Creamy Chicken Bacon

12 juli, 2011

Lillasyster tipsade om en rätt de gjorde i går som hon hittat på kokaihop.se. Det verkar vara en spridd LCHF rätt så jag vet tyvärr inte vems receptet är egentligen.
Jag modifierade lite på syrrans modifierade recept 😉 Blev galet gott!!

4 portioner

1 kg kycklingfilé
5 dl vispgrädde (nästa gång tar jag nog 3 dl visp + 2 dl fraiche)
4 stora champinjoner
1 gul lök
4 soltorkade tomater i olja


2 tsk dragon
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 paket bacon (jag köper Tulips)

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva champinjonerna, finhacka löken. Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna. Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter.
Häll över vispgrädden och låt puttra ihop några minuter. Krydda med dragon, salt och peppar. Putsa kycklingfiléerna, dela dem i två delar på längden och lägg dem i en smord ugnsform och häll över den goda såsen. Baka i ugnen ca 30 minuter.
Servera med valfritt tillbehör!

53 kommentarer
0

Du kanske också gillar

53 kommentarer

Tanja 7 december, 2014 - 12:13

Tack för receptet! Lade till lite sambal oelek och soja som en tipsat om här i kommentarerna och dubblade ingredienserna eftersom vi var 8 som skulle käka. Bjöd på rätten på en tjejmiddag igår och alla tyckte det var jättegott! Alla tog om och hade frågor om receptet, så himla kul. 🙂

Har beställt dina böcker nu och ser fram emot ett sundare 2015, kram påre!

Svara
Åse 7 december, 2014 - 19:17

Roligt att det blev bra!! Heja 2015!

Svara
Tina 13 november, 2012 - 17:29

hej! denna står nu i ugnen och såsen smakade fantastiskt!! Vi lade dock till en tesked persilja och uteslöt det extra saltet, Saltet i baconet räcker för mig, har blivit känslig för salt på sista tiden och saltar sällan, smaklökarna ändrar sig med tiden,,
TACK för alla inspirerande och goda recept! Har kört med LCHF nu i 10 veckor o gått ner hela 10 kilo, trodde aldrig det var möjligt att må så här bra o äta så GOTT!!! 😀 😀
Ha en bra kväll!
Hälsningar från Tina

Svara
Ing-Britt Hansson 30 augusti, 2011 - 17:05

Hej Åse.
Jag heter Ing-Britt och känner ”lite” över vikt. Mitt lilla (23år) underbara barnbarn rekomenderade mig att testa 56kilo Dina recept har jag följt lite över en vecka. Maten jag lagat enl recept är jääääätttte goda. Min önskan är att gå ner några kilo tills att jag åker till Thailand i oktober. Vågen får vänta en månad, så jag hoppas att med den goda maten och motion jag går ner några kilo (hekto)
Min man gillar faktiskt också maten, lite skeptisk till broccoli och vitkål, men han får vänja sig vid det.

Tack för dina recept.
Ing-Britt Hansson

Svara
Åse 30 augusti, 2011 - 18:31

Vad roligt att höra Ing-Britt! Keep me posted hur det går för dig!! =) Varmt lycka till!

Svara
Annika 8 augusti, 2011 - 14:06

TACK Så mycket så länge!!!

Svara
Annika 8 augusti, 2011 - 10:26

Undrar hur många ppoints de blir då??? är viktväktare,,,för skrev du hur många de blev,, har provat en del av recepten och dem är jätte goda!! kan du maila receptet till mig???

TACk på för hand!!

Annika

Svara
Åse 8 augusti, 2011 - 12:45

Hej! Jag räknar inte points längre och eftersom jag inte heller längre skriver in min mat och beräknar energin så vet jag inte.

Svara
Katja 16 oktober, 2011 - 16:44

Hej Annika,
Jag räknade för skojs skull ut PP-värdet och fick det till 24 PP/portion om man följer receptet ovan. Byter man ut en del av grädden mot CF bordet värdet hamna någon PP lägre eftersom CF ”bara” innehåller 34% fett jmf med vispgrädde som innehåller 40%. Om man väljer mellangrädde och/eller CF 15% får man ner PP-värdet något, men det blir ändå högt eftersom VV ”bestraffar” fett med höga PP-värden. Bara ett ynka paket bakon är 13,5 PP…mer än en hel VV-middag.

Svara
Jessica 24 juli, 2011 - 18:07

Det här låter jättegott och måste prövas! Jag undrar dock lite varför man ska skära filéerna i två delar på längden? Tack för en superbra blogg!

M v h
Jessica

Svara
Åse 24 juli, 2011 - 20:17

För att det blir mindre bitar och är lite enklare att portionera =))

Svara
Enelya 22 juli, 2011 - 18:57

Har precis avnjutit denna fantastiskt goda rätt!! Vi är champinjontokiga här hemma så vi hade i 250gr champinjoner och även en liten skvätt soja. Tackar hjärtligt för receptet =)

Svara
Åse 22 juli, 2011 - 22:30

Åhhhh håller med, champinjoner är såååå gott!! =))

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.