni, 2011 - 15:15

Hej!
Ville bara säga att du är en stor inspiration! Jag har ganska nyligen hittat till din sida, och numera är din ( och Olgas ) daglig rutin för mig, för att hålla motivationen uppe!
Jag äter LowCarb, i princip LCHF, men är inte JÄTTEstrikt, då jag ammar. Nån frukt och GIknäcke slinker ner ibland. Min bebis är nu 4 månader, och mina gravidkilon är borta, nu vill jag ner till min målvikt, som jag inte haft på flera år. Så TACK för att du är en del av att jag lyckats, och fortsätt inspirera och lägg upp dina mattips och läckra bilder!
Min största uppoffring är pasta, älskar alla möjliga pastarätter. Men nu är faktiskt suget nästan borta! Vill ändå be dig gå in på denna länken och passa på att fråga dig vad du tror om detta:
http://www.lowcarbshop.se/dreamfields-lowcarb-pasta-rotini-p-1291.html
det finns i spagetti/lasangeplattor och makaroner…. verkar för bra för å vara sant, vad är nackdelen tro? Säker skitäckliga.
Kram från en annan skånetjej!

Svara
Åse 7 juni, 2011 - 16:59

Grattis till att bebiskilona är borta! Resten tar du!
Jag har sett ett test på den pastan, undrar om det inte var Kostdoktorn??? Resultatet var att de inte var bättre än annan pasta :// En del får dock inget ökat insulinpåslag men jag hade hellre ätit fullkornspasta vid väl valda tillfällen. KRAM!

Svara
Sara 4 juni, 2011 - 12:06

Har star jag i hettan i Wales och steker pannkakor till en solig lunch med mina basta vaninnor 🙂 mina kommer fyllas med spenat och fetaost yumyum

Dina recept ar en underbar inspiration och hjalper till nar den egna fantasin tryter. Och dina bilder ar saaa fina.

Sara x

Svara
Sara 4 juni, 2011 - 19:01

Blev supergott 🙂

fyllde med en stuvning pa spenat, zuccini, rodpaprika och fetaost!!

Fler lc recept tack!!

Sara

Svara
Britt 3 juni, 2011 - 07:30

Åhh, vad gott det ser ut! Nu är ännu en middag räddad.
Blir så otroligt inspirerad att laga mat när jag ser dina fina bilder på god mat.
Tack fö ratt du delar med dig!

Svara
Åse 3 juni, 2011 - 10:41

Roligt att höra!

Svara
Linda-Li 2 juni, 2011 - 23:50

Hej!
Jättetack för en härlig sida! Jag är ännu en viktväktare som efter minus 18 kg inser att jag måste bli av med kh-beroendet! Blir triggad hela tiden. Försöker därför igen med LC. Kört Atkins och LCHF för typ 5 år sen, och jag mådde som en prinsessa! Skillnaden mellan Atkins och LCHF var att jag gick ner i vikt på Atkins men inte ett hekto på LCHF. Har fortfarande 15 kg kvar att gå ner, hoppas det funkar nu. En stor fördel är att nu finns så många recept och ”substitut” som inte fanns när jag körde första gången. Hoppas jag tappar i vikt denna gången, annars vet jag inte vad jag gör. Kram på er alla!

Svara
Åse 3 juni, 2011 - 10:43

Hej! Atkins fungerar också bra på mig, eller jag kör ju en egenvariant där jag lyssnar på kroppen, det innebär att jag ibland äter mer protein men mindre fett och ibland mer fett, mindre protein (alltid lågt med kh) Lycka till! Och grattis till dina minuskilon! Bra jobbat!!

Svara
ulrika 2 juni, 2011 - 21:58

Låter jätte gott! måste provas. Har för ca 8 veckor sedan blivit stolt fem barns mamma, och känner att det nu är dax att göra något åt alla extra kilon som smugit sig på.
Läser dina recept och hur du gjort för att nå din nuvarande vikt ( du är jätte duktig)
Blir jätte inspererad av din blogg har bara en liten fråga bara. Om jag förståt det rätt så har du gjort din viktminskning med hjälp av vv och sedan gått över till den kost du har i dag,
Rekomenderar du det eller skall man köra med låg kolhydrat kost med en gång för bästa resultat? känner att jag har lite svårt att komma igång trots att jag är jätte motiverad.
Tack för fantastiska recept och en jätte fin blogg sida som man blir glad av att titta in på.

Svara
Åse 3 juni, 2011 - 10:49

GRATTIS!!!
Jag gjorde sista viktminskningen med VV sedan LC, första 10 med VV sedan resterande 12 med LC. Det var för att jag lade om kosten i mitten av viktminskningen. Jag rek definitivt LC kost framför VVs kostplan. Lycka till!

Svara
Sara 2 juni, 2011 - 21:26

GOTT!! Ett annat tips är pannkakor med kesoröra. Jag brukar blanda i vad jag har hemma tex keso, avocado, tomat, skinka och någon god krydda, ex salladskrydda eller basilika. Det är så enkelt och gott och barnen älskar det oxå! Mycket bättre än sylt… 😉

Trevlig helg!! Kram

Svara
Åse 3 juni, 2011 - 10:51

BRA tips!!! Tack!!

Svara
Cassandra 2 juni, 2011 - 16:44

ohh vad gott det ser ut, ska provas!

Svara
Susanne 2 juni, 2011 - 14:32

Hej Åsa,
jag har också gjort LCHF-pannkakor, jättegott och MYCKET mättande.
Jag gjorde med kycklingfyllning häromsistens, det blev riktigt gott.

Tack för att du delar med dig av många goda recept.
Kram o trevlig helg

PS! Ursnygga fransar : )

Svara
Susanne 2 juni, 2011 - 14:33

Skrev för fort ser jag ; ) blev ett a stället för e ; )

Svara
Åse 3 juni, 2011 - 10:57

Tack! Mums, hur gjorde du kycklingfyllningen? KRAM!

Svara
Susanne 3 juni, 2011 - 21:44

Gokväll,
jag tog kyckling, bacon, röd paprika och dessertost creme bonjour vitlök.
Blev jättegott.

Kram

Svara
Angelica 2 juni, 2011 - 13:10

Woow ser ju asgott ut! 😀 Jag är glutenintollerant, så de här passar mig perfekt, crepes UTAN vetemjöl!
Keep up the hard work, måste nog inspireras lite av dig och börja baka eget bröd etc 😉

Svara
Åse 3 juni, 2011 - 10:57

Tycker jag!! =))

Svara
Jill 2 juni, 2011 - 13:09

Ser jättegott ut! Det måste jag testa någongång 🙂

Svara
Bella 2 juni, 2011 - 13:03

Halloj gumms!!

Ähum….jag är en av dem som smugit sig in igen och läser utan att kommentera! 🙂
Naaaj..inte så snällt…så det ska bli ändring!! Promise!

Saken e den….har viktväktat…. IGEN…o blivit av med 22kg, men har insett sakta men säkert att min IBS-mage inte klarar av kh så bra. Har ätit mkt mindre kh under denna VV-tid. Prövar mig nu fram med lchf sen bara några dagar men e livrädd för att gå upp igen! Men, men jag får pröva mig fram och hoppas på att jag inte går upp nu när jag slår om på fetare mat!
Ha det gott!
”Ses” snart igen!!
Kram…

Svara
Åse 3 juni, 2011 - 11:02

Låter bra!! ;)) Vill ju läsa dina rara kommentarer!
GRATTIS till minus 22!! Du går INTE upp av LCHF eller högre fetthalt/mindre kh! MEN det är viktigt att inte blanda högfett med högkh! KRAM

Svara
Anita 2 juni, 2011 - 12:47

Det var ett bra tips att göra crepes. Ha en fin torsdag! 😉

Svara
irene 2 juni, 2011 - 11:10

Tack tack för dina underbara recept! Det här får bli kvällens mat, tänkte göra något med kycklig så kycklingcrepes blir ju perfekt. Har precis gjort dina ostfrallor och valnötsbröd, ser helt fantastiskt ut!! Får nog göra en omgång till av ostfrallorna…det är som konstverk…

Svara
Åse 2 juni, 2011 - 11:42

Smaklig spis i kväll!! Berätta vad du tyckte och vad du hade i din kycklingröra!!

Svara
Anna-Karin 2 juni, 2011 - 11:07

Jippie! Äntligen något annat än mina trökägg att ta med till stranden. Detta ska provas i helgen. Nyfiken på vad du har i kycklingröran oxå men det kanske kommer 🙂 . Ha en trvlig helg. Kram

Svara
Åse 2 juni, 2011 - 11:43

Haha eller hur, ägg i all ära men kan bli trist 😉

Svara
Dagarna 2 juni, 2011 - 10:57

Måste köpa hem fiberhusk så jag kan testa dessa och lite andra recept.

Svara
maja 2 juni, 2011 - 10:45

Mums! Vart hittar man fiberehusk???

Svara
Jen 2 juni, 2011 - 10:44

Ser supernajs ut!! Skriv gärna ut sen när du gör kycklingröran vad du hade i den! Ha en fin dag! Kram

Svara
Jenny 2 juni, 2011 - 10:07

Vart köper du fiberhusk ?
Vet att det finns på nätet att köpa men jag tänke om det finns på coop eller maxi kanske?

Svara
Åse 2 juni, 2011 - 10:51

Fiberhisk finns på glutenhyllan på tex Maxi =)

Svara
ÅsaS 2 juni, 2011 - 21:16

…och Coop… iaf Coop Forum… 😉

Svara
Jenny 2 juni, 2011 - 22:42

tack söta du !

Svara
Åse 3 juni, 2011 - 10:51

Bra att veta!!

Svara
Sara & Busungarna 2 juni, 2011 - 09:52

Ahhh perfect!! Jag som gjorde storkok köttfärssås igår och precis satt och funderade på vad det ska bli för middag ikväll. Nu vet jag!

Ett glas rött eller två till, så blir det prima! 🙂

Pusspåre!

Svara
Åse 2 juni, 2011 - 10:51

yesbox, ät o njut och be en bordsbön till Fru Åse före 😉 Puuuuss

Svara
Annisen 2 juni, 2011 - 09:46

Håller med dig vännen, saknar kolisar mindre än jag trott. Alternativen är många och jätteglad. Nu önskar jag vikten kunde få sig skjuts men denna stressade och fd jojo bantande kropp måste nog ha mycket tålamod innan jag betalt tillbaka för alla gamla synder. Tack och lov är vinsterna så många fler, man mår ju fantastiskt :-)))
Tack för alla inspirerande recept!!!
Puss

Svara
Åse 2 juni, 2011 - 10:52

Så glad gumman att du hittat LC! Viktminskningen kommer sen, har det inte hänt något om ett tag så hjälper jag dig kolla av kosten. PUSS

Svara
MariaP 2 juni, 2011 - 09:44

Hej Åse!
Jag har efter många bantningskurer, dieter, Viktväktarbesök m.m äntligen tagit mig själv i kragen och börjat äta enligt LCHF metoden, fast jag kör väl egentligen mer LC än HF..=) Har gått ner i vikt med Viktväktarna ett par gånger men märker att mitt sockerbegär blir enormt när jag äter enligt deras kostplan…Det är den största boven i mitt drama, mitt sötsug, men jag märker att när jag äter färre kolhydrater och mer proteiner och äter tills jag blir mätt, så har jag inget sockersug alls…bäst av allt, min mage mår också bra, inte den här svullna uppblåsta känslan man kan ha när man ätit för mycket pasta eller ris som jag har fått innan…så skönt! Jag kommer definitivt att fortsätta titta in på din sida för mer inspiration och motivation! Ha en bra dag! =)

Svara
Åse 2 juni, 2011 - 10:55

Hej Maria! Härligt att du börjar se hälsovinsterna med en LC kost! Fetthalten får man anpassa efter tycke, smak och behov tycker jag =)
Ha en fin dag du också!

Svara
Jessica 2 juni, 2011 - 09:25

Hej !

Har prövat det andra receptet på Ostfrallor med Pofiber och fyller i min mat på GI-viktkoll och där finns inte Pofiber, vet du vad GB-värdet på detta är? De är i alla fall jättegoda, ska pröva den nya varianten också.
Crepsen lät också jättegoda 🙂 Hittat massa goda recept här som jag prövat.

Svara
Åse 2 juni, 2011 - 10:53

Hej!

Nej tyvärr, jag räknar ju inte GI el GB =)
Men pofiber har både lågt GI och GB det vet jag för kh värdet är mkt mkt lågt.

Svara
CamillaP 2 juni, 2011 - 09:15

GOTT!!! Jag har gjort omelett wraps och fyllt med köttfärs, philadeliphia och skinka och tagit med mig som mellis på picknick etc. några gånger….perfekt och såååå gott oxå, nu ska jag testa göra detta oxå minsann!!! =)

Svara
Paulina 2 juni, 2011 - 09:08

Såg jättegott ut!!! Jag måste ta tag i mig själv nu o hitta nya rutiner.

Svara

Lämna en kommentar