Goda muffins gjorde jag i dag till mötet jag nämnde tidigare.
Som vanligt, mitt braiga grundrecept, men jag tog vispgrädde i stället för kesella och så smaksatte jag med 3 msk konc. citronjuice + vaniljpulver.
Saftiga och underbara!! (1 kh per muffins!!) Prova!!!
Citronmuffins LC / LCHF
förra inlägget
26 kommentarer
Gjorde dessa muffins idag men upptäcker när jag ska i med citronen att den är möglig…så jag petade ner lite rabarber smeten. Sen upptäcker jag att det bara finns 8 muffinsformar kvar…så det blev 8 muffins och resten av smeten satte jag i en brödform och fick en låg ”sockerkaka” med rabarber. Gjorde lite vaniljgrädde till det. Jättegott! Ska göra dessa fler gånger och det går ju så bra att vara lite påhittig när man har ett bra grundrecept! Tack Åse!
[…] på muffinsen kommer från Åse på 56kilo, men jag fick modifiera litegrann. Hade inte rätt sötningsmedel, hade ingen grädde och jag hade […]
Jag tycker man känner en viss smak efter fiberhusken, måste man ha i den eller kan man ta lite mindre av den? Men annars Mvh Anna
Skulle stå i slutet: men annars var de super goda!! 🙂
Hej!
Funderar över mandelmjölet du använder, finns det speciellt sådant eller har du malt mandel helt enkelt?
Mvh
Maria
Det finns färdigmalet! Ica Maxi har tex av märket Sellton 🙂
Du måste prova att byta ut färskosten mot mascarpone! Dessa var de bästa jag bakat på länge så jag tackar för receptet, det kommer användas många gånger till!
Anna
Det ska jag testa!! =))
Hej!
Tack för en helt fantastisk sida!! Har tjuvläst länge..:) Har bakat dina fantastiska muffins 2 gånger nu, är så goda!
Sist bytte jag ut kesella mot cremefraiche och phildelfian mot mascarpone (det var vad som fanns hemma) och smaksatte med ”apelsinskal”. Det fungerade bra med! Blev riktigt gott med apelsinsmaken!
Mvh Frida.