Chokladtryfflar med lakritssmak

16 april, 2014

Hej raringar! Börjar helgkänslan infinna sig!? Det gör den här! Städat både inne och ute! Och nu firar vi lill-lördag och vem vet, kanske traskar vi hem till syrran senare  ♥
Så här lugnt och skönt låter det nu, tro mig – så lät det inte tidigare i dag. Då var jag beredd att sälja barnen. Pust… Men nu är alla sams, här är städat, jag är lugn och fått massor gjort och vi är redo för långhelg! Wooooooooop!
Nya påsk-rosor står i vasen (gillar egentligen inte gult) och en übersöt påskskål från Cult har följt med hem! (Yes jag flydde hemmet!) Jag som var sååååååå trött på Cult Design, helt plötsligt så väcktes ny öm kärlek 😉
IMG_9581
IMG_9584
Jag är mer sugen på att äta upp den söta hönan än äggen! Haha!
IMG_9586
Jaaaaa! Ser nu att ett blad ramlat ner i vattnet! Ska genast plockas upp så inte rosorna blir arga..
Chokladägg i all ära men jag gjorde lite bättre godis till påsk – chokladtryfflar! MUMS!
Jag är inte den som äter mer godis till jul eller påsk, inte ens ”nyttigare godis” men det är trevligt att ha bättre alternativ under högtiderna!
Och det är just det 56kilo handlar om – inspirera till att hitta bättre alternativ!
IMG_9575
IMG_9576
IMG_9589
Skriv ut

Chokladtryfflar med lakritssmak

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 0,5 dl grädde
  • 2 tsk lakritspulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kakao att rulla i

Instruktioner

  1. Koka upp grädden. Dra från plattan och rör ner hackad choklad. Rör tills det gått ihop och är en slät smet, rör ner smaksättningen. Ställ kallt tills smeten går att rulla till kulor, ca 30 minuter.
  2. Rulla kulorna i kakaon och förvara kallt tills servering.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Nu, mina vänner – ska jag se till att få Angus-burgarna på grillen för nu blir det hamburgerbuffé! Guacamolen är gjord och baconet ska stekas.
Margaritan är redan svept 😉
IMG_9587
Trevlig lill-lördag!  ♥

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Åsa 20 december, 2016 - 16:47

Hur många dagar kan dom stå innan man ater upp dom. Funderar på att baka idag tisdag men ska ätas på lördag.

Svara
Lotta 29 december, 2015 - 13:06

Åh så smarrigt det ser ut! Det här ska jag testa till nyår! ☺

Svara
angelina 26 november, 2014 - 00:38

Hej! de ser supergott ut, kan man frysa in dem?

Svara
Katarina 16 april, 2014 - 22:31

Åh så gott! Måste testa ! Tack för dina goda recept, jag och min familj älskar dem? Och..din blogg är så inspirerande att jag måste gå in och kolla vad du skrivit varenda dag! Kraaam och tack!

Svara
Åse 17 april, 2014 - 08:36

Tack snälla vad glad jag blir!! Kram och glad påsk!!

Svara
Agneta 16 april, 2014 - 21:54

Hej och,
tack för en mycket inspirerande blogg! Jag undrar var du köper vanilj- och lakrispulver i Helsingborg.
Bor sedan några år här men har ännu inte hittat rätt bland allt nytt, affärer etc.
Ha en fin påsk!
Agneta

Svara
Åse 17 april, 2014 - 08:37

Hej! Ica maxi har! 🙂

Svara
Anette Löfgren 16 april, 2014 - 20:20

Åh vet du, nu ska jag vara en tråkig besserwisser, bli inte arg men

Svara
Birgitta 16 april, 2014 - 20:17

50 g grädde, ska det vara så?
mvh/ Birgitta

Svara
Åse 16 april, 2014 - 20:18

Yes 0,5 dl, hade dock skrivit fel =) ändrar till 0,5 dl 🙂

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.