Chokladpannacotta

24 augusti, 2012

Detta är sååååå gott och en perfekt LCHF efterrätt! Den är väldigt mastig så det räcker med ett ganska litet glas.
3 stora eller 6 mindre glas
3 dl vispgrädde
100 g 70% choklad
2 gelatinblad
1 vaniljstång
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Sila bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter, avsluta med att röra ner gelatinbladen.
Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Lägg gärna plastfolie över så att det inte blir ett skinn över. Ta gärna fram en liten stund innan servering så blir det godast!


Servera med lättvispad grädde och hallon.
 

 

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Ugnslax och Chokladpannacotta (LCHF) | ÄNGSVALLA BLOGGEN 8 november, 2015 - 16:06

[…] Receptet hittade jag på 56kilo.se, närmare sagt här. […]

Svara
AnnikaB 16 juli, 2015 - 17:57

Har du testat med någon smaksatt choklad? Blir ju lite mer kolhydrater men…

Svara
Marie 7 september, 2012 - 15:07

Testade detta i helgen och det var supergott.
Min pannacotta blev ganska ”stampig”, trodde att den skulle vara fluffigare. Gjorde jag något tokigt?
Jag håller med om att det var väldigt mycket med stora glas. Inte ens jag som älskade det orkade inte äta upp.
Jag rekommenderar er verkligen att testa!

Svara
Åse 7 september, 2012 - 17:45

Pannacotta är inte fluffig, det är mousse i såfall 🙂 panacotta är stel.
Kul att den smakade! =))

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.