Citron- och Persiljekyckling

27 juni, 2017

I går gjorde vi en variant på min goda kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås – en lite nerbantad version + lite extra i =)
Har en sådan fin rosmarin i köksfönstret så jag använde färsk rosmarin.
Detta är en så enkelt kycklingrätt som man kan anpassa som man vill! Addera till lite andra kryddor som timjan t.ex!



Nya favoritnudlar är de här! Såååå mycket trevligare än shiratakinudlar tycker jag.
De är ekologiska och heter ”Better than noodles” och finns hos min samarbetspartner Bodystore. HÄR (adlink)



Lite tamarisoja på nudlarna och sedan gojsa omkring allt! Himmelskt!

Skriv ut

Citron- och Persiljekyckling

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo strimlad kycklingfilé (jag använde kronfågels minutstrimlor)
  • 1 stor gul lök
  • 5 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • lite redning (typ ”Redningsmix” från Reco Market)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2-3 msk tamarisoja
  • krydda gärna med persillade och lite extra lökpulver eller vitlökssalt
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 hackade soltorkade tomater
  • Skal och saft av 1 citron
  • 1 knippe persilja

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och stek med kycklingen i kokosolja utan smak.
  2. Häll på grädde, soltorkade tomater, buljong, kryddor, soja, riv citronskalet men spara det. Skär citronen i klyftor och lägg i. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner hackad persilja, citronskal och red med lite redning.
  3. Servera med ditt favorittillbehör!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Virve Brynhagen 27 juni, 2017 - 19:45

Kycklingrätten ser krämig och god ut, ska tillagas en vacker dag snart och så har jag precis beställt ett par paket pasta. Tack för tipset!

Svara
Virve Brynhagen 4 juli, 2017 - 20:04

Idag lagade jag till kycklinggrytan och det var supergott, bytte ut tamarisoja och sambal oelek mot annat, missade att jag inte hade alla ingredienser hemma. Serverade vanlig bandpasta till, glömde bort att jag hade beställt specialnudlarna. Ja, detta ska göras fler gånger, tack för receptet!

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 13:04

Härligt att det smakade Virve! =)

Svara
Anna 27 juni, 2017 - 18:59

Ser supergott ut! Och bra med alternativ till shiratakinudlarna! Dessa måste jag testa!

Svara
Maria Nordmark 27 juni, 2017 - 15:58

Tack för alla goda recept <3

Svara

Lämna en kommentar