Citroncheesecake i bitar

13 februari, 2015

Hej på er! Ja denna dagen försvann bara!
Hemma med sjuka barn, sedan rymde jag till gymmet och nu ska jag strax iväg på en AW med tjejerna från Junis mammagrupp. Ni kommer kanske ihåg våra onsdagträffar när vi gick till Viktväktarna och sedan fikade =) Haha those were the days! Vi var fyra stycken som träffades mest så vi tänkte prata gamla tider i kväll på bästa PAPI ♥
Till familjen bakade jag lite gott, en variant på mina Citron- och Kokosbitar. Helt underbart goda blev dem!
Som vanligt, söta med vad ni vill, det där är individuellt vad man vill ha i. Jag varierar mig alltid! Allt från honung, rissirap, dadlar, xylitol, råsocker, erythritol/Steviaströ till Steviadroppar. Genom att risksprida så känner jag att det blir optimalt. Dessutom äter jag sötsaker typ 2 ggr i månaden (Sockerfria sötsaker inbegripna) så egentligen är det sak samma vad jag använder.
Mördegen utplattad i en mindre form (välj ca 2 x 20, min var 10 x 30)

012A6301

Efter 10 minuter i ugnen doftar det uuuuuunderbart!

012A6304

Klara!
012A6338

012A6342

012A6348

Skriv ut

Citroncheesecake i bitar

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Mandelbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 60 g kylskåpskallt smör
  • Sötning med sötma motsvarande ca 3/4 dl vanligt socker
  • 1 tsk fiberhusk
  • En nypa salt
  • Lite vaniljessens eller vaniljarom (Jag tog några steviadroppar med vaniljsmak)

Fyllning

  • 350 g naturell färskost som philadelphiaost
  • Sötning med sötma motsvarande ca 3/4 dl vanligt socker
  • 1 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • Skalet av 1 citron
  • 2 msk färsk citronjuice

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr.
  2. Mixa ihop ingredienserna till mandeldegen. Tryck ut i form. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, sänk värmen till 150 gr.
  3. Vispa philadelphiaosten slät, vispa sedan ner övriga ingredienser. Smaka av.
  4. Häll ovanpå degen och grädda i ugnen i ca 30 minuter tills ostsmeten inte längre dallrar när du rör på den.
  5. Ta ut och låt svalna och ställ sedan kallt några timmar innan servering

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Jessica Björkman 17 februari, 2015 - 10:52

Alternativ till mandelmjöl om man är allergisk? 🙂

Svara
Ida 16 februari, 2015 - 22:49

Vilken inspirerande blogg! Jag har en fundering kring receptet när det gäller sötning, hur vet man att de motsvarar 3/4 dl? Funkar de att bara ta 3/4 dl av den sötning man väljer? Du skrev att du tog Jag ekologisk xylitol och steviadroppar men hur mkt av vardera isf? Jag har just börjat försöka äta bättre och känner mig lite lost på vissa plan 😉 Med vänlig hälsning Ida

Svara
magie 16 februari, 2015 - 15:21

Ser gott ut! Vad använde du själv för sötning just denna gång?
Bakade kärleksmums med ICA sötströ i helgen och både sambon och jag vart illamående av sötman.. (trots att vi äter en hel del socker för tillfället)

Svara
Åse 16 februari, 2015 - 15:22

Jag blandar ekologisk xylitol och steviadroppar

Svara
Smaksensation! | 15 februari, 2015 - 20:19

[…] testa. Jag har varit så duktig de senaste veckorna att jag bara känner att jag kan tillåta detta underbara recept. Sagt och gjort…..såååå […]

Svara
Maria 14 februari, 2015 - 08:57

Nu står ditt god solrosbröd i ugnen. Hur många ägg gör du av med varje vecka? Trevlig alla hjärtans dag!

Svara
Åse 14 februari, 2015 - 09:34

Härligt hoppas det smakar! Haha ingen aning! Det för jag ingen statistik över 😉 trevlig alla hjärtans till dig också!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.