Bästa Cobbsallad receptet!

av Åse

Den här salladen är nog den godaste jag vet! COBBSALLAD!

Cobbsallad är en amerikansk klassiker och lite lik vår mer kända Caesarsallad men det här är minst lika god om inte godare! Eller vad sägs om ingredienser som grillad kyckling, bacon, ägg, avokado, romansallad, tomater, grönmögelost (Roquefort), salladslök och en god dressing!?

cobbsallad

Dressingen är mjonnäsbaserad, gör din egen eller köp färdig – jag tycker Hellmans är bäst.

Vill ni ha ett alternativ så gör en Cobbsallad med lax! Såååå gott!

Här kommer recepten!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cobbsallad med Lax


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 portionsbitar laxfilé
1 kokt ägg
2 stekta baconskivor
6 romanticatomater
1 avokado
100 g roquefortost
Bladgrönsaker (tex spenat blandat med annat)

lime- och korianderdressing:

1 lime
2 msk olivolja
2 msk hackad koriander
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar


Instruktioner

Mixa dressingen  med stavmixer, för krämig dressing blanda ner lite grekisk yoghurt.
Stek laxen på hög värme med citronpeppar, 2-2,5 min på varje sida.
Koka äggen (6-7 minuter)
Montera allt på tallrikar och ringla dressingen över grönsaker och laxen.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cobbsallad


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Beskrivning

En underbar och mättande sallad som påminner om caesarsallad!


Ingredienser

2 kycklingfiléer
2 msk tamarisoja
Grillkrydda eller salt/peppar
1 paket bacon
1 romansalladshuvud, stammen bortskuren eller två nävar maché
8 körsbärstomater, halverade
2 kokta ägg, tärnade
2 avokador, tärnade,
140 g ädelost, smulad
2 salladslökar, skivade

Dressing
1 dl majonnäs
lite vatten
1 tsk dijonsenap
1/2 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk worchestershire sauce (obs ej glutenfri!)
salt, svartpeppar


Noteringar

Sätt ugnen på 200 gr.
Salta och peppra kycklingfilén, pensla med soja och grilla i ugn i ca 25 minuter. Låt vila i bakplåtspapper i 10 minuter innan kycklingen skärs upp och tärnas.
Klipp baconet i mindre bitar och stek knaprigt.
Gör dressingen, späd med vatten till rätt konsistens.
Lägg upp allt på tallrik och ringla dressingen över.

Vad är era favoritrecept på sallad? Jag behöver fler salladstips! Älskar verkligen sallad! Mina salladsrecept hittar ni HÄR

HAPPY FRIDAY! Hoppas ni får en superdag!
Jag ska strax poppa musik och dansa omkring med dammsugaren – så får vi se vad kvällen bjuder på för gott! Vi ska bara mysa hemma ikväll, såååå skönt! I morgon kommer dock våra goda vänner hit och vi ska ut och göra stan på kvällen 💖

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Favoritsalladen och ny BUS! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 22 januari, 2023 - 16:51

[…] går åt vi såååååå gott! Min absoluta favoritsallad, nämligen COBBSALLAD! Receptet HÄR. Jag har en verion med lax också, […]

Anna 7 maj, 2018 - 07:00

Jag gillar chefsallad och Waldorfsallad 😊
Ser fram emot att testa detta recept också 😊

Åse 7 maj, 2018 - 08:09

Ääääälskar Waldorf!

Cherie 5 maj, 2018 - 07:22

Mums, den här ska jag testa att göra till lunch nästa vecka 🙂 Alltid kul med lite variation och att testa något nytt 🙂

Åse 5 maj, 2018 - 10:20

Jag äter ju lågkolhydratkost och har det som livsstil, det är ett bra sätt att hålla vikten på 🙂 Jag tränar flera ggr i veckan, mest styrka och PW/löpbandet.

jeanette sandelin 5 maj, 2018 - 15:47

TACK för svar 🙂

Åse 5 maj, 2018 - 10:20

Ja prova! Sååååå gott! =)

jeanette sandelin 4 maj, 2018 - 20:35

Hur håller du vikten på lång sikt? Hur ser din träning ut? Löpning?

jeanette sandelin 4 maj, 2018 - 20:15

Hej! HUR håller du vikten? Hur tränar du? Behöver lite tips och pepp på lång sikt .

Tine 4 maj, 2018 - 14:29

Tack för al inspiration och bra blogg.
Denna sallad blir det middag ikväll👌
Vilken dijonsenap användar du?

Åse 4 maj, 2018 - 14:31

Kul du gillar! Det spelar ingen roll, alla duger bra =) Jag köper ofta olika!

Kommentarer är stängda