Toooorsdag
Humöret är på topp! Nymålade turkosa naglar och min ACV drink nästan uppdrucken – pepp pepp
Jag ska träna strax, tar intervaller på löpbandet och supersets överkropp, nu jefvlar ska energin maxas inför våren!
I går var det lillördag och vi passade på att fira vår bröllopsdag som vi hade i måndags. Vi var lite trötta efter helgen så vi åt och drack lite extra gott i går istället.
Jag gjorde en chokladpannacotta på 70% peruansk choklad och jordgubbssås – Till det mitt rosa favoritbubbel: Louis Bouillot.
Ääääääääääälskar mina champagneglas från Kosta Boda. (Rabattkod och inköpsställe HÄR )
Chokladpannacotta med jordgubbssås
Författare: åse falkman fredrikson Portioner: 3
Ingredienser
- 1 gelatinblad
- 2 dl vispgrädde
- 100 g choklad av bra kvalitet
- 1 tsk vaniljpulver
- ev. 1 msk björksocker eller lite steviadroppar om man vill ha det sötare
- 1 nypa salt
- Jordubbscoulis:
- 2 dl frysta jordgubbar
- 1/2 citron, saften
- 1 gelatinblad
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter
- Koka upp grädden och låt sjuda någon minut. Dra åt sidan och vispa ner vaniljpulver, salt och bryt ner chokladen. När allt är smält rör ner den mjuka gelatinet.
- Häll upp i glas och ställt kallt sammanlagt minst 2 timmar.
- Efter 1 timme, gör coulin: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Värm jordgubbar i saften av 1/2 citron och när jordgubbarna är mjuka mixa med stavmixer till slät sås. Rör ner gelatinbladet. Häll över chokladen och ställ kallt.
- För vitchokladgarnering: Smält lite vit choklad och spritsa till en slarvig trekant på bakplåtspapper, låt stelna.
- Servera med en klick grädde i glaset.
Kika in senare, har en smarrig enkel kötträtt till er!
P&K