Varm citron- och ingefäradryck

12 februari, 2014

Jag har ju hört talas om combon citron/ingefära (honung) ofta, vilken effekt det har på immunförsvaret och att det är renande men inte provat det förrän till helgen.
När jag och Annika Sjöö  var uppe på SPA-avdelningen på Varbergs stadshotell så serverade de varm citron/ingefäradryck och det var sååååå gott! Är inte förvånad att jag gillade det jag älskar både citron och ingefära.
Sedan dess har jag druckit detta både morgon och kväll här hemma, så gott! Jag sitter annars och bälgar i mig kaffe hela förmiddagarna.

012A0194

1 liter vatten
2 st ekologiska citroner
2 cm färsk riven ingefära
Koka upp 1 liter vatten och låt svalna något, lägg sedan ner riven ingefära och saften av 1-2 ekologiska citroner.
Låt dra i minst 10 minuter innan det silas. Häll upp på flaska och ställ in i kylskåp så kan den drickas både varm och kall. Värm sedan (ej mikro) inför servering.

Gott och hälsosamt! =)
PS! Du hittar numera receptet i min bok Ät & Njut!
citron

42 kommentarer
2

42 kommentarer

Gunvor 1 september, 2017 - 21:21

testade att göra denna dryck, den blev väldigt stark av ingefäran, och det kommer att behövas massor med socker/honung för att få det drickbart…..

Svara
Åse 1 september, 2017 - 21:40

Dra ner på ingefäran 🙂 är man van vid mkt socker så kommer man uppleva drycken som sur. Jag som nästan aldrig äter socker tycker drycken är söt och det är målet med recepten på min blogg att få människor att dra ner på sockerintaget 🙂

Svara
Anja 26 april, 2017 - 17:06

Om man äter periodisk fasta, är det ok att dricka denna dryck under timmarna man fastar eller det är bara te, kaffe o vatten som gäller?

Svara
Åse 27 april, 2017 - 14:35

Generellt är det kalorifri vätska – denna innehåller en del energi men inte mycket, jag tycker att det är ok.

Svara
Stina 9 februari, 2017 - 13:42

Hej! Hur mycket ska man dricka per dag? Tack för en toppenblogg!❤️Stina

Svara
Åse 9 februari, 2017 - 13:45

Hej! Det är upp till dig =) Jag brukar dricka 1 citron ca 🙂
Kul du gillar bloggen!

Svara
Maria at Inredningsvis 25 oktober, 2016 - 20:59

Det bästa är att ist koka typ 2 cm hackad ingefära rot i vatten ca 7 minuter sila och sedan pressa i citron:) det gör att ingefärans nyttiga egenskaper blir tusen gånger starkare Rötter ska alltid kokas i allmänhet!

Svara
Åse 25 oktober, 2016 - 21:07

Hej! Utveckla gärna hur ingefärans antioxidanter kan bli tusen ggr starkare av att kokas så lång tid då stark och lång upphettning generellt minskar nutrienter 🙂

(nyfiken! Inte ifrågasättande)

Svara
Victoria 29 augusti, 2016 - 17:08

Hur många kcl innehåller citron och ingefärsvattnet?

Svara
Ingrid 25 juni, 2016 - 21:21

Jag använder skalare till citronerna o det nyttiga vita på citronen blir kvar. Kör sen en rejäl bit färsk ingefära o citronerna + en bit färsk rödchili i mixer med vatten. Sen till tillbringare o fyller upp o på med locket o in i kylen. Värmer det lite i ett glas varje morgon.

Svara
Kina 1 juni, 2015 - 07:56

Hej Åse.
En fundering; Försvinner inte vitaminer och näringsämnena när man använder kokhett vatten?
Går inte detta att göra kallt, som man gör en citrondricka, dvs låta det stå och dra över dagen?
mvh Kina

Svara
Åse 1 juni, 2015 - 09:11

Man kokar ju inte citronen och ingefäran, och vattnet är ju inte kokande eller ens sjudande när man lägger ner ingefära och citron. Givetvis går det att använda kalt vatten om man föredrar det 🙂

Svara
ulf segelström 7 februari, 2015 - 23:07

Jag dricker citronvatten till mat och kvällar yerba te vilket kan rekomenderas att läsa om på yerba.se men jag skall nog börja med ingefära och citron däremellan i stället för kaffe ,Ingefära har jag riven på morgon gröten tillsammans med solrosolja.

Svara
1 2 3

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.