Hej på er! Ja denna dagen försvann bara!
Hemma med sjuka barn, sedan rymde jag till gymmet och nu ska jag strax iväg på en AW med tjejerna från Junis mammagrupp. Ni kommer kanske ihåg våra onsdagträffar när vi gick till Viktväktarna och sedan fikade =) Haha those were the days! Vi var fyra stycken som träffades mest så vi tänkte prata gamla tider i kväll på bästa PAPI ♥

Till familjen bakade jag lite gott, en variant på mina Citron- och Kokosbitar. Helt underbart goda blev dem!
Som vanligt, söta med vad ni vill, det där är individuellt vad man vill ha i. Jag varierar mig alltid! Allt från honung, rissirap, dadlar, xylitol, råsocker, erythritol/Steviaströ till Steviadroppar. Genom att risksprida så känner jag att det blir optimalt. Dessutom äter jag sötsaker typ 2 ggr i månaden (Sockerfria sötsaker inbegripna) så egentligen är det sak samma vad jag använder.

Mördegen utplattad i en mindre form (välj ca 2 x 20, min var 10 x 30)

012A6301

Efter 10 minuter i ugnen doftar det uuuuuunderbart!

012A6304

Klara!

012A6338

012A6342

012A6348

Citroncheesecake i bitar

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 8

Ingredienser

Mandelbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 60 g kylskåpskallt smör
  • Sötning med sötma motsvarande ca 3/4 dl vanligt socker
  • 1 tsk fiberhusk
  • En nypa salt
  • Lite vaniljessens eller vaniljarom (Jag tog några steviadroppar med vaniljsmak)

Fyllning

  • 350 g naturell färskost som philadelphiaost
  • Sötning med sötma motsvarande ca 3/4 dl vanligt socker
  • 1 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • Skalet av 1 citron
  • 2 msk färsk citronjuice

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr.
  2. Mixa ihop ingredienserna till mandeldegen. Tryck ut i form. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, sänk värmen till 150 gr.
  3. Vispa philadelphiaosten slät, vispa sedan ner övriga ingredienser. Smaka av.
  4. Häll ovanpå degen och grädda i ugnen i ca 30 minuter tills ostsmeten inte längre dallrar när du rör på den.
  5. Ta ut och låt svalna och ställ sedan kallt några timmar innan servering
LOADING..