Chokladpannacotta

24 augusti, 2012

Detta är sååååå gott och en perfekt LCHF efterrätt! Den är väldigt mastig så det räcker med ett ganska litet glas.
3 stora eller 6 mindre glas
3 dl vispgrädde
100 g 70% choklad
2 gelatinblad
1 vaniljstång
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Sila bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter, avsluta med att röra ner gelatinbladen.
Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Lägg gärna plastfolie över så att det inte blir ett skinn över. Ta gärna fram en liten stund innan servering så blir det godast!
Servera med lättvispad grädde och hallon.
 
 

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Ugnslax och Chokladpannacotta (LCHF) | ÄNGSVALLA BLOGGEN 8 november, 2015 - 16:06

[…] Receptet hittade jag på 56kilo.se, närmare sagt här. […]

Svara
AnnikaB 16 juli, 2015 - 17:57

Har du testat med någon smaksatt choklad? Blir ju lite mer kolhydrater men…

Svara
Marie 7 september, 2012 - 15:07

Testade detta i helgen och det var supergott.
Min pannacotta blev ganska ”stampig”, trodde att den skulle vara fluffigare. Gjorde jag något tokigt?
Jag håller med om att det var väldigt mycket med stora glas. Inte ens jag som älskade det orkade inte äta upp.
Jag rekommenderar er verkligen att testa!

Svara
Åse 7 september, 2012 - 17:45

Pannacotta är inte fluffig, det är mousse i såfall 🙂 panacotta är stel.
Kul att den smakade! =))

Svara
Popprinsessan 28 augusti, 2012 - 21:51

Det ta kommer jag definitivt att testa! Är dock lite nervös över att använda gelantin… Har en gång blivit bjuden på en rätt då det inte hade smält riktigt…
Tack för alla dina smarriga tips,
kram!

Svara
Johanna 26 augusti, 2012 - 20:17

Såg otroligt gott ut! Blir det en stark smak av chokladen? Blev väldigt sugen på att pröva den men är inte allt för förtjust i mörk choklad så tänkte ifall grädden kompletterar chokladen på ett bra sätt eller om den framhäver den ännu mer?
//Johanna

Svara
Ida 26 augusti, 2012 - 14:37

Pannacotta som är sååå gott! 🙂
Kram Ida

Svara
Stina 25 augusti, 2012 - 23:33

Galet gott Äse! Det kommer att bli en helgfavorit.
Tack!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 24 augusti, 2012 - 21:37

Men oj vad smarrigt! Det receptet spars direkt.

Svara
Lilla My 24 augusti, 2012 - 20:23

Du vet att det inte finns nåt som heter gelatin va? Utan det heter gelatin?

Svara
Jenjo 24 augusti, 2012 - 15:42

Räknas glasen på bilden som små eller stora glas…!? 🙂 🙂
Kramis

Svara
Åse 24 augusti, 2012 - 15:43

Stooooooora 😉

Svara
LisasGodbitar 24 augusti, 2012 - 14:59

Mmm den skall provas! Min favvo hittills är kokosmousse med chokladrippel, så gott! / Lisa
http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/02/18/kokosmousse-med-chokladrippel/

Svara
Zanna 24 augusti, 2012 - 14:25

Har suttit och väntat på receptet. Låter så gott. Tusen tack!! Ska iväg och helghandla lite.
Så himla kul att du ska komma ut med en kokbok Åse! Jag kommer att köpa den DIREKT!
Allt gott!
/Zanna

Svara
Ellen 24 augusti, 2012 - 14:12

Ser supersmaskigt ut! Detta ska jag testa! Toppen att det går att göra en efterrätt utan sötningsmedel. Får jag välja mellan sötningsmedel och socker väljer jag socker alla gånger. Det går ju att göra lite ”halvsöta” efterrätter som denna, kan ju till och med vara godare om det inte är allt för sött.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.