Coleslaw med avokado, melon och groddar

av Åse

Jag berättade ju tidigare i dag om att jag gjorde en sådan god coleslaw! Här kommer receptet!
Coleslaw gör jag ofta sommartid till grillat, går att variera hur som helst!
Just sommartid så är ju den färska vitkålen alldeles underbar!
Jag skulle egentligen ha böngroddar men de var slut så jag tog solrosskott, supergott det också! Tänk bara på att det innehåller lite hårda skal, så ta bort de svarta fröna om ni ogillar det.
Böngroddar är annars min favorit, sååååå gott i sallader etc! Älskar texturen!


Jag hittade en rolig melon som heter Snowball, man kan ta vilken som helst!
Blev så fräscht och gott och jag älskar ju lite hetta så jag hade min älskade chilisauce från Delidas i också.


Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Coleslaw med avokado, melon och groddar


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 1/2 vitkålshuvud (ca 600 g)
  • 1 morot
  • 2 avokador
  • 1 msk vit balsamvinäger eller rödvinsvinäger
  • 45 salladslökar
  • 1 lime, skalet + saften
  • 1/2 liten melon typ gala, snowball
  • 100 g böngroddar eller solrosskott
  • några stänk het chilisauce
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen, skala moroten och ansa salladslöken och skär i tunna skivor. Blanda med vinäger, salt och peppar. Krama ihop allt med händerna.
  2. Kärna ur avokorna och skär i mindre bitar. Riv limeskalet och pressa i limejuicen, skala melonen och skär i minde bitar. Blanda med övriga ingredienser. Låt gärna stå kallt en stund innan servering.

 
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

3 kommentarer

Marie Person 23 juli, 2017 - 15:09

Hej, gjorde din coleslow innan idag. Har redan tjuvsmakat! Supergod blev den! Skall bli gott att servera den till grillat ikväll. ( SKALL grilla trots tråkigt väder!!)Tänker även göra din pressgurka till. Tack för alla fina recept! Ha en fortsatt trevlig söndag.
Hälsning
Marie i Landskrona.

Svara
Jeanette 21 juli, 2017 - 08:35

Dina recept är grymma, så detta måste naturligtvis provas!!
Funderar på några dagar i Helsingborg, kan du tipsa om lite saker att göra, bra restauranger osv?
Vi är två vuxna inga barn är med.
Ha en underbar dag fina<3
Kraaam Jeanette

Svara
Åse 21 juli, 2017 - 11:12

Hej Jeanette! Jag är tyvärr kass på min egen stad, skomakarens barn du vet Haha! Jag gillar Barfota, Sillen & Makrillen, Via 95 nere vid havet. Fridas på Kullagatan har bra mat! Olssons skafferi och Maria Tapas vid Mariakyrkan detsamma. KOL är trevligt för drinkar och cocktails. Nellys Food har bra brunch!
Shopping: Väla och Kullagatan
Sofiero och Viken är mysigt att åka till och ströva omkring. Kullaberg detsamma om vädret är bra. (behövs bil till de sistnämnda)
”Tura” – ett måste så klart! (Scandlines till helsingborg-helsingör – välj Aurora eller Tycho Brahe)
Kika gärna in på https://helsingborg.se/uppleva-och-gora/ där hittar du kanske en del tips som passar just er! 💖

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.