Coleslaw med färsk vitkål

6 juni, 2018

Färsk sommarvitkål är ju så underbar!
Jag använder ofta en som sallad istället för bladsallad om sommaren.
Underbar att göra coleslaw på också så klart!

Groddar har jag börjat använda mer och mer, i sallader och som här i coleslaw. Denna gången använde jag rödbetsgroddar. Vacker färg och så blir det ju lite extra nyttigt =)

coleslaw

Gott tillbehör till grillen!
På bilden: Västerbottensbiffar och fetaoströra med rostad paprika.

Skriv ut

Coleslaw med färsk vitkål och rödbetsgroddar

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1/2 finriven färsk vitkålshuvud
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
(1 handfull groddar av valfri sort)
Salt och svartpeppar

Instruktioner

Blanda alla ingredienser och låt gärna stå kallt en stund innan servering.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Carina 9 juni, 2018 - 23:32

Jag ÄLSKAR groddar, men jag är ensam i hushållet så det går inte åt mer än lite, man ska ju inte spara dom så länge, har du något tips?

Svara
Gourmettjejen 7 juni, 2018 - 08:27

Ser super smarrigt ut. Själv gjorde jag denna sötpotatissallad som blev jättegod.

Svara
Tina/ Stylebytinag 6 juni, 2018 - 22:08

Så gott det ser ut, ska testas här hemma. Vi gillar verkligen coleslow, så alltid toppen med lite nya ideer:)

Svara
Lisa 6 juni, 2018 - 20:08

Ser sååå fräscht ut, måste jag prova i sommar!🤩
Tack för att du delar med dig av så många smarriga recept!🤗

Svara
Ida 6 juni, 2018 - 18:13

Ser ljuvligt gott ut 😋 Kanske får bli middag en dag i helgen.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.