Chokladskålar och en KRAV-märkt Cava!

5 oktober, 2014

I går hade vi barnkalas här för Alice som fyllde 6 år den 26 september.
Jag såg ett sådant kul sätt att göra chokladskålar på Youtube att jag var tvungen att prova! Hur lätt som helst!
Gör bara inte samma misstag som jag, att doppa de uppblåsta vattenballongerna i HET choklad. De sprängs! 😉 Därav allt kladd som ni ser nedan, haha! Hela jag och skåpsluckorna var chokladkladdiga.
Man blåser upp några vattenballonger och smälter choklad i vattenbad. Häll chokladen i en ganska smal och djup skål. Låt svalna 10 minuter minst.
Doppa sedan ballongen till hälften och ställ på bakpappersklädd ugnsform. Låt stelna och fyll sedan med valfri dessert!
012A0898
Jag gjorde Chicken Alfredo till middag, såååå gott!
Till det drack vi en Cava som jag fått prova. La Vida al Camp är systembolagets enda ekocertifierade mousserande vin i klassen 109-129:-. Trevligt!!
Vinet passar till rätter av fisk, skaldjur men även till mildare rätter av ljust kött och fågel.
Gott och ett tips! 
012A0902-Redigera

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Modevärlden 5 oktober, 2014 - 21:25

Hej!
Vilken fantastiskt fin blogg du har. Jag har precis börjat kika in här och ville bara säga det.
Kram Johanna

Svara
Anette G 5 oktober, 2014 - 19:45

Men vilka läckra skålar! Tack för tips!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.